Nya rykten sätter PG i nya WRC-Hyundaien, stor motorhelg att vänta och Milell fyra i EM-kvalet.

Nu verkar det vara ännu mer substans i ryktet att PG Andersson är aktuell som förare i Hyundais nya WRC-i20. Motorbloggen har spekulerat i detta ända sedan det stod klart att den koreanska tillverkaren nu på allvar ger sig in i WRC igen efter cirka tio års frånvaro. Värmlands Folkblad har frågat PG om ryktet stämmer och han svarade då.
Det har jag inte hört något om!
VF stöder frågeställningen på att det i brittisk media berättas att Hyundai tänker ha en ”testtävling” för att plocka ut lämpliga förare till det omfattande projektet. En av de handfull förare som då skulle ”testas” är PG. På detta svarar han.
Inga kommentarer!
Förutom Årjängsföraren lär, Thierry Neuville, Kris Meeke, Juho Hänninen, Hayden Paddon och Kevin Abbring vara aktuella. I det gänget sticker PG ut som den med klart mest WRC-erfarenhet, 71 starter mer än vad Neuville och Hänninen har tillsamans.
En annan grej som enligt mig talar för PG är att han är van vid att umgås med folk från den delen av världen sedan sina år i Suzuki. Kulturen där och den som till exempel råder i Europa är som bekant ganska stor och detta kan gynna en värmlänning…
Från Hyundai som igår invigde sin nya motorsportanlägggning i Tyskland där femtio personer jobbar med WRC-bilen, är det också locket på.
– Jag har haft lite kontakt med olika förare men det är inga beslut fattade för tillfället, sa stallchefen Michel Nandan tidigare i år.
PG öppnar sig dock till VF på slutet.
– Skulle tro att de åtminstone vill ha en riktigt erfaren förare, troligen två. Som jag har förstått det vill Hyundai vara med och slåss i VM från start…
Håller vi tummarna eller håller vi tummarna för PG?

*
I fjol vann walesaren Elfyn Evans WRC-Academy och redan till Rally Sardinien tar han nu plats en av M-Sports WRC-Fiestor. Det är den bil som annars Nasser Al Attiyah skulle kört men ”klydd” hemma i Qatar gör att han tvingas avstå. Evans får nu chansen i form av vinnare i ”akademin”. Tänk om bara Tidemand eller Åhlin varit högre i listan i fjol…

*
Vilken motorhelg vi har framför oss med Sydsvenska Rallycupen i Lessebo, Svenska Rallycupen kör i Laxå och så RS-DM i Eslöv på söndagen. Till detta ska även läggas att det körs historisk racing på Gelleråsen i Karlskoga med över tvåhundra bilar anmälda. Bland dessa Stig Blomquist i en väldig Ford Galaxie med en baklucka stor nog att rymma t.ex hässleholmaren Tommy Jagerwalls vassa ”Hundkoja”.

*
Dackefejden, med nästan tvåhundra anmälda är även ”slagfält” för första barmarkstävlingen i VOC Mekonomens Sverige-Serien. Runt nittio anmälda VOC:are ”med eller utan rätt dekalering” kommer till Småland vilket gör General-Fransson nöjd och han tror på Emil Bergkvist.
– Fjolårets stjärnskott inte bara i VOC utan också i svenskt rally i stort, Emil Bergkvist leder klassen nio poäng före jättemeriterade Brage Lundmark, berättar Roger
En kuriosa är att Brages dotter Sofie, som under många år åkt Co-driver med sin pappa, numera är sköter samma uppdrag åt Emil, därmed laddat för en speciell sorts välmenad familjefejd.
Ett tips känns ofrånkommligt.
4WD.
1. Anders Jonasson Mitsubishi
2. Stoffe Nilsson Subaru
3. Joachim Carlström Mitsubishi
4. Ingavar Andersson Subaru
5. Björn Johnsson Subaru
Blir en jättefajt mellan Anders och Stoffe, lite hemmavägar i kombo med ”speeden” från SSR avgör till smålänningens fördel. Men det blir en sekundstrid…
2WD.
1. Mattis Olsson Toyota
2. Morgan Eriksson Volvo
3. David Bellborg Golf
4. Max Svensson Volvo
5. Thord Johansson Volvo
Supersvårt att tippa 2 WD som vanligt, men tror på Mattis som inte haft riktigt medgång i ”nya” Corollan. I helgen lossnar det.
Att tippa ”Todde Bagare” som femma med tanke på uppladdningen inför tävlingen är en rikgtig högoddsare. Han har nämligen jobbat hela natten torsdag-fredag med att baka ”studentgrejor”, men hävdar ändå att ” jag är som allra bäst när jag bakat som mest”…

*
BloggKartJust nu vilar Noah Milell ut efter kvalåken vid EM i Spanien. Ett kval som gick långt över förväntan enligt mediaansvarige Staffan Börjesson.
Noah levererade en fjärdeplats i sitt första EM kval någonsin och detta som ”rookie” i KF3(KFJ) av 80 startande.
Vinnarskallen från Kristianstad Karting Klubb har nu presenterat sig internationellt!

Säger bara lycka till i racet och hoppas pappa har någon av sina ”snyggga turmössor ” med sig…

*
Avslutar med de två förarna som just skulle starta i ett ”el-bilsrally”. Den ene frågade.
– Du, ska du ladda idag?
Något som Stefan klurat ut när han står vid däckkrängaren på dagarna…
Trevlig helg.

2 svar på “Nya rykten sätter PG i nya WRC-Hyundaien, stor motorhelg att vänta och Milell fyra i EM-kvalet.

 1. Hejsan testar mig på ett eget tips ! 4wd håller jag med om
  1. Anders Jonasson Mitsubishi
  2. Stoffe Nilsson Subaru
  3. Joachim Carlström Mitsubishi
  4. Ingvar Andersson Subaru
  5. Björn Johnsson Subaru

  Men 2 wd har vi olika tips på !
  1. David Bellborg Golf
  2. Mattis Olsson Toyota
  3. Max Svensson Volvo
  4. Hans Johansson Volvo
  5. Robert Karlsson Golf

  Så hoppas fler vågar tippa nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *