Asfalt-Mats utklassade allt motstånd och största rallynyheten briserar!

Vad var det jag sa, ingen kunde hota Mats Andersson när det var dags för Arlövs MC:s populära RS-tävling AMC-Rajset. Inte nog med att Asfaltskungen vann, han utklassade dessutom resten på ett nästan generande sätt. Med den ”lilla loppan”, Protonen alltså var han nästan minuten eller 59 sekunder före tvåan dansken Johnny Pedersen i sin vassa BMW M3. En minut i en sport där en sekund ibland kan innebära skillnad på flera placeringar…
Trist sorti blev det för förste utmanaren Ebbe Nilsson som enligt min källa, redan i första åket dundrade i någon form av fylld plåttunna som gjorde tjänst som banmarkering. Resultatet blev en deformerad front på Puman och avslutat tävlande.
På tal om att en sekund kan skilja flera placeringar. I B-förarnas Volvo Originalklass, skilde entiondels sekund mellan de bägge SMK Hörbyförarna Rickard Fors etta och tvåan Christoffer Nordholm. En tiondel, så lite att det knappt går att mäta!
Måste även nämna Tomelillas Terese Lennartsson som, vad jag vet, körde sin första RS-tävling med pappa Jan i högerstolen. Man kan väl säga som så att ”Tessan” presenterade sig. Trea totalt efter första åket och till slut blev det en fjärde plats i C-förarnas Grupp H-klass. Kan tänka mig att pappa, den gamle RS-stjärnan i högerstolen mös!
När vi nu är inne på RS-tävlande så kan jag inte undanhålla den största nyheten inom detta gebit på många år. Nej, det handlar inte om att Loeb ska åka RS-DM 2012, detta är större. Min trogne bisittare Roland Brorsson har köpt upp sig på en VOC:are och inte vilken bil som helst. Anders Palmquists ”asfaltsspecialare” ska till nästa år pressas på asfaltproven i Södras DM av Roland som var en av distriktets bästa asfaltsåkare i början av sjuttiotalet. Han har också erbjudit mig platsen som kartläsare men jag tackade nej, mest av hänsyn till honom själv.
– Med mig i högerstolen skulle du bli den förste som inte fick ett enda rätt utfört prov i hela DM-serien!
Roland behövde ingen lång övertalning för att jag skulle slippa. Han har åkt med mig så många gånger att han vet att koner och annat dj-skap inte är ”my cup of tea”…
I Gullaboknixen blev det skrällseger genom B-föraren Max Svensson som tog hand om totalsegern med Golfen. Välkommen tillbaka säger jag till ”originalet”, alltså den riktige Kräbblebodaexpressen Hans Johansson. Första klassegern sedan comebacken och fler lär det bli!
Känner du dig lite hängig och behöver piggas upp? Gå då in på You tube och skriv in ”Div. filmklipp 1998-2009 Anders Lindström Volvo 240, 940 Grupp H”. Ståpäls utlovas när Kristianstads sladdkung nummer ett fullständigt hänsynslöst utnyttjar Volvon till maxgränsen. Ken Block du får se upp…
Skrev i förra veckan att silver-VOC:en hade ett förflutet som polisbil i Eslöv. Fetfel, det var förre ägaren tillsammans med min nuvarande chefsingenjör ”Eken” som hittat ägarskylten på bilskroten. Deras konstiga sinne för humor gjorde att den skruvades fast i ”min” bil. Gillar vi detta???
Till sist vädret ser inte bra ut inför TV-Svängen till helgen. Mest regn och ännu mer regn så du däruppe, nu får du för f-n ge dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *