Ogier värmer med WRC-sprint, danskarna börjar på fel sida gränsen, Göransson kraschade och Motorbloggen på topplistan!

Lite mer exklusivt än helgens RS-premiär i Hörby, Express-Specialen är onekligen upptakten till ”round four” i årets WRC Vodafone Rallye Portugal, ”Fafe Rally Sprint”. I fjol körde Andreas Mikkelsen den enda WRC-Polon i sprinten medan det i år blir världsmästareBloggFafe Sebastien Ogier som får äran att showa framför de långt över hundratusen åskådarna.
Vi är väldigt glada över att kunna vara med i Fafe Rally Sprint för andra gången. Detta är den mest spektakulära och känslofyllda sätt att börja en ”rallyweekend”, menar VW-bossen Jost Capito.
Långa hopp inför en enorm massa publik, vad mer kan man önska sig?
Ogier instämmer.
Jag har hört massor om sprinten och det ska bli kul att få köra för första gången, menar världsmästaren.
Verkar vara en otrolig stämning och jag gillar verkligen upplägget. Självklart ska jag göra allt för att ”be our best shoot”…

*
Promotorn för ”British Rally Championship, UK Rally Ltd” har bekräftat att man kommer att erbjuda sig att ta hand om mästerskapet fem år framöver. Promotorn varnar dock för att 2014 kan ”bli ännu ett svårt år”…
BRC Launch 2012Man konstaterar att Rally North Wales inte var unikt utan hade samma problem som andra arrangörer och sammanfattar. ” Med dessa utmaningar måste särintressen läggas åt sidan, istället måste fokus läggas på att utveckla rally och se till att sporten vi alla delar en passion för bär sig även i en framtid”.

*
Som väntat låg där lite mejl och väntade efter gårdagens inlägg i den här frågan. Bland annat idiotförklarades jag för mitt att ”presenning under servicebilen var trams”. Hur skulle detta kunna ”rädda sporten” om man slapp en presenning undrades? Självklart räddar det inte sporten om man skippar just detta ”trams” utan det jag vill peka på är hur mycket ”ur fokus” debatten i frågan är. För mig vore det bättre att fokusera på att t.ex underlätta för funktionärer, få tillstånd till militära övningsområden, mjuka upp trilskande skogsbolag eller låta oss få tillgång till allmänna vägar i mycket större utsträckning för att nämna några akuta problem. För mig är detta mycket större frågor än var och hur reklamlapparna ska sitta på bilen eller om det ska vara tillåtet eller ej med  ”stående pedaler” för att ta en aktuell fråga. Jag kan så klart ha fel, det har hänt förr…

*

I helgen drar ”Danmarksmesterskabet i rally i gang” med ADAC Wikinger Rallye. För fjärde gången i rad inleder danskarna i Nordtyskland, närmare bestämt i Süderbrarup där en två dagars tävling med fjorton ”specialpröøver” väntar. Danskarna får hårt motstånd av tyska ”topkjører” men förväntas ändå vara med i fajten om totalsegern. I det sammanhanget nämns Ib Kragh och Tim Svanholm, Peugeot respektive Mitsubishi. Kragh är seedad som nummer två och går ut efter hemmaföraren Mark Wallenwein i Skoda S2000. I fjol var Steen Andersen bäste dansk och siktar på samma placering i år.

*
Bara för att dj-las så stannade räkneverket i Simrishamnsmixen på 199 anmälda ( jag lovade 200…) och självklart en jättebra siffra. Till och med Regularity fick ett uppsving även om man inte nådde ända fram till mina tio nu stannade det på sju bilar och det får jag väl ändå ge OK. Fast egentligen inte, för i fältet finns två ”rookies” i mina klubbkamrater Jan Nihlén och Curt Jeppsson. Ingen av de båda har någonsin närmat sig en Regularitytävling förut men som nu klev fram och ”tog sitt ansvar”. Efterlyser fortfarande MRS-åkarna, var finns alla ni?
Dock säger jag lycka till på Österlen den 5 april och själv finns jag i TK:n på sträcka fyra.

*
Det gick åt h-e för Richard Göransson när han tränade inför racet på Nürburgring och den fina ”Mersan” såg riktigt trött ut efter smällen i över 175 kilometer. Den blöta asfalten i Flugplatz-kurvan strax efter Quiddelbacher Höhe blev för svår för Göransson som kraschade i räcket.
På Twitter skriver Richard.
Lyckligtvis känner jag mig helt ok men olyckligtvis ser bilen illa ut. Är ledsen för mitt team och mina mekanikers skull
.
Själv var han så pass pigg att han dagen efter var ute och träningscyklade och enligt planerna blir det start som tänkt i 24-timmars.

*
I går fick jag ett kul meddelade från kommunikationsföretaget Cision som placerat Motorbloggen som nummer fem ”Topp-tio listan” över svenska Motorbloggar.BloggCision I mejlet kunde man bland annat läsa följande motivering ”Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, antal läsarkommentarer, samt aktivitet och delningar i sociala medier.”. Meningen med listan är att hjälpa folk i branschen och ”bloggen kommer även läggas till i Cisionpoint, Cisions mediedatabas som listar svenska medier och bloggar och används av våra kunder (PR-folk och kommunikatörer) när de vill sprida nyheter.”. Cision skriver ”Bloggtoppen tas fram av vårt research-team i London varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och delning i sociala medier, Twitterföljare och Facebook-likes”.
Topplistan såg ut så här och det som är lite kul är att Motorbloggen är enda bloggen som behandlar motorsport, övriga är mer åt bilbyggare eller nostalgihållet.
Här är månadens topp 10:
1.Motormaniac
2.Tomme – en motorentusiast
3.GRANDPRIX 63
4.Larssons Blogg
5.Tommy Svenssons motorblogg
6.PERRAS MOTORNOSTALGI
7.RAGGMUNK
8.Motorapa
9.LUCKYDAFF
10.Rigid Hips Stockholm

*

Till sist, en stor sten föll från mitt bröst när Lars Mattsson sent i går kväll  meddelade att det blir tävling i Falsterbo. Alla myndighetsproblem är lösta och därmed finns inga hinder för mitt premiäråk med Todde. ”Skönt”…

 

4 svar på “Ogier värmer med WRC-sprint, danskarna börjar på fel sida gränsen, Göransson kraschade och Motorbloggen på topplistan!

  1. Som jag skrev för nåt år sen så utklassar du Annas F1 blogg med hästlängder.
    Kul att det uppmärksammas av ”förståsigpåare” också:)
    Stort grattis på dig, hade det inte varit för detta trams om ”sociala medier” spelat in hade du säkerligen toppat listan också!!!!

    Ses på lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *