Tätt i Sydsvenska Rallycupen med Stoffe Nilsson som tvåa och 141 års rallyrutin!

Det börjar hårdna i toppen av Sydsvenska Rallycupen efter att sju av de tio deltävlingarna körts, senaste nu i Vilda Ryd Racet. Totalleder SSRC gör Växjös snabbe Volvo Originalåkare Emil Telehagen på 414 poäng. Lite kul, men samtidigt ganska naturligt är att Erik som bara är C-förare leder före, åtminstone Skånes vassaste rallystjärna Stoffe Nilsson på 397 poäng. Skillnaden är att Erik får maxpoäng var gång, alltid fullt i hans klass, medan Stoffe får dras med att tävla i en klass med färre deltagare. Då hjälper det inte ens att man totalsegrar i tävlingarna…
Vissa klasser är jämnare i toppen än andra t.ex. A-B-förare Volvo Original. Leder gör Thomas Grönberg 303 poäng, men bara fyra poäng efter är Älmhults proffsiga Stefan Håkansson, hans serviceplats i Ryd imponerade. Trea är sedan min favorit Håkan Ståhl, en 240-åkare är ju alltid värd mer än 940-kuskar så enkelt är det, på 277 poäng. Säger bara, go for it Håkan!
Lite längre ner i samma klass finns Motorbloggaren själv på fyra poäng. Känns ändå som det blir tufft att utmana på allvar, bara tre deltävlingar kvar…
Stort poänggap är det i Telehagens klass, där han leder med 136 poängs marginal till Hörbys Simon Nilsson. Klassegern är nog redan hemma!
I A-förarnas 2W leder Daniel Halldén, även han betryggande, åttio poäng skiljer till Kjell Fransson. Nästa deltävling är hemmabana Emiltrofén som borde ge Kjell ett litet övertag men fram till slutseger, det blir tufft…
Allra flest poäng som skiljer ettan och tvåan är i 4WD. Stoffe Nilsson har 173 poäng till tvåan Patrik Johansson. Lite för mycket för att det ska bli riktigt spännande.
Har ju skrivit flera gånger om problemet med funktionärer på rallytävlingarna. I Ryd möttes vi i en ankommande TK av följande fakta.
– Välkommen till Kristianstads MK:s sträcka, här finns 141 års rallyrutin, förklarade Börge Lagerkvist när han tog emot vårt tidkort.
Problemet är bara att Börge snackade inte om hela TK:n, nej han tänkte bara på sig själv och bisittaren Göran Johansson. Skulle man istället ha räknat hela TK:n, hade väl summan hamnat närmare fyra-fem hundra år. Tyvärr är det så det ser ut, medelåldern är ruskigt nära den där de flesta väljer att gå i pension. Fakta som borde ge fler än mig kalla kårar inför framtiden!
Jag menar att SBF borde lägga all kraft och de mesta resurserna på att föryngra i funktionärsleden. För mig är detta viktigare än att visa upp sig i mer politiskt korrekta elbilsrally och andra ”jippo”. För utan funktionärerna, spelar det ingen roll om våra ”tävlingsbilar” i framtiden släpper ut noll avgaser. Det lär ändå inte finnas många tillfällen att lufta den moderna tysta och miljövänliga rallybilen…

3 svar på “Tätt i Sydsvenska Rallycupen med Stoffe Nilsson som tvåa och 141 års rallyrutin!

 1. Hej Tommy,
  I SSRC spelar inte antalet deltagare i klassen någon roll, vinnaren får alltid 15p och sedan koefficent beroende på tävlingens längd och upplägg, x3-6. Poäng räkningen du skriver om gäller DM serien. Stoffes poäng tapp kommer från missar i Dacke och Skilling då han inte vunnit klassen.
  Mvh Henrik

 2. Hej Tommy,
  I SSRC får alltid klassvinnaren 15poäng, sedan multipliceras dessa men en faktor 3-6 beroende på tävlingen längd och upplägg.
  Räkningen du hänvisar till gäller DM då antalet i klassen spelar roll.
  Mvh Henrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *