Östberg i mörk WRC-kostym, Berndt stöttade VÖMK-talang, 71 i NM-premiären och dyraste bilen bara fyra i Kristianstad!

BloggFordDet blev bara en säsong som M-Sport körde ”vitt” och från WRC Rally Monte Carlo är man tillbaka i den mörka kostymen. Ljusare blått i fronten och mörkare i baken, riktigt snyggt tycker jag. Därmed får Mads Östberg och Eric Camilli ”the new ivery” på sina Ford Fiesta RS WRC redan till premiären. Även nedskickade Elfyn Evans får samma design på sin R5-Fiesta för WRC2-klassen som han inte alls är nöjd med att köra i, han vill tillbaka till WRC så snabbt som möjligt. I intervjuer säger han att han nu ångrar att han varit så tillbakadragen som han varit och hela tiden valt att inte ifrågasätta något som teamet (läs Malcolm Wilson) bestämt. Men han tänker inte ge sig utan menar att han har massor kvar att ge och slår fast.
Tro mig, längst in vet jag att jag kan detta!
Nu får Evans dessutom ny kartläsare landsmannen Craig Parry ersätter Dan Barrit. Anledningen till bytet har varit lite hemlighetsfullt men nu hävdar en brittisk rallysajt att Barrit ska börja jobba med Tommi Mäkinens ”Toyota Gazoo-team”. Vem vet, med Barrit hos Toyota så kanske plötsligt även Evans kör japanskt…

*
BloggColinsVilken härlig bild och då tänker jag inte på Volkswagen Passaten i förgrunden. Nej självfallet är det snön och vintern som just nu täcker Värmland och Rally Sweden-land  speciellt här på Colins Crest. Ser riktigt lovande ut!

*
BloggSuninenFinska jättelöftet Teemu Suninen höll idag presskonferens och berättade att det är klart att han kör 10 WRC2-tävlingar under året. BloggSunine2Detta i Toni Gardemeisters TMG-team och där i den splitternya R5-Skodan som man just nu testar både i Finland och Tjeckien.
*
När Junior-SM-vinnaren Pelle Willén köpte Leif Petersons segervana Toyota Corolla gick om inte en chockvåg genom landet, så restes åtminstone massor av frågor vad ”Leffe” skulle köra 2016. Tråkigt nog ser svaret ut att bli, inget alls. Åtminstone vinter delen av Rally-SM hoppar göteborgaren över.

*
BloggBerndtObotligt rallyskadade östgöten Berndt Carlsson sålde före jul en almanacka med gamla rallybilder och detta var något som många tyckte var en kul idé och köpte. När alla kostnader var täckta beslöt Berndt att överlämna överskottet från försäljningen till en ung lovande östgöte och valet föll på VÖMK:s Rasmus Lundh. Det var en minst sagt överraskad Rasmus som tog emot herr och fru Carlsson i garaget där pengarna överlämnades. Redan på lördag är det dags för Rasmus att sätta sprätt på åtminstone en del av dessa, då han och kartläsare Sebastian Holmgren är anmälda med deras VOC-940 till Finnskogsvalsen.
Måste säga att jag blir nästan tårögd över Berndts engagemang och oavsett nu hur stor summa som överlämnades så är bara tanken så fantastiskt fin. Med fler som Berndt så hade nog inte världen sett ut som den gör…

*
Även denna vecka levererar Sebastian Bourghardt sin rallypodd där han pratar med rallydrottningen Tina Thörner om årets Dakarrally. I ”Silly Season” lägger han fokus på svenskar som tävlar utomlands och i synnerhet det Brittiska mästerskapet, dit Robert Blomberg söker sig med sin nya Mitsubishi R5.
Vi pratar även med Jari Liiten som nästan blev fabriksförare hos Vauxhall Motorsport och sist så pratar vi med Pontus Åhman, som 2015 kört Opel Adam Cup, om hans planer för 2016, meddelar Sebastian.
Här hittar du podden: https://soundcloud.com/rallyradion/2-dakar-med-tina-thorner-silly-season-del-2

*
BloggGröndal kopia 5I helgen är det dags för första deltävlingen i Norska Mästerskapet, Sigdalsrallyt vilken lockat 71 bilar. Först ut är Frank Tore Larsen med R5-Fiestan och direkt bakom kommer så första svenska inslaget då Miriam Walfridsson sköter notläsandet i Anders Gröndals Citroén (bilden) med samma specifikationer. Efter de två R5:orna är det dubbelt Subaru Petter Kristiansen och Geir Helge Frøslid. Vassaste 2WD räknar man med att Steve Røkland med Patrik Barth vid sin sida ska bli. Såvida inte ”Buster-sponsrade” gotlänningen Sebastian Johansson kan utmana det norska ERC-hoppet?
Bland de 71 finns även Viktor Løsch Danneborg, välbekant för alla som besökt Hässleholms GP (f.d Lille Mats Rallysprint) där han och pappa Rune varit flitiga gäster. Rune kör inte till helgen men det gör Viktor och detta med dansk kartläsare, Carina Møller intar högerstolen i R5-Cittran.
Kul är också att Henning Solbergs son Oscar kör NM-premiären och detta för första gången med 4WD. Hans karriär inleddes med en Fiesta som i fjor byttes till en Nissan Almera (en bilmodell som aldrig mig veterligt körts av någon svensk, man kan ju undra varför?). I helgen blir det dock värre grejor då Oscar kör en Subaru Impreza i Grupp N-klassen.

*
Den 5 februari är det dags för Rétromobile den gigantiska mötesplatsen i Paris för allt som rör gamla bilar. Som vanligt är det även en auktion på mässan och där ska det man förutspår blir världens dyraste bil säljas. En Ferrari 335S Spider Scagletti från 1957 ska då gå under klubban och utropspriset är satt till runt 300 miljoner svenska kronor, skriver tidningen Nostalgia. BloggFerrari
Vad som är intressant och jättespännande är att samma bil kördes i det sista Kristianstads Grand Prix som kördes samma år, 1957. Då ställde Ferrari upp med två likadana 335S varav den som nu är till salu kördes av Mike Hawtorn och Luigi Musso. Nu räckte inte ”V-tolvan” till mot Maseratis ”V-åtta” så Stirling Moss/Jean Behra vann tävlingen ute på Råbelövsbanan. Ferrarin blev faktiskt inte bättre än fyra, men detta verkar då inte vara något som sätter ner priset…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *