Nyårsdrömmar

Så är mitt första år som ”motorbloggare” snart slut, ja år och år det är väl knappt två veckor sedan jag började. Då jag inte är någon van bloggare varken som skribent eller läsare, så tar det lite tid innan man blir varm i kläderna.
Responsen på Motorbloggen har dock varit klart positivare än vad jag själv trott, första veckan gick den in som femte mest lästa blogg på kristianstadsbladet.se. Upp till antalet besökare på Patrik Perssons fotbollsblogg är det dock ljusår, bara att hoppas att motorfolket hittar till Motorbloggen. För inte ska bollälskarna få dominera så totalt?
Så här timmarna före skumpaskålen skulle man väl summera året. Det har blivit strax över sextusen mil i Subarun, drygt tretusen i tjänsten och resten transport till och från jobbet. Nöjesmilen har varit få, kanske runt fem-sexhundra till alla miljövänners glädje.
Missödena har varit relativt få. En punktering strax före jul, ett stenskott i vindrutan som gick att laga utan att byta ruta samt en lättare parkeringsskada på Domustorget, det är allt. Parkeringsskadan är den som retar mig mest, för visst är det fräckt och nonchalant att bara dra…
På rallyfronten blev det ett mellanår för mig. Fjärde placeringen i PR Tryck Classic Rally Cup var en klar missräkning efter de två senaste årens segrar. Bakaxelraset på Kadetten i Dackefejden var den mest bidragande orsaken till missräkningen. Men nu laddar vi för nästa säsong med ny bakaxel och efter helgerna ska det hämtas ”ny” motor i Göteborg.
Nu lägger vi detta bakom oss och ser framemot 2010 och självklart har jag nyårsönskningar/drömmar. Detta är de tio hetaste utan inbördes ordning:
* PG Andersson får ett treårs kontrakt i Rally-VM och tar sin första pallplats i Rally Sweden.
* Saab överlever tack vare att Michael Schumacher går in med kapital. Kraven från honom är att Saab omedelbart ger Jens Edman klartecken med STCC-Saaben. Ett trebils team i Rally-SM och en bil i Rally-VM samt att Per Eklund fortsätter i Rallycross-EM är övriga krav.
* Vägverket upptäcker att det här med hastighetsgränserna 30-40-50-60-70-80-90-100-110-120 är lite krångligt. Behåller bara 30- 50- 70- 90 och ökar till 130 på motorvägarna.
* Volvo säljs inte till Kina utan Porsche går in som ny köpare. Främst för att man aldrig haft någon bra kombi i sortimentet. Till sommaren presenteras V70 med boxersexan från vassaste Turbo-Porschen.
*Fredrik Reinfeldt ringer till Sveriges bästa motorjournalist Robert Collin på Aftonbladet. Ber på sina bara knän att han tar över som Trafiksäkerhetsdirektör efter Claes Tingvall. Han får istället ny tjänst som samordnare av Vägverkets parkeringsplatser i Norrland.
*Rally-SM blir succés efter att Saab gått in med sitt fabriksteam. Varken Volvo, Subaru, Ford, VW, Citroén, Renault, Peugeot, Fiat eller Skoda vill vara sämre utan kastar sig ut i rallyskogen igen.
*Nye FIA-presidenten Jean Todt vill sprida Formel 1 även till Norden. Upptäcker att det finns en klassisk bana i Anderstorp och tvingar fram en VM-tävling där i slutet av augusti.
* Per Carlsson upptäcker att Midnattsolsrallyt ska starta i Kristianstad. Gör en snabbflytt av startplatsen från Jönköping till Stora Torg.
* Rättigheterna till Trabant köps av Nolato som har stor erfarenhet av plasttillverkning. Spjutspetsföretaget Saab har fortfarande kvar gjutformarna till tvåtaktsmotorn från 1965 och det är den som blir ny drivkälla. Ny fabrik byggs i Sibbhult medan huvudkontoret förläggs till Hjärsås.
*Strålningen från trafikpolisens radarpistoler upptäcks vara livsfarlig. Inte bara för polisen som håller i apparaten utan även för närmaste omgivningen. Rikspolistyrelsen stoppar användningen direkt och hastighetsövervakningen sker i fortsättningen med hjälp av stoppur på givna uppmätta mätsträckor.
Drömma får man ju, det är gratis!
Gott Nytt År
Tommy

2 svar på “Nyårsdrömmar

  1. Då responsen inte har varit så stor, tänkte jag att hjälpa upp den. Betr. dina drömmar så finns det en hel del bra saker.
    Det var ju tråkigt med parkeringsskadan, men så är det när man parkerar på ”sosseparkeringar”.
    Nåväl ett Gott Slut o Gott Nytt År!!!!!!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *