Inget besked om Rally Sweden 2011.

Det blev inget besked om Rally Swedens framtid för tävlingsledare Bertil Klarin när han besökte FIA mötet i Paris, bara två dagar efter målgången på Torget i Karlstad. Närmast gäller det om det blir VM i Karlstad även 2011.
Men han är hoppfull, i alla fall om man får tro artikeln i pigga lokaltidningen Värmlands Folkblad. Samtliga tänkta VM-arrangörer fanns på plats i Paris och man kan väl anta att de flesta av dessa har samma känsla som Klarin?
Nu blir det ju inte så att alla som vill, får lov att arrangera Rally-VM, i bästa fall blir det fjorton deltävlingar som ska köras. Några tävlingar är redan klara för 2011, bland dessa det Finska som skrivit flerårskontrakt med VM-promotorn North One.
Flerårskontrakt är också en våt dröm för Klarin och Rally Sweden, men själv är jag tveksam till om det blir så. Problemet inbillar jag mig, är att Sverige är ett väldigt litet land i de allra flesta sammanhang och inte minst i den internationella bilsporten. Här säljs både för lite bilar och finns för få stjärnor, för vi ska betecknas som riktigt intressanta. Vårt trumfkort är istället arrangemanget och kompetensen, som bara inkasserar plus år efter år.
Rallyintresset börjar också vakna i USA och när superstjärnan Ken Block nu gör entré med sin Monstersponsrade WRC-Focus i nästa VM-deltävling i Mexico, kan det vara proppen ur för lite grussladdande även där. Här finns även omåttligt populäre Subarustjärnan Travis Pastrana, han med längdhoppet för att höja rally temperaturen.
På tal om Ken Block så fanns han på plats i Värmlandsskogarna som åskådare. På den här sidan Atlanten är han tämligen anonym och ytterst få kände igen honom bland publiken. Men ett gäng rallyentusaister från Hörby missade inte. Utan minsta tvekan stegade en av dessa fram till stjärnan.
– Wellcome to Värmland Mr Block is it OK if my friend can take a picture with you and me?
Naturligtvis inga som helst problem och Block tog sig även tid att prata rally med Hörbygrabbarna. Man kan bara undra vad som hänt om det varit Kimi Räikkönen de stött på i skogen? Antagligen hade någon fått kameran upptryckt där solljuset aldrig når!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *