Hyundais WRC-tåg gick utan PG, Ramona till Snapphanerallyt och Milell laddar i Italien.

Då gick även tåget med WRC-Hyundaien som last förbi stoppstället i Värmland och PG står så klart kvar på stationen. Detta verkar mer eller mindre klart då bossen Michel Nandan i dag släppte namnet på Hänninens nye teamkompis, som blev 34-årige fransmannen Bryan Bouffier. En riktig högoddsare och om ni frågar mig och ingen av alla de som nämnts i sammanhanget som jag satsat min slant på. Okej, han vann Monte Carlo-Rallyt 2011 när det ingick i IRC och ligger för tillfället trea i årets Rally-EM. Tycker nog ändå inte att han tillhör den översta toppen i sammanhanget. Med bara fem WRC-tävlingar i bagaget där en femte plats i årets ”Monte” med en privatanmäld Citroén är bästa placering. BloggBryanFick faktiskt en bild på honom i ösregnet på Col de Turini där han  med knapp styrfart passerade i modden. En sträckseger har det också blivit för den numera får man väl säga, f.d Peugeot/Citroén-åkaren.
Bouffier är snabb på asfalt men på grus är han ett tämligen oskrivet kort och det är detta som jag inte riktigt förstår. Hade nu Nandan ringt och frågat mig så hade jag nog föreslagit andra namn, t.ex är PG mer ”allround-åkare” (känns det som att jag är lite för patriotisk?). Själv är så klart Bouffier glad över WRC-öppningen, trots att jag är skeptisk ( han skiter nog i vad jag tycker…).
Jag är glad att bli en del av Hyundai Motorsports testprogram. Det är sant att vi har mycket jobb framför oss men teamet och alla dess möjligheter gör att vi har en bra grund att bygga på.
– Ett spännande program och jag är säker på att det kommer att bli en jäktig sommar!

*
Sju nya namn totalt 36 med tre dagar kvar innan snöret dras, har lagts till i anmälningslistan för Snapphanerallyt, nästa SM-deltävling. Hörbing får nu sällskap av ytterligare två WRC-åkare, Ingemar Svensson och Ramona Karlsson. Hur många fler är man på fredag klockan 18.00? Min gissning, sextio bilar totalt…

*
Vill redan nu puffa för Karting-SMÅsum Ring första helgen i augusti. Har du inte redan varit ute på nordostskånes enda ”F1-bana” i miniatyr så missa inte chansen. En som siktar på att bli både svensk och världsmästare en gång är Noah Milell som just nu befinner sig i Italien på Circuito internazionale d´Abruzzo i Ortona.
BloggMilellEfter de två test dagarna är känslan på plus.
-Det är en teknisk och fysiskt krävande bana. Men jag fick positiva besked på de inställningarna jag ville testa, sen får vi se vad det innebär när det drar igång på onsdag, berättar Noah Milell.
Han är är försiktig med målsättningen.
– Jag måste vara realist i denna konkurrens. Det är ett ”se och lära år” så final är målet.
– 2014 på hemmabanan Åsum Ring kan jag kräva mer av mig själv och 2015 är det guld. Detta är planen, om jag får tillräckligt med sponsorer som tror på mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *