Ola Nilsson tog årets andra seger på Brands Hatch medan Grahn bröt i Trollhättan!

Idag lyfter jag på hjälmen för Ola Nilsson som tog årets andra seger i Volkswagen Scirocco R-Cup dessutom på klassisk mark, engelska Brands Hatch. Trots utgångsläget i startruta fem ryckte Ola direkt upp till tredje plats när loppet rödflaggades efter en krasch. Vid omstarten kom Ola bra iväg och när sex varv återstod gjordes en imponerande omkörning i ökända Paddock Hill Bend där hässleholmaren gick upp i ledning. En placering han sedan höll in i mål.
– Jag kan inte vara annat än supernöjd med helgen. Bilen och körningen fungerade super i racet. En riktigt, riktigt skön seger, säger Ola.
Segern skjutsade upp Ola till andra plats och har nu 41 poäng att knappa in på ledande polacken Mateusz Lisowsky. Nästa race är på Oschersleben om två veckor, kör så det rycker Ola!
Missade ju Strömkarlen i Trollhättan där Jocke Grahn var på väg mot totalseger när tydligen turbon packade ihop på WRC-Focusen. Nu håller vi tummarna för att detta inte ställer till problem med starten i TV-Svängen?
Vädret ser ut att ha lite svårt att bestämma sig inför TV-Svängen. Senaste prognosen från yr.no säger regn onsdag och torsdag, sedan sol och lite moln men framförallt inget regn tävlingsdagen. Värme och så lite blåst fram till lördag bör kunna ge den upptorkning som vägarna så väl behöver!

4 svar på “Ola Nilsson tog årets andra seger på Brands Hatch medan Grahn bröt i Trollhättan!

 1. ingen väderlek stämmer längre…i mitt jobb har jag litat till  klart.se som stämt ett tag men nu blir man bara lurad där..bästa är att ”titta upp mot skyn”.hoppas bara att det är uppehålls väder på lördag i rallyskogen, även om regn inte stoppar en rallyintresserad…så vill ju ingen bli blöt eller få blöta elektriska saker.

 2. Det är inga problem med Jocke Grahns Focus WRC utan det var enbart en slang till intercoolern som gled av. Nu väntar vi bara på att få åka rally på lördag!!!

  1. Hej.
   Skönt att höra att det var en bagatell. Många ser säkert fram mot fajten mellan Jocke och Stoffe på lördag…
   Vad gäller vädret så ser det trots allt hyggligt ut bara vi passerat onsdag/torsdag. Vi håller alla tummar för en Brittsommarlördag!
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *