Østberg i knapp ledning i Mexiko, tre Hyundai i Topp-5 i belgiska Hyundai-cupen och stort grattis till IK Lågan.

Idag blir det en kort Motorbloggen då det blev oväntad social aktivitet i den skånska vårsolen. Inleder med ”Rally of Nations Guanajuato 200 Años” i Mexiko där de två första sträckorna körts. Mads Østbeg/Patrik Barth vill helt klart försvara segern från 2022 och leder, visserligen knappt men ändå över dubbla tvåorna Alejandro Mauro Sanchéz och Andrea Mabelini. Båda med Skoda Rally2 som ändå är 0,5 sekunder efter Østbergs tamare R5-variant.

Foto. Rally Of Nations

Dennis Rådström/Johan Johansson håller sjunde plats med Toyota GR Yaris, 13,3 bak norrmannen. Ändå mycket bättre än Harri Rovanperä/Angelica Fuentés på 25:e plats, och över halvminuten från toppen.

Foto. Rally Of Nations

Ännu tuffare för Didier Auriol/Denis Giraudet som fick bryta efter två sträckor med sin av arrangören tilldelade Mitsubishi efter att motorn drabbats av ”illamående”. Rallyt fortsätter med sex sträckor idag och med målgång sen kväll svensk tid.

*

Tuff har även starten varit för dansken Jan Petersen/Mads Dahlsager. Efter åtta av de tolv sträckorna i belgiska Rally van Haspengouw ligger paret i sin Skoda-debut på 25.e plats och nästan fyra minuter efter ledaren.

Denne är Cédric Cherain som har 25 sekunder med sin Hyundai i20 Rally2 ner til tvåan Niels Reynvoet, Citroën C3 Rally2. Bra start för ”Hyundai-cup” då det även som trea är en i20 Rally2 i händerna på Gino Bux och även femman Bastien Rouard kör en bil från den sydkoreanska tillverkaren. Jos Verstappen är bra med i sin Skoda Rally2 och är bara 48 sekunder bak ledande Cherain. I klassen för Rally4-bilar håller Lasse Karlshøj/Isabell Kvick Jørgensen tredje platsen med sin Peugeot 208. Ändå fullt godkänt då det även innebär 26:e plats av de 51 som kommit i mål så här långt.   Den sista av de 12 sträckorna körs i kväll.

*

I morgon kollar jag närmare på lördagens svenska rallytävlingar.

*

Avslutar med ett stort grattis till en av SMK Hörbys samarbetspartners, handbollsklubben IK Lågan. Idag slog man Örebro och är därmed klara för Allsvenskan. Detta gör att att man tar rygg på SMK Hörby som kommunens vassaste förening.

Foto: Junior-WRC

Så klart en bit fram till VM-guld som vi har genom Tom Kristensson 2020 men ändå en bit på väg, så stort grattis!

*

Som jag inledde, en kort Motorbloggen är ändå bättre än ingen Motorbloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *