MSR-tips, Asfaltkungen byter till sand, WRC-tysk fyller 50 och ryktet var tråkigt nog sant…

Om några timmar drar årets rallyhappening med stort R igång, dags för Midnattssolsrallyt eller ”The Midnight Sun Rally” som ”the organizers” i Karlstad vill kalla rallyt numera. Om rallyt har det ju skrivits mycket och nu inskränker jag mig till ett oerhört svårt tips. Nöjer mig med ”fortåkarklassen” Regularity har jag allt för dålig koll på.
1. Erik ”Eken” Johansson Audi Quattro
2. Kenneth Bäcklundh Ford Escort
3. Jimmy Olsson Volvo 240
4. Tomas Norquist Volvo 240
5. Björn ”Nalle” Johansson Opel GT/E
Som reserver på listan plockar jag in, fjolårssegraren Tom Damberg med Volvo 164:an, Mats Thorszelius, Volvo 240 och så gamle Opelräven Mats Karlsson från Säffle. Precis som jag är han en liten ”svikare” och väljer att åka Volvo 240 (parallell till mig med Silver-VOC:en, inga andra jämförelser).

*
BloggRuneRunes Roliga Rallyresor”med reseledare Rune Nilsson i Spetsen har gett sig iväg från Hässleholm och kommer att hålla mig informerad om det mesta under rallyt. Gänget fotograferat av medresenären och Ascona-Fantomen Göte Karlsson ser väldig positiva ut inför äventyret. Dröjde inte heller länge innan första bilden på en ”snygg” BloggBreddadKadett trillade in via Andreas (Runes son) mobil. Se och njut…

*
Blogg15mInlägget om Taunusar i rally skogen har lett till många reaktioner och ett kom från Staffan Jansson som även bifogade enbild på sin fina Ford 15M. Staffan skrev:
Hej Tommy.
Kul att följa din blogg. Vill bara tala om att jag har kört och kör en FORD 15 M RS Coupé från 1969.
Vi tävlar i regularity och försöker åka alla svenska tävlingar. Tyvärr lite för få tillfällen.
I morgon onsdag startar vi i vårt 5,e Midnattssolsrally med den gamla Forden (Denna modell hette aldrig Taunus)
Kolla gärna hemsidan om du vill: www.rallyjansson.se
Hälsningar från Rallyjansson ( Staffan Driver och Stefan Codriver ).”
Självklart önskar vi lycka till!

*
BloggFridaDetta skrivs i mediatältet på Åhus Beachhandboll Festival där jag sprang på Frida Andersson som med pappa Mats vid ratten vann Sprint-SM i Halmstad. Frida svettades ut mellan två matcher och avslöjade då.
– På fredag ska pappa spela i Företagsklassen, slapp det ur henne.
Själv såg jag så klart chockad ut efter avslöjandet och jag undrade om SM-guldet stigit Asfaltskungen så pass åt huvudet att han numera trodde sig kunna vinna allt. Dessutom handboll vid hans ålder? Frida lugnade mig.
En av de andra spelarnas fru tar med sig hjärtstartare!

*
BloggArmin2En dag försenat, men ändå på sin plats med ett grattis till senaste tysken som vunnit en WRC-tävling, Armin Schwarz fyllde femtio år i går den 16:e. Den historiska tysksegern togs i Spaniens Rally Catalunya 1991 ihop med svenske co-drivern Arne Hertz och paret satt då i en TTE Europe Toyota Celica. Slutplacering i WRC blev en sjätte plats, Armins bästa placering under WRC-karriären. Denna sträckte sig från 1988 till 2005 då han avslutade i Rally Australia med en Skoda Fabia.
Själv såg jag honom första gången i Tyskland i slutet på åttiotalet rattandes vad man då tyckte var en jättestor Audi 200 quattro (storleken är väl ungefär som en 940…). Sedan blev det Toyota, Mitsubishi, Ford, Hyundai och så slutligen Skoda där han var med om att utveckla både den första Octavian och senare Fabian.
Armin hann även med att bli Europamästare och detta var 1996 då Toyota var förbjudna efter fusk att delta i WRC. Armin höll igång med Rally-EM under tiden och vann titeln. Året efter bytte han till M-Sport och Ford men det blev ett kortvarigt förhållande. Mr Wilson kickade honom till förmån för Juha Kankkunen efter allt för många ”disapointments” enligt Malcolm…
BloggArminIdag bor i Armin i Österrike men är flitig med ”off road-tävlande” i USA.

*
Har idag kollat upp mitt ”rallyrykte” dessvärre stämde det till hundra procent. Måste smälta chocken först innan jag kan greppa det fullt ut. Normalt sett brukar jag inte skriva i gåtor, men den här gången gör jag ett undantag. Om jag säger så här, ”hur pass bra fungerar ett godståg om loket står på verkstad”? Som sagt när jag sorterat hjärnan återkommer jag med lite mer detaljer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *