Noah Milell fabriksförare 2016, Seel fick bryta i Dakar, Loeb leder och unik Lancia säljes!

BloggMilell kopia 7Den här söndagen inleder vi med en riktigt kul motornyhet dessutom lokal då det i dag blev klart att Kristianstad Karting Klubbs talang Noah Milell kör i ett fabriksteam 2016. Noah kommer att tävla för Kosmic Kart Racing Department i totalt 12 tävlingar då bland annat VM och EM
Detta blir mitt första år som senior och min teamkompis blir Karol Basz som blev världsmästare 2015, kommenterar Noah.
Det kommer att bli väldigt lärorikt att ha Basz som teamkompis, ett spännande och riktigt roligt år väntar!
Kosmic Kart Racing Department ägs av TonyKart och OTK-koncernen och drivs av Olivier Marechal vars pappa trimmade motorer till Noahs morbror Johnny Milell som blev världsmästare 1996. Nog ingen större tvekan utan att Noah vill upprepa detta framöver.
Men det blir inte enbart VM och EM berättar han.
Jag kommer också att köra tyska mästerskapen och VM på hemmaplan i KZ2 för JP Racing.
Detta blir hittills Noahs största satsning i karriären i karting och detta tack vara sina fantastiska sponsorer, speciellt nämner han då JP Racing som alltid stöttat.

*
BloggSeelDet ville sig inte för ende svensken i årets Dakarrally, superladyn Annie Seel. Detta var hennes sjunde start men för första gången som förare i bil. Efter att ha haft en tämligen problemfri resa tog det slut på den sjätte etappen där som hon uttrycker det ”bilen kollapsade fullständigt”.
Det var ett elfel som knäckte oss. Vi mekade oss fram i mil efter mil, men till slut stannade bilen helt mitt i natten i kolmörker. Vi är fast mitt i ingenstans. Det är inga medtävlare någonstans i närheten, alla har gått i mål och gått vidare till nästa etapp, förklarar hon på sin blogg.
Med servicen 38 mil bort var det bara att inse att loppet var kört.

*
Fortfarande skyller jag på mina bristande kunskaper i franska men så här långt tror jag att Sebastien Loeb leder Dakarrallyt, drygt två minuter före Stephané Peterhansel som har lika stort gap till Carlos Sainz som är trea. Fyra är Nasser Al-Attiyah och femma Mikko Hirvonen. I sin Mini har han dryga halvtimmen upp till Loebs Peugeot.

*
BloggHöljesNär nu inte Ramona Karlsson längre kan åka rallycross på grund av den väntade babyn väljer hon att ställa sig på arrangörssidan och ska nu ihop med Glenn Mattsing göra VM i Höljes ännu vassare.
Det ökade intresset för rallycross lockar fler och fler besökare till Höljes vilket innebär högre krav på oss arrangörer, säger Morgan Mattson ordförande i Finnskoga MK.
Med Ramona och Glenn bakom sig räknar man med att utveckla publikfesten ytterligare.
Det ska bli jättekul att få jobba med rallycross på ett annat sätt än som förare. Få tävlingar i världen har ett så bra rykte som tävlingen i Höljes, säger Ramona.
Ett område som kommer att prioriteras extra framöver är kommunikation. För att avlasta Finnskoga MK kommer Glenn Mattsing att ansvara för mediafrågor och affärsutveckling. Glenn kommer parallellt att jobba med utvecklingen av Långflon som är granne till Höljes och som förra året startade eventet Rallycross Warmup.
Årets tävling arrangeras 1-3 juli och beräknas locka en rekordpublik på närmare 50 000 personer till Höljes.
Vi har stor förhoppning om nya rekordsiffror nu när SVT bevakar tävlingen och när nya storstjärnor är på väg in, menar Morgan Mattsson.

*
BloggSolbergIgår var det stor prisutdelning i Jyväskylä för FIA World RX och där då självklart Petter Solberg var galans mittpunkt. Vid sidan av att putsa pokalen han Petter även med att träffa sina gamla rallypolare,Tommi Mäkinen, Marcus Grönholm och Jari-Matti Latvala.

*
BloggLanciaInte så ofta man ser en Lancia Delta S4 Gr. B Martini Racing till salu, men nu är Miki Biasion/Tiziano Sivieros bil från 1986 ute till försäljning. Bilen byggdes av Lancia som reservbil till italienaren med främst Rally Argentina som mål. Dock behövdes bilen aldrig där och blev stående då Grupp B förbjöds samma år. Den är därför nu i ett enastående originalskick, aldrig renoverad bara mekaniskt servad.
Någon prislapp har ägaren inte satt på ”Till Salu-skylten” men experter menar att budgivningen borde starta kring halvmiljonen. Engelska pund alltså…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *