Ola vågar utmana SBF, Pontus testat färdigt inför JWRC-premiären, Loix WRC Hyundai på ”sale” och Niklas med ny mössa!

Med bara några dagar kvar till SBF:s Rådsmöte i Karlstad firar Ola Strömberg ”Tre veckors jubileum” med sin Facebookgrupp som i dagsläget har hela 1247 medlemmar. Lite fantastiskt att det hela började med en kommentar till ett inlägg i Motorbloggen och som sedan växt till snudd på folkrörelse. En kompis till mig konstaterade.
– Underskatta aldrig Motorbloggen, vilket jag så klart med största ödmjukhet bara kan hålla med om.
Ola har rest frågan om FB-medlemmarna är beredda att ge SBF-styrelsen ansvarsfrihet och på detta svarar 268 stycken att man inte tycker detta. Här blir jag lite förvånad med tanke på de bitvis otroligt hätska utfall, välgrundade eller ej som kommit fram i frågan. Enligt vissa är uppslutningen för ett nej närmast total, men Olas omröstning pekar tvärtemot på att ”SBF-motståndarna” verkar vara om inte i minoritet med sina drygt tjugo procent så är man inte heller för varken ja eller nej. En enda person har öppet deklarerat att han/hon tycker att styrelsen ska beviljas ansvarsfrihet, resten tillhör den ”grå massan” som varken vill eller vågar. Det är där den stora skillnaden är mellan ”anonyma rabiata forumskribenter” och Ola Strömberg, Ola vågar!

*
Rally Portugal närmar sig med stormsteg och Pontus Tidemand känner sig väl förberedd inför premiären för Junior-VM (kallades WRC-Academy ifjol). Pontus fortsätter att jobba med Ola Floene och parets förhoppning är att förbättra tredje platsen från i fjol.
Under den gångna helgen har paret testat i Toscana i Italien som förberedelse inför Rally Portugal.
– Testet har gått väldigt bra och det känns skönt att få hitta rätta känslan i bilen innan tävlingen, berättar Pontus.
– Jag minns från förra året att vägarna i Portugal var annorlunda än jag var van vid och vägytan orsakar lätt punktering. Så det här är en tävling man verkligen måste köra med huvudet, inte bara köra snabbt.
Pontus kör för norska EVEN Managment med Tommy ”Sillefallaren”  Anderssons TÄTAB i ryggen. Tommy vill hjälpa unga rallytalanger att ta sig ut i världen och efter att ha haft en avgörande roll i Pontus deltagande i Rally Sweden, så tog samarbetet ytterligare fart och nu är han med och delfinansierar projektet.
– Vi tycker Pontus visade stora framsteg under förra årets säsong i Junior-VM och han visade hur stor kapacitet han har nu i Rally Sweden 2013 och han har stor chans att ta hem hela JWRC i år, berättar Erik Veiby, en av ägarna i managementbolaget EVEN.
”Sillefallaren” fyller i.
Pontus är vårt stora svenska hopp i rally just nu, så alla måste försöka ställa upp och hjälpa till så han tar sig vidare till en fabrikssits, menar han.
– Förutom att han är förare av rang så är han också en mycket jordnära och trevlig person som är mycket professionell mot fans, media och sponsorer!

*
Igår kom Skoda Motorsport med besked, man kommer att starta även i nästa deltävling i ERC SATA Rally Azorerna med Jan Kopecky i en av fabriksbilarna. Ett skönt besked för Kopecky som leder serien efter tre körda tävlingar. Lika glada blev kanske inte tvåan Craig Breen och förste utmanaren Robert Kubica över beskedet? Rallyt som körs den 25-27 april är väldigt tufft med smala backiga grusvägar och där dessutom det ombytliga vädret brukar ställa till stora problem.

*
Kollade lite på sajten Rallycarsforsale och det är synd att man inte är bättre kompis med britten Kieron. Nu har han arton rallybilar till salu och det är inte vilka sketna VOC:are eller Grupp E-Golfar som helst. Mest plats i garaget upptar Mitsubishi i olika utförande, åtta stycken. Därefter står fyra Escorter, riktiga värstingar med prislappar på runt halvmiljonen SEK. Pärlan i dagens ”Sale” är den allra sista WRC-Hyundaien som kördes av Freddy LoixNya Zeeland år 2003. Bilen ser väldigt fräsch ut för priset 72500 pund och har samma eleganta lackering som Silver-VOC:en. Men det är bara att glömma för idag kom postbäraren med resultat av fjolårets ”lönekörning”. Efterskatt i år igen!

*
Har vid ett flertal tillfällen skrivit om kartingstjärnan Noha Millels pappa/chefsmekaniker Niklas och hans huvudbonad. Vissa, Niklas själv t.ex valde att kalla det för ”turmössa” men för mig är det mer ett militärgrönt vindskydd, se bilden och avgör själv. Nu har han dock förärats en ny mössa av en för mig okänd, men den hemliga är värd allt beröm för initiativet. Nu går Niklas runt med en riktig snygg röd mössa och kommer garanterat att bli i depån vad ”gridgirlsen” på banan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *