Ny seger för Mats Jonsson.

Efter en jobbig helg, jo jag vet att en del skrattar åt detta, så har där äntligen blivit några minuter över åt bloggen. Hade förmånen att jobba i även i fredagskväll och fick åka på en olycka i snöstormen runt 19-tiden, precis innan jag skulle gett mig iväg på hockey i Tyringe. En buss och en personbil hade kört ihop på den lilla vägen mellan Linderöd och Äsphult och nattchefen var obeveklig.
Det är vid sådana här tillfällen man definitivt uppskattar dubbdäck och fyrhjulsdrift, men åt sikten hjälpte det inte. Den var bitvis obefintlig och hade jag inte haft god lokalkännedom är det tveksamt om jag hittat fram i snögloppet. Som tur var olyckan tämligen odramatisk så efter några minuter körde jag vidare över småvägarna mot Rickarum, Nävlinge och vidare till Tyringe.
Mötte i princip inte en enda bil förrän jag kom fram till 21:an, uppenbarligen lydde man råden från SMHI och Trafikradion, ” ge er inte ut”.
Väl ute på stora vägen lättade snöfallet och sikten blev mycket bättre, ändå sjönk hastigheten drastiskt. Bitvis rörde vi oss framåt i den hiskeliga hastigheten runt fyrtio kilometer. Undrar vad för däck där satt på ledarbilen i kön?
Från rallyfronten är det bara att konstatera att Mats Jonsson från Forshaga fortsätter att dominera svensk rallysport. Han vann första deltävlingen i Supercupen, stack emellan med SM-seger i Rally Sweden och i lördags tog han tredje raka segern för året i Dan Anderssons Minne, andra deltävlingen i Supercupen.
Exakt som i premiären var det Eddie Hörbing i en WRC-Focus som kom tvåa, dryga halvminuten efter och som trea slutade Stuguns Urban Eriksson. Samma placering även för honom som i premiären. De här tre toppar naturligtvis Supercupen inför deltävling tre som körs i Sveg den 6 mars.
Noterbart är att unge värmlänningen Fredrik Åhlin bara blir bättre och bättre. Trots att körkortet är så färskt att det fortfarande är lite varmt, slutade han femma totalt. Vad månde bliva?
Nästa helg är det dags för Rally-SM i Sandviken och tyvärr verkar det som att SM även i år blir en något avslagen historia. Bara 43 ekipage är anmälda till SM-delen av Vinterpokalen som kompletteras med sextio DM-åkare.
På plats finns samma gäng som åkte Rally Sweden, Hässleholmarna Jonas Olsson, Johan Green, Per ”Börje” Andersson som åter sitter till höger i Lindquists Focus. Olofströms Kalle Lexe ska lotsa fram Pelle Sääv till toppen med nya Skodan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *