Meeke, en liten filosof, ”nya” WRC-Polon testas av Grönholm, Atko vill utmana Solberg, norskt i ERC i Tjeckien och Folkrace för Barncancerfonden!

Den ständiga diskussionen om glaset är halvfullt eller halvtomt lyfter Kris Meeke till ny nivå när han snackar om sin egen insats i WRC Neste Rally Finland. Det han vill ta med sig därifrån är att han var den ende som på allvar hotade segrande Latvala och tvåan Ogier. Detta gällde visserligen bara fram till SS16 där det blev ännu en ”off road” för Meeke vilket han kommenterade med.
At the end of the day, there are lot of positive points and one small negative…
Mycket positivt och så en enda liten negativ grej, så kan man också se på det!

*
BloggSwedenMed 25 plusgrader där ute känns det lite långt till snö/kyla och vecka 6 nästa år då det är dags för Rally Sweden. Oavsett detta så bär det dit och idag uppdaterade värmlänningarna sin profil på Facebook med snygg bild från McKlein på ”nästanvinnarna” Andreas Mikkelsen och Ola Fløene. Snyggt!

*
BloggPoloVerkar som att Volkswagen Motorsport ligger längst fram i utvecklingen av nya Polo R WRC enligt 2017-års reglemente. Marcus Grönholm, officiell testförare kör nu ”nya Polon” på teststräckorna kring Lausitz i Tyskland. Nu handlar det inte riktigt om en bil helt efter reglerna 2017, utan en av dagens bilar men delvis modifierad enligt de nya reglerna. Bland annat är de synliga aerodynamiska ändringarna gjorda vilket syns på bilden där Polon är både bredare och längre. Större bakspoiler ska hjälpa till att trycka ner bakhjulen när de 380 hästkrafterna jobbar. Först till nästa år väntas de nya WRC-bilarna komma ut på teststräckorna.

*
Norske Skoda-åkaren Petter Kristiansen planerar att åka nästa ERC-tävling Barum Czech Rally Zlín. För ett tag sedan körde Kristisansen en Mitsubishi EVO 9 för Slovakiska KM Racing Team Slovaki i tjeckiska Rallye Tatry. Insatsen var mer än godkänd då norrmannen slutade tvåa i klassen på asfaltsträckorna.
Gillade Rally Tatry eftersom det bjöd en för mig ny typ av sträckor, riktigt snabba vilket gav mig mycket erfarenhet, säger Kristiansen.
De inhemska förarna var mycket snabba och kunde sträckorna medan vi startade försiktigt. Till slut var vi ändå mycket nöjda med vår insats.BloggKristiansen
Kunde bli kul med en skandinav i ”tyngsta klassen” i ERC, senast det begav sig för Kristiansen med kartläsare Ole Kristian Brennum var när de körde deras Super 2000 Skoda i Ypres Rally.

*
BloggAtkoEn som inte har minsta tanke på ERC är Subarus f.d WRC-chaufför och Asia-Pacific Mästaren Chris Atkinson från Australien. Istället är det Rallycross-VM som hägrar för ”Atko” till nästa år.
Tycker att World RX konceptet är ”great” och har alltid tyckt att sporten har ett perfekt upplägg, menar Atko.
Fler tillverkare kommer nu in i sporten och det blir alltmer professionellt, vilket jag gillar!
Han tycker även att själva racingen är stimulerande.
Kamp med sju andra dårar om att komma först ut ur startkurvan, spännande…

*
BloggMattiasI helgen är det Kanada och Trois-Riviéras utanför Québec som får besök av Rallycross-VM. Den sjunde deltävlingen är inte bara den första efter Mattias Ekströms seger på hemmaplan utan även teamets debut utanför Europa.
– Grand Prix veckan i Trois-Rivières bjuder alltid på bra underhållning och fantastisk racing. Jag lovar att vi ska vara med och bidra till båda, säger Mattias.
Förra året kunde jag bara följa tävlingarna på TV men det såg fantastiskt ut, speciellt med solnedgången under finalen. Efter vårt korta uppehåll är jag riktigt sugen på att vinna i rallycross igen.
Anton Marklund vill gärna återupprepa helgen från 2014där han vann sin semifinal. I finalen tappade han starten till Petter Solberg och slutade tvåa.
Jag hoppas verkligen att jag kan köra minst lika bra som då, helst lite bättre och satsar såklart på pallen, även om jag inte nått någon final än i år.
Anton kommer att göra ett gästspel i sin gamla bil, eftersom hans ordinarie bil inte är i tävlingsbart skick efter kraschen i Höljes.

*
BloggFolkraceI helgen är det Folkrace med Finnskogafestivalen där bröderna Holmudd, Christian från Linköping och Johan från Malungsfors har häcken full. Förutom att köra tävlingen är man även speaker och tävlingsbilen är en Saab 99:a med en motor som kostat runt 60 000 kronor att bygga. Känns inte så smart när man vet att man kan bli av med bilen efteråt för 6 500 kronor eller? Svaret är enkelt! bröderna Holmudd har tillsammans med arrangörsklubben, Finnskoga MK,  beslutat att för varje så kallat ”anbud” som lämnas på den aktuella bilen kommer 100kr oavkortat gå till barncancerfonden!
Det vore en dröm om vi kunde dra in 10.000kr, säger Johan Holmudd
Storebror Christian, och mannen bakom #speakerholmudd” säger,
För mig var det en chans att ge mångdubbel glädje. Självklart till min kära bror, att få åka en av de värsta folkracebilar som funnits i Sverige. Men även att dessutom få kombinera detta med att bidra till en väldigt god sak – det är som de säger – delad glädje är dubbel glädje!

*
BloggtoyotaDagens bästa är onekligen annonsen i Kristianstadsbladet från den lokala Toyota-dealern. Med rubriken ”Känn vinden i håret” annonserar man om Toyotas ”låtsascabbar” men för mig känns det som att det blir svårt för alla att uppnå den känslan…

*
BloggKadettDagens Opel-Spottare är VOC-hjälten Ola Wingren på väg hem från semester för att köra AM Snapphanerallyt på lördag. När han passerade Zell Am Zee kunde han inte utan att stoppa semesterekipaget när han såg en fin ljusblå Opel Kadett parkerad. Men någon GT/E med Sedan-kaross har jag aldrig sett så det rör sig säkert om enbart en dekaltrimmad snygging…

*
Johan Green och Mats Jönsjö, Hässleholms MKI morgon är det dags för tipset inför just AM Snapphanerallyt. Frågan är då var jag placerar hemma paret på bilden, Johan Green och Mats Jönsjö med deras vassa Golf ”trea”, något att fundera över?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *