Ogier vann WRC på Sardinien men min Östberg-gardering gick in, jubelidioter EVO2, bra Theorin-helg, olycka i Laxå och Gullabo-Show!

Mest stolt efter att WRC Rally Italia Sardegna avslutats är att jag ”garderade” mitt tips med Mads Östberg som jag menade kunde bli allt från etta till femma. Nu blev Mads och Jonas Andersson tvåa så jag tror att vi alla tre kan känna oss ganska nöjda…

*
För Rally Italy (Sardinia) 2014Sebastien Ogier blev det lite jubileum när han tog årets fjärde och därmed även den tjugonde WRC-segern i karriären. Inget snack utan att Ogier är en fasligt skicklig chaufför och samtidigt har han mer än en tumme med ”Fru Fortuna”. Där Latvala sticker in ett hjul och får punka, där studsar bara Ogiers bil till och sedan är det full gas igen. Kombinationen skicklighet med tur är alltför svårtuggat för konkurrenterna och jag tror därför inte att jag får mycket tillbaka på insatsen, om jag slår vad om att fransmannen står som världsmästare till hösten! 

Nu vann han med nästan en och en halv minut tillgodo för Östberg som däremot bara hade knappt tio sekunder ner till trean Latvala. En punktering mot slutet förstörde hans segerchanser men två bonuspoäng fick han efter andra platsen på ”power stage”. Denna vanns av fjärde placerade Andreas Mikkelsen (sista poäng tog Ogier med tredje tiden) som körde nästan exakt minuten långsammare än Latvala. Evans femma, tjecken Prokop sexa och så Henning Solberg som tycker jag, fin sjua precis före Robert Kubica som än en gång lyckades hitta en stor sten med höger framhjul…

*

BloggPaddon”Kiwin” Hayden Paddon blev bara tolva totalt men blev bästa Hyundai och var nöjd med detta i sitt allra första rally med ”koreanen”. Huvudsaken var så klart att vara före ”förste föraren” Thierry Neuville, sextonde totalt.

*
Det finns idioter, sedan finns det jubelidioter och sedan finns det en tredje kategori som ännu inte ”artbestämts” men som var synlig på Sardinien. BloggIdiotPå bilden som är hämtad från Yazeed Al-Rajhis frontmonterade kamera på WRC2-Fiestan syns ”kategori tre idioterna”. Co-drivern Michael Orr kommenterade dårarna.
– Upphör aldrig att förvånas över hur korkade människor kan vara, helt klart ett bevis på dödslängtan, menade han och fortsatte.
– Motorsport kan vara farligt men säkerhet är inget man lägger till, utan är ”icke förhandlingsbart”!

*
”The big Theorin weekend” kan man väl kalla pingsthelgen där ”gamlingen” Thomas vann klassen i Laxårallyt där Tinter Classic Rally Cup körde en deltävling. Ett snäpp högre får jag väl ändå klassa brorsonen BloggMarkusMarkus Thoerins totalseger i Taxinge MK:s Trendab-Rallyt med den lilla Opel Corsan. Markus knep vinsten tjugo sekunder före Jonas Björnvad med en Golf och kan nu sälla sig till den inte speciellt stora skaran 2WD-åkare med totalseger i sitt CW. Starkt kört Markus i synnerhet som du så sent som i fjol körde VOC, men med en Opel i händerna kan allt hända…

*
Stig Andervang passade på att slipa bort lite rattrost inför Midnattsolssrallyt i samma tävling och detta med VOC:are. Seger direkt och detta nio sekunder före Andreas Pettersson.

*
I Laxårallyt inträffade en olycka efter målskyltarna där en B-förare i VOC-klassen åkte av och träffade ett träd. Både föraren och kartläsaren skadades vid smällen och fick åka till sjukhus för kontroll. En ”snackis” har det sedan blivit i de olika rallyforumen när en medtävlare ”missat” triangeln och nervinkningarna från både publik och medtävlare. Som tur var fick han ändå stopp på bilen innan ytterligare en olycka inträffade. Så klart ett inte helt okej uppträdande eller rättare sagt, tokfel. Genast dök dom upp, de anonyma ”gästbokstyckarna” som nu helt klart krävde både föraren och kartläsarens huvud på ett fat och detta snabbt som bara f-n. Tycker därför att det var oerhört starkt och modigt gjort av den i efterhand mycket olycklige föraren att gå ut och berätta öppet om händelsen. Självklart var han både ledsen, ångerfull och bedrövad men det som har hänt går inte att göra ogjort. Starkt jobbat och jag väljer att inte namnge den olycklige, är du ändå intresserad så är det bara att leta efter namnet i ”gästböckerna”…

*
Johan Stureson visade i Göteborg att han har mycket ogjort på racingbanorna. Resultatraden etta-tvåa med Porschen bevisar detta med eftertryck. Samma rad, nästan fick cupledaren Oscar Palm, tvåa-etta.
Vankiva-Expressen Mattias Lindberg hedrade även han ”Göingefärgerna” när han körde in som fyra och sexa med Team Kias bil i Göteborg. Sjätte platsen fick Mattias verkligen kämpa för.
Jag kände att däcken gick av efter halva racet så jag kunde inte ladda så hårt som jag ville.
Hade också problem med oljetempen som var alldeles för hög och jag blev osäker på vad vi skulle göra och tappade lite fokus på körningen, menade han som fortfarande dock är bästa Kia-förare i sammandraget, sexa med 57 poäng.

*
Patrik Sandell hade inget flyt bort i Austin, Texas och X–Games där han blev diskad i finalen. Sandell låg fyra men tog en alldeles för tajt kurva som gjorde att han krockade in i Austin Dyne. Finalheatet bröts och och när omstarten gick stod det klart att jämten diskades.
I stället blev det hemmaåkaren Scott Speed, som tog sin första X-Games-medalj som höll ledningen från start till mål.
Den andre svensken Anton Marklund åkte ut redan i kvartsfinalen.

*
I lördags arrangerade Arlövs MC Staffanstorps Motorshow på en ”vändsträcka” med grus inne i Staffanstorp. Hit hade man även lockat en av ”de stora grabbarna” Tomas ”Gullabo” Jansson som fick äran att köra ”Ryngecontainern”. BloggGullabo1BloggGullabo2Inget prut på gasen från Gullabos sida om man ska döma av hur bakdäcken såg ut, dessutom par nummer två efter ”showen”…
Övriga som körde var ”skånske dansken” Eric Christensen och Hörbyförarna Bengt Rangtoft och Christoffer Nordholm.
Det blev ett par tusen kronor som skänktes till Barncancerfonden, berättade en av arrangörerna Ola Schönström.

*

Väntar fortfarande på någon reaktion på ”fellottningen” i Eslövs RS-tävling till helgen. För inte är det väl så att arrangören tänker ”låtsas som det regnar” och köra på i strid med DM-reglerna?

 

 

Ett svar på “Ogier vann WRC på Sardinien men min Östberg-gardering gick in, jubelidioter EVO2, bra Theorin-helg, olycka i Laxå och Gullabo-Show!

  1. ……..Oskar Palm blev inte 2:a utan han bröt race 1 i Carrera Cup. På varv 16 körde han i räcket i sista sväng i sin iver att ta sig förbi Sturesson. Sturesson körde om på innern igen och Palm gick direkt i depå……………..en som var där…………! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *