Nykjaer förstärker STCC-Chevrolet och Rally-SM med kalkerpapper!

Nu hårdnar det i STCC med två tävlingar kvar att åka. Senaste ryktet är att Chevrolet hyr in danske topkörern Michel Nykjaer som hjälpryttare åt Rickard Rydell i jakten på ledande Fredrik Ekblom. Om ryktet stämmer gör den WTCC-rutinerade dansken debut på Ring Knutstorp redan till helgen.
Noterar även att Seat, om man fortsätter tävla nästa år vill säga, tänker välja STCC. Något annat spår finns inte, vilket måste kännas skönt för Huzell &CO!
Lika skönt måste det kännas för Team Wilke i Hässleholms MK när man studerar startlistan till East Sweden Rally nästa helg (lägg märke till att jag inte ironiserar över det engelskklingande namnet). Totalt 88 anmälda varav 63 i Rally-SM är nästan som ett kalkerpapper mot Snapphanerallyt. Därmed punkterades också kritiken som framfördes i Hässleholm mot för hög startavgift, asfaltprov och gud vet allt som argument till det klena deltagandet. Sanningen är nog istället att intresset för Rally-SM inte är större för tillfället…
För egen del går det mer eller mindre på varvstoppet inför TV-Svängen på lördag. En sparad semestervecka är för min del en förutsättning för att fixa allt som måste fixas. Inte utan att man undrar hur många av alla aktiva och åskådare som någon gång skänker en tanke på alla oss frivilliga entusiaster? Entusiaster eller ”självmordspiloter” som offrar massor för att det överhuvudtaget ska kunna köras rally. Mina mera cyniska kamrater menar att något tack ska man inte förvänta sig, istället om man har man tur slipper man bli utskälld!
Själv har det varit en del smågrejor under dagen. Bland annat kan jag nu svara på den fråga som länge gäckat vetenskapen. Om man välter sex fyllda läskbackar från ICA.s lastbrygga ner i asfalten, en fallhöjd på cirka 150 centimeter, hur många flaskor går då sönder? Rätt svar är att 43 flaskor klarar fallet av de totalt 120 som fanns i backarna. Hur lång tid det som sedan åtgår för att sopa upp 77 krossade flaskor, där är svaret cirka tio minuter…
Senaste väderapporten fram till lördag visar på lätt regn mest skurar onsdag/torsdag, uppehåll fredag och sol på lördag. Ser trots allt inte så pissigt ut!

3 svar på “Nykjaer förstärker STCC-Chevrolet och Rally-SM med kalkerpapper!

  1. Alla som kör borde vara med i tävlingsorganisation några gånger för att förstå allt arbete som läggs ner, senaste veckan inför Gullaboknixen höll vi på långt in på nätterna för att styra ihop allt och ändå missar man en del småsaker och ibland stora saker.

  2. Jag hann aldrig kommentera Grahns framfart i Trollhättan… uj va forden fick gå, hela 3,9s före snabbaste 2wd efter 4ss… Imponerande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *