Ola Nilsson testar för STCC, Loeb vinner Rally-VM och ändrat i Södras kalender

Blir det STCC för Hässleholms stora racingstjärna Ola Nilsson, Andreas Boström får ursäkta, redan 2012? Omöjligt är det inte för på torsdag har Tommy Kristofferson, teamchef i Biogas-teamet kallat till sig Ola och tre andra löften för tester. Förutom Ola är det Jimmy Johansson även han har tävlat i Tyskland precis som Ola, men i Polo Cup som han vann. Jocke Mangs har hållit sig på hemmaplan och vann Carrera Cup både 2008 och 2009. Ende med STCC rutin är Dick Sahlén med tre säsonger i den svenska kungaklassen.
Onekligen spännande att Ola är kallad, men förstod jag reporterkollega Thell rätt som pratat med honom idag, var det inte alls säkert att han hoppade på Biogas-Sciroccon. Med sin andra plats i häftiga Scirocco R-cup har Ola flera olika möjligheter i Tyskland. Alltså inte ens säkert att han nappar även om han skulle få erbjudande om en styrning i Arvikateamet. Men ett gott betyg för Ola är det, kan aldrig snackas bort!
Skrev för några dagar sedan om Södra BF:s planerade rallykalender för 2012, där det tråkigt nog uppstod flera datumkrockar. Sedan dess har det dock hänt saker och nu har såväl SMK Hörby som Svedala MK ruckat på sina RS-tävlingar. Express-Specialen i Hörby körs den 25 mars istället för som planerat den 1 april. Svedala flyttar Sturupsprinten framåt till den 22 april för att undvika krock med Anderslövsrallyt. I dagsläget är det trist nog bara ”stortävlingarna” i Nordostskåne, Kong Christian Race den 28 april och Lille Mats Rallysprint den 29 april som krockar. Kan man inte lösa detta vore det verkligen trist, både för deltagarna och framförallt publiken!
Vem vinner Rally-VM i år, i helgen är det äntligen dags för slutuppgörelsen i Wales. Blir det Sebastien Loeb som leder eller tvåan Miko Hirvonen, jag sätter min slant på Loeb. Finnen missade i praktiken titeln i Spanien och nu måste Loeb bryta för att det ska gå vägen. Tror jag det, knappast…
Men visst, osvuret är bäst. Vem minns inte när Carlos Sainz missade sin VM-titel just i sista tävlingen i Wales. Gick ut och dängde hjälmen i bakrutan på WRC-Toyotan så att glaset yrde när motorn rasade på sista sträckan med målskyltarna inom synhåll. Det är detta som är en del av charmen med motorsport, fast just då uppskattades charmen inte fullt ut av spanjoren…
Tippar så här, be mig inte om motivering:
1. Jari-Matti Latvala WRC-Ford
2. Sebastien Ogier WRC-Citroén
3. Petter Solberg WRC-Citroén
4. Miko Hirvonen WRC-Ford
5. Sebastien Loeb WRC-Citroén
Recenserade i dag Larz Kristerz senaste CD, ”Från Älvdalen till Nashville”. Ett band som spelar in gamla Eddie Meduzalåten ” Vår gamla Opel” kan inte få annat än toppbetyg. Ingen femma i betyg, men väl en fyra och det mesta tack vare en gammal Opel!
Nu tar Motorbloggen ”time out” några dagar för teknisk uppdatering, men i slutet av nästa vecka ska allt vara fixat enligt ”meckarna”. Säger som vanligt I´ll be back!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *