News från WRC Rally Deutschland utan danskar, dyster dag för rallysporten och knasigt resultat i TV4 Sport…t

Att det är segt virke i rallyförare och co-drivers med för den delen vet ju alla och detta från WRC till RS-DM. Körde t.ex i våras på Sturup med värk i stortån, inte fick detta stoppa Silver-VOC:en från att sträcka ut. Nu är det Citroén-åkaren Khalid Al Quassimi som råkat illa ut när han skulle tända lampan hemma i ”radhuset” i Förenade Arab Emiratet.
– Föll nerför trappan och tog emot med vänsterhanden, berättar han.
Först trodde Khalid att han brutit fingrarna men dessbättre var så inte fallet, men svullet blev det. Läkaren ordinerade minst tre veckors vila, något han nu struntar i och kör Rally Deutschland som planerat.
Käkar ”painkillers” så ska det nog funka, menar Al Quassimi som har en åttonde plats som bäst på den tyska asfalten. Detta 2010 med en WRC-Focus.

*
BloggDanskNågot Rally Deutschland blir det inte för Peugeot Sport Dealer Team DK ( tänk, i Danmark har Peugeot ett eget team och i Sverige????). Man hade planerat för att regerande danska mästaren Christian Jensen med co-driver Freddy Pedersen skulle kört i WRC2 med teamets 207 Super 2000-bil. Allt var klart när det uppdagades att man inte fick åka på de vanliga Yokohamadäcken utan tvingas nu använda de av WRC godkända sulorna (utgår från att det handlar om Michelin…). Ett däckbyte inför en så här stor tävling kunde få väldigt olyckliga konsekvenser menar man.
Vi är vana att åka på Yokohama och vet exakt hur bilen uppför sig. Med ett nytt märke skulle vi starta om från noll, menar Christian Jensen besviket.
Nu laddar både Christian och teamet om för ett nytt försök till nästa år.

*
Idag har det varit en riktigt dyster dag för oss som gillar rally. För några timmar sedan avled också BloggDeppingJanina Depping efter den svåra olyckan i Rally Wartburg som redan krävt co-driver Ina Schaarsschmidts liv. Janina blev 34 år gammal och var mycket rutinerad med sexton års rallyerfarenhet. Hon och Ina, 29 år hade tävlat ihop i fyra år och rankades som Tysklands bästa tjejekipage.

*
BloggJong1Holländska rallyförare är väl inte så där välkända här hemma, men ett namn som jag hade kunnat om man frågat mig är Bert de Jong. Gjorde sig känd för mig genom en frisk satsning i en bakhjulsdriven Cosworth Sierra. Fortsatte med Escort, via olika WRC-Subarus. La hjälmen på hyllan vid millennieskiftet och gjorde sedan come back 2009 med en Subaru. På slutet var det den svartaBloggJongMad Croc-Mitsubishin” som gällde för De Jong som gjort 34 EM-starter med fyra segrar. Bästa resultat i år har varit två tredjeplatser i Holländska Mästerskapet och fler blir det inte. Idag kom besked att han till slut förlorade kampen mot cancern. Bert de Jong blev 56 år och sonen Bob leder för tillfället Holländska Mästerskapet.

*
Thierry Neuville var helt klart lite av överraskningarnas man i Rally Finland med en andra plats bak omöjlige Ogier. Nu har M-Sport deklarerat att man absolut vill behålla belgaren i Fiestan även 2014. Ingen hemlighet att både Citroén och även Hyundai visat intresse för Thierry, men till Autosport förklarar han att han gärna vill vara kvar ”Mr Wilsons lyckliga familj”. I synnerhet som Qatar verkar vara väldigt angelägna att förlänga sponsorskapet med Ford om Thierry och Östberg är kvar. Det är ju bra då kan de även räkna med lön…

*
Hörde ett rykte, obekräftat vill jag påpeka att Petter Solberg var på väg att skriva kontrakt med Hyundai vilket i så fall borde innebära att det bara blev en ”drive thruu” med Rallycrossen. Måste säga att jag är lite skeptisk till ryktet…

*
Kollade in sändningen från TV4 Sport i tisdags från AM Snapphanerallyt och där var inget större fel kan jag tycka. Snygga åkbilder, hyggliga intervjuer, helt okej. En sak fattar jag dock inte , varför envisas man med att presentera resultaten som 2WD och 4WD. När det så går över till SM-tabellen, ja då är det korrekt med alla fyra SM-klasserna. Kan någon ansvarig ge mig en vettig förklaring på detta trams?????

*
Lite märkligt, har inte fått ett enda mejl om gårdagens bomb att South Swedish Rally verkar hamna utanför SM-kalendern 2014. Eller liktydigt med att rallyt går i graven. Är detta verkligen inget som engagerar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *