Förlåt Hirvonen, det var mitt fel och vågar knappt tippa Vilda Ryd Racet!

Förlåt Miko Hirvonen, det var mitt fel!
Jag skulle naturligtvis aldrig tippat Miko som vinnare i Rally Finland, nu sket det sig direkt. Jag tar på mig all skuld för det mystiska motorfel som resulterade i hans avåkning rätt i ett träd strax före mål på första specialsträckan.
Istället för toppstrid ligger nu min segerkandidat på 36:e plats totalt efter första dagens tre sträckor och har strax över två minuter upp till ledaren Loeb. Med lite tur borde dock Miko kunna åka in så att han hamnar på poäng plats, men skriver jag det så dj-las väl något annat…
Loeb leder alltså, med stallkompisen Ogier knappt tre sekudner bak. Fordåkaren Latvala är 4,4 sekunder bak Loeb, medan sensationsmannen Ketomaa som premiärkör WRC-Fiestan ligger fyra, sju sekunder efter den ledande Citroénåkaren.
Försvann på sträcka två efter en våldsam rullning gjorde Mini-föraren Matti Rantanen. Teamchefen Dave Richards konstaterade kallt att han inte kan starta om på fredagsetappen. Brukar vara tufft efter rullningar på sexans växel…
Patrik Flodin har en stenhård fajt i P-WRC, ligger tvåa efter hemmaföraren Nikara och det skiljer endast en halv sekund mellan de båda.
Allra bäst i ”Grupp N” är dock PG Andersson i sin Grupp N+ Subaru som körs ihop med S2000-bilarna. Här ligger PG femma och tar det lite lugnt då han inte känner hundra procent tillförlit i Subarun. Hans tips var att stötdämparna inte var inställda som han ville och att man skulle försöka ändra på detta till dagens etapp.
I WRC-Aacademy kör Victor Henriksson på som bara den och håller andra platsen drygt tjugo sekunder efte ledande Fischer. Tätt är det, mellan Fischer och femman skiljer bara 24 sekunder. Sämre går det för Fredrik Åhlin som haft problem och tappat över två minuter, ligger 13:e.
Efter tipset med Hirvonen, vågar man knappt tippa Vilda Ryd Racet i morgon. Fick ett snabbt snack med Stoffe Nilsson vid ett av stans rödljus i gårkväll. Skickade över frågan om han tänkte vinna i Ryd?
– Absolut är detta min målsättning, kom det från Stoffe.
Då kör vi alltså…
Klass 4WD.
1. Stoffe Nilsson Hässleholms Mk Subaru
2. Åke Jacobsson Emådalens MK WRC-Ford
3. Joachim Carlström Gullabo RC Mitsubishi
4. Ingvar Andersson Hässleholms MK Subaru
5. Bengt Thorsell Skara MK Mitsubishi
Konstaterar att ingen mer än Carlström av de småländska SM-essen kör på lördag. Öppnar för Stoffe som trivs på de krokiga Rydvägarna.
Klass 2WD.
1.Mattis Olsson Gullabo RC Toyota
2. David Bellborg Ryds MK Golf
3. Kjell Fransson Vimmerby MS Volvo
4. Rickie Borgström Osby Mk Volvo
5. Daniel Halldén Skillingaryds MK Volvo
Mycket kan man säga om vägarna kring Ryd, men Volvovägar knappast. Det är därför jag skickar ner normalt sett segerkandidaten Kjell Fransson som trea. Tror inte 940:an kommer till sin rätt i morgon, blir det dessutom ”blötföre” då är första platsen vikt åt Mattis i Toyotan.
Till sist måste jag få gratulera Hässleholm MK:s ordförande CG Wilke till segern i helgens Baltic Car Race i Karlshamn. Wilke körde sin 50-års present, samma Ford Escort Mexico som han köpte ny 1973 och som han sedan efter många år i förskingringen fick tillbaka renoverad som present. Forden gick som en klocka och samma sak med Wilkes körning i racet där han vann. Senast det hände var för trettio år sedan, så än kan både ”gubben” och bilen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *