Ogier och Maradona, Subaru rallysatsar, Milell kör VM och Ramona kämpar på!

BloggOgierMärks att det är lite paus i WRC, nästa tävling är i Argentina men inte förrän den 21 april, följaktligen tunnsått med ”hot news”. Andreas Mikkelsen semestrar i Miami medan Sebastien Ogier verkar känna lite på nästa tävlings värdland. Igår var han med och presenterade ”Volkswagen road cars” och hann även med att träffa en världsmästarkollega, fotbollspelaren Maradona. Ogier till vänster…

*
BloggSubaruAvundsjuk, jag är så avundsjuk” sjunger Nanne Grönvall och i den låten kan väl de flesta svenska rallyfans stämma in. Överallt presenteras det WRC, ERC eller bara rallysatsningar på det nationella mästerskapet med bilfabrikanter i bakgrunden. I Sverige däremot är det mer eller mindre noll intresse för Rally-SM från de etablerade ”rallymärkena” . Finns ju en del fabrikanter som har konkurrenskraftiga både R2-R3 och R5-bilar som hade varit rena vitaminbomben i SM. Men tyvärr verkar man inte intresserad att dra igång som i svunna tider med egna team i marknadsföringssyfte. Ytterligare en pungspark kom i dag när Subaru Poland Rally Team sjösätter ett eget team med sikte på full säsong i ERC. Premiär blir det i SATA Rallye Açores med litauern Domineras Butvilas tvåa i ERC2 och trea totalt i Rally Liepāja med en Subaru Impreza WRX STI. Varför den svenske Subaru importören numera är så ointresserad av att bygga vidare på märkets stolta rallyhistoria kan man undra?

*
Då blev det exakt 200 ekipage i Simrishamnsmixen. När repet drogs i går kväll var man uppe i 213 men med Debutanter och Föråkare borträknande stannar man alltså exakt på nya maxgränsen. Frågan är om någon annan sydsvensk tävling i år kommer upp eller ens i närheten av ett lika stort startfält. Jag vågar nästan garantera att nästa DM-tävling här nere, Anderslövsrallyt den 11 april inte kommer att slå Simrishamn. Med elva dagar kvar av anmälningstiden för Trelleborgs arrangemanget  är futtiga 28 förare anmälda, var finns resten av DM-åkarna?

*
BloggMilell kopiaIgår meddelande kartinglöftet från Färlöv, Noah Milell hur hans 2015 kommer att se ut och att det blir ett ”busy” år för Noah är ingen överdrift.
Jag kommer att köra VM i La Conca, Italien och hela EM-serien som körs i Portugal, England och Kristianstad., berättar han.
Vi kommer även köra tyska mästerskapen som består av fem race och svenska mästerskapet som går i Helsingborg. Däremellan blir det tester utomlands.
En ny storsponsor tackar Noah för vilket gör det möjligt att leva sin dröm.
Även i år kommer jag att köra för det nu Färlövsbaserade JP Racing-team.BloggNoah
Samtidigt presenterade Svenska Bilsportförbundet Kartinglandslaget 2015 som består av förutom Noah även Rasmus Lindh, Anton Haaga, Isac Blomqvist. Tanken är att dom svenska förarna skall hitta områden för samverkan i den satsning som görs av Svenska Bilsportförbundet.

*
BloggFordEn härlig kvartett rallyklassiker säljs nu på auktion hos den välkända brittiska firman Bonhams. De fyra Ford Escorterna alla av RS 1800-modell har körts av Pentti Airikkala, Roger Clark, Ari Vatanen och så klart Björn Waldegård. Utropspriserna ligger på 130 000-150 000 pund. Sugen eller lockar den Opel Manta 400 mer som även finns till salu på nätet. Jag vet vilken jag hade lagt bud på…

*
BloggRamona kopia 15Ramona Karlsson kämpar på med sin insamling för att förverkliga Rallycross-drömmen. Hittills har det kommit in 134 000 kr från såväl privatpersoner som företag när insamlingen avslutas på fredag..
Det känns helt fantastiskt med allt engagemang. Att se folk engagera sig såhär mycket är så otroligt häftigt och värmande, och jag känner mig hur taggad som helst på att få ihop det sista nu, berättar Ramona.
Målsättningen är att få ihop 300 000 kr, vilket gör att vi kan säkra vår start i EM. Utöver det vill vi även såklart köra VM i Höljes och SM-finalen på Solvalla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *