Sebastien Loeb gjorde en Stoffe i Wales, Ola utklassade och skåningar packar gäss!

I ´m back!
Efter en dryg vecka utan Motorbloggande tar vi nya tag. Tekniken är uppdaterad och samtidigt passade det med en vecka i ”trendiga” Playa del Ingles, ( trendigt? andra kallar det sunkigt ). Därför blir det lite ”summing up” för den blogglösa tiden och då börjar vi självklart med WRC-finalen i Wales.
Kommer ni ihåg var ni läste det först, alltså vem som skulle köra hem finalen? Mitt tips med Jarl-Matti Latvala som segrare, var ”a piece of cake” men resten, mera likt en ”döbagad kaaga” som vi säger i Skåne.
Att Miko Hirvonen inte skulle ha nerverna riktigt iskalla förvånade mig inte. Rätt eller fel med 110 procentig satsning? Med facit ihand skulle han så klart avvaktat kring topp tre för att se vad eventuellt Loeb kunde råka ut för. Hade ju inte hjälpt om Hirvonen vunnit och Loeb placerat sig typ trea, enda riktiga möjligheten var att fransmannen bröt. Vilket också skedde, men då satt Miko redan på puben med en lokal variant av Olvi…
Vem kunde ana att Loeb skulle göra en Stoffe? Missminner jag mig inte, gjorde Stoffe nämligen exakt likadant någon gång på nittiotalet. En Subaru, en Vinslövspåg, en britt och antagligen någon sorts Austin Allegro plus vänstertrafik på smal krokig väg, ur den mixen kan bara komma förlorare!
Läser nu också att Hirvonen går in bakom Loeb i stället för petade Ogier hos Citroén 2012. Med dessa fakta kan man ju t.o.m. spekulera om motivationen hos finnen att ge Wilson ett VM guld verkligen fanns. Alltså bara mina egna dunkla tankar!
Dealen från sambon när vi åker på semester är totalt data/internetförbud, låter otroligt år 2011 men så är verkligheten. Följde därför dramat i Wales via våra två ”utmärkta” kvällstidningar, dessutom en dag försenat. F.d. sportchefen på Expressen/Kvällsposten/GT dessutom från Glimåkra, Martin Kroon var i höstas otroligt stolt över sin tidnings rallybevakning. Då som nu är jag skeptisk.
En rallyreporter med tre ynkliga spalter till förfogande, lyckas här skriva om de ”lopp” som återstår i rallyt. Lopp, det hon menade för det var en tjej, var specialsträckor. Lopp, visst inger detta respekt och kunnande!
Finaldagstexten skrevs av en ny förmåga med mer kunskap. Han berättade att Loeb fått bryta efter krocken då ”kylarsystemet” slutade att fungera. Kylarsystem känns detta som normalt språkbruk på en serviceplats i rally…
Aftonbladet får ha en liten, liten, liten dj-la guldstjärna som fattade vinkeln med en svensk som slutade tvåa i Rally-VM. Reporter Anna Andersson lät drygt hälften av de fyra små spalterna handlar om Patrik Flodin och VM-silvret. I Kroons alster nämndes inte ens Flodin. Imponerande!
Det skånska stålet bet när Tommy Kristoffersson bjöd in fyra framtidsnamn för STCC-test hos Team Biogas.se. Hässleholms-Ola utklassade resten och var en halv sekund snabbare än Jocke Mangs. Återstår att se om man lyckas övertala Mr Nilsson till en styrning i svårt skadeskjutna STCC säsongen 2012!
Tack till Kjell-Arne från Halmstad och Playa del Ingles på vintern för uppdatering om STCC/TTA. Du som jag är du skeptisk till nästa säsong och för tillfället känns det som att TTA har ett litet övertag. Inte minst sedan Thed Björk hoppat på Nissantåget…
Vad packar tre skåningar från trakterna av Tomelilla för två veckor i Playa del Ingles? Jo man packar det viktigaste, två djupfrysta gäss med sammanlagd vikt av elva kilo. Rödkål, sviskon och alla andra tillbehör för ett riktigt ”gåsagille”. Sug på den upplänningar…
Stod på toa hos den lokala varianten av ”Granada” när en kille sökte min blick. Något dimmig, hans alltså inte min, öppnade han munnen.
– F-n är det inte du som skriver Motorbloggen?
Vad är det man säger om att världen är liten…
Har fått två rättelser via mejl på tidigare blogginlägg. PeO Kjellström från Teknikens Värld poängterar att Bernhard Beguine vann Tour de Corse i en M3.a 1987.
Adam Andersson rättar mig även han. Det var Sainz co-driver Louis Moya som dängde hjälmen i bakrutan i Rallye GB 1998 och inte Sainz. Tack för detta bägge och fortsätt håll ögonen öppna, att fler fel is coming up är tämligen säkert…
Till sist alla ni som har mig som vän på Facebook, nu är det slut. I mejlkorgen när jag kom hem fanns nästan 250 mejl från alla möjliga och några helt omöjliga dj-la grupper. Till signaturen ”Stiffe Rose” säger jag bara stick och brinn med ditt förbannade kaffedrickande. Om en dryg timme avslutas mitt Facebookkonto och detta helt utan saknad!

6 svar på “Sebastien Loeb gjorde en Stoffe i Wales, Ola utklassade och skåningar packar gäss!

 1. Välkommen hem Tommy du har varit saknad kan jag säga, jag har själv haft samma funderingar som dig gällande FB mycket orelevant och många som vill  skryta för sina ”FB vänner” om ditt o datt och en djävla massa mail……
  Hadet Tommy hälsningar från Colombo.

 2. Hej Tommy och välkommen hem igen.
  Har du ”krattat i managen” för oss, för nästa lördag åker undertecknad, Leif Nilsson och Ingvar Johansson också ner till ”Playan”. Det blir väl vårt 17:e eller 18:e år sedan vi första gången åkte tillsammans med er i SMK Hörby.
  Men vi är ju bara Pågar som åker. Mycket enklare!!

  C G

  1. Hej.
   Nog har jag krattat alltid, tror till och med att jag tog det lite molniga vädret med mig hem så för er tre blir det som vanligt molnfria himmlar…
   O visst är det så myckt enklare med bara pågar!
   Ha det alla tre
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *