Miko Hirvonen helt överlägsen i Rally Finland och Rydtipset både MVG och skamvrån!

Grattis Miko Hirvonen på födelsedagen och till din totala överlägsenhet i Rally Finland!
Jo så var det faktiskt. Hirvonen vann tretton av de tjugotvå sträckorna Loeb bara fem och utan missen på första sträckan hade mitt förhandstips gått in med dunder och brak. Nu blev det dock inte så utan Sebastien Loeb tog ännu ett kliv i sjumilastövlarna mot sitt åttonde VM-guld. Även om Miko ”bara” är knappt trettio poäng bak så tror jag loppet är kört…
Patrik Flodin slutade trea i P-WRC efter det som han betecknade som ” mitt värsta finska rally någonsin”. Allt möjligt och omöjligt strulade på ryss-Subarun, så att ändå hamna på pallen var starkt gjort eller som Flodin själv konstaterade.
– Att sluta som trea är ändå en tröst!
PG Andersson gjorde en minst sagt stabil insats och slutade på femtonde plats totalt med sin Tommie Mäkinen Subaru R4. Nu väntar jag bara på att han ska få den rätta chansen igen, den som innebär ett kontrakt och mer långsiktighet, för det är PG både värd och har kapacitet för.
Men nu får våra kära grannar i öst ursäkta, största intresset i helgen var väl ändå Vilda Ryd Racet, eller är det jag som har missuppfattat det hela? Mitt förhandstips gick sådär, Stoffe Nilssons seger kändes klar och likaså tvåan Åke Jacobsson. Egentligen kanske Åke gjorde tävlingens starkaste prestation som fick åka onotat med ny kartis? Detta sedan ordinarie lotsen drabbats av konstig yrsel bara någon timme före start med sjukhusbesök som följd.
Sedan hade jag alla fem namnen rätt, bara ordningen som var lite tokig, Bengt Thorsell slutade trea, hade honom som femma, Jocke Carlström tippade jag trea, blev fyra, medan min fyra Ingvar Andersson slutade femma. Betyg på tipset, MVG om jag får säga det själv…
Ut i skamvrån med dig, menade Rickie Borgström när jag skulle göra segerintervjun efter ”knallen” av ”Kräbbleboda” som betydde seger i 2WD. Kan väl inte mer än hålla med, dessutom får jag erkänna att jag hade honom som fyra i tipset mest för att vara snäll. Egentligen trodde jag inte ens Rickie skulle var med på topp-fem under de tuffa förhållandena i Ryd-skogarna.
Nu blev Rickie etta medan min femma Daniel Halldén slutade tvåa. Segertipset på Mattis Olsson slutade med tredje plats, medan trean Kjell Fransson blev femma. Tvåan som jag trodde stenhårt på, hemmaföraren David Bellborg hamnade långt ner i listan. För att ytterligare strö salt i såret, så menade ”experten” vid tangentbordet att det inte var Volvovägar i Vilda Ryd. Vad händer då, jo av de sex första i 2WD-klassen är fem Volvo, bara Mattis Toyota på tredje plats spräcker Hisingedominansen…
Själv plockade runt VOC:en i maklig takt. Tycker det här med rally är så roligt att jag vill hålla på så länge som möjligt, fast den tesen tror inte mina kamrater riktigt på, märkligt nog. Nu fick även jag ett avbräck då normalt sett högersittande Brorsson blev dunderförkyld och vek ner sig 06.30 på lördagsmorgonen. Vid den tiden på dygnet och med en start tid i Ryd klockan 10.58 finns inte så stora ”options” på kartläsarsidan. Till sist hoppade ”rutinerade” Jimmy Samuelsson in, har tidigare två RS-tävlingar i ryggen. Nu blev det onotat och man kan säga att vi var på samma nivå, andra tävlingen för mig i VOC:en och tredje totalt för Jimmy.
På fredagskvällen fick jag på nya däck då mina gamla dömdes ut och dessutom fick jag riktigt ”värstingdäck”, perfekta när det är blött enligt experterna. Första sträckan var snorhal och hade jag optimala däck för väglaget, då vågar jag inte ens tänka på hur det känns med sämre varianter, nu var det ändå klicken i stekpanna o.s.v.
När så min jämnårige VOC-kamrat Roland Eidhall med startnumret före, rullade våldsamt på sträcka två så att vi med nödd och näppe kunde ta oss förbi vraket. Just där kändes det som bra idé att tagga ner. Sagt och gjort, ändå stämde vi träff med en stengärdsgård på sträcka fyra. Av ljudet att döma trodde jag högersidan satt fast förankrad i det småländska kulturminnet, men två märken i fälgarna och en liten intryckning i tröskeln blev enda minnet. Efter detta togs ett gemensamt beslut, vi håller igen ännu mer. Förstår att ni tycker detta skulle vara omöjligt, ungefär som att jag skulle parkera på sträckorna…

4 svar på “Miko Hirvonen helt överlägsen i Rally Finland och Rydtipset både MVG och skamvrån!

 1. såg och filmade dig på ss1..och jag tyckte iallafall att du körde på rätt bra där…….ja väglaget var blnd det sämsta, publik runtomkring mig sa att det var många som for av och förstörde sina bilar, men det vet ju alla sedan tidigare att vilda rydracet är en ”BILSKROTARTÄVLING”

  1. Hej Lars-Göran.
    Det är precis sådana som du som jag behöver fler av min omgivning. Folk som förstår att uppskatta fin bilkörning. Självförtroendet stärktes efter dina kloka och snälla ord. Tack!
   M;VH
   Tommy

 2. nästa gång som Brorsson insjuknar då lovar jag att ställa upp så du vet det bara att ringa fast klocka är halv sju på morronen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *