McLaren byter till Honda (?), STCC-Johan lever i ovisshet och trafikhuliganerna vill ta över!

Det märks att rallysäsongen börjar lida mot sitt slut, inte mycket nytt varken på WRC eller IRC-fronten. Här hemma börjar det också ta slut, närmast väntar Marknadsnatta och så SRC-finalen i Hovmantorp. Även Formel 1 mästerskapet börjar dra ihop sig och där kom en nyhet i dag, även om man ska sätta lite frågetecken efter nyhet. Det är nämligen engelska ”skvallerblaskan” The Sun som kommer med avslöjandet att McLaren byter motorleverantör från Mercedes till Honda. Den tyska biljätten har levererat motorer till McLaren sedan 1995 men nu ska det alltså vara slut enligt The Sun
– Inte enchans att McLaren kör med Mercedesmotorer nästa år, avslöjar en anonym källa till tidningen.
Varken Mercedes, Honda eller McLaren väljer att kommentera ryktet, vilket man kanske kan förstå…
Sprang på STCC-åkaren Johan Stureson i morse när han var på väg in på en välkänd Volvoåkares kondis här i stan för att käka lite ”niefrukost”. Självklart var jag tvungen att fråga hans åsikt om samgåendet STCC-TTA.
– Det var det enda rätta och det kommer säkert att bli bra, menade Johan.
Vad som händer med hans tävlande till nästa år var mer diffust?
– Faktiskt ingen aning, får väl se vad som händer…
Nu sitter Johan bra till, då racingverkstaden i Knislinge för närvarande är helt tom och används istället till att måla bräder i. BMW:n är såld till Slovakien och den ”gamla” Peugeoten hamnade i Hong Kong vilket så klart måste kännas skönt i det här ovissa läget.
– Ja det är inte så kul för Tomas Engström och Niklas Karlsson med nya STCC-bilar som kanske inte kan användas till nästa år, konstaterade Johan.
Förstod jag ändå honom rätt så blir det tävlande även 2013 och då gärna med anknytning till Kristofferssons team precis som i år. Återstår väl att se hur VW ställer sig till ”järnsängsracingen”, men det blir väl svårt att få med huvudsponsorn biogasleverantören EON i sänghalmen. Vad jag förstår så går det inte att köra Nissanmotorerna på biogas och då svalnar troligen intresset från EON.
I morgon är det lön för många av oss som fortfarande har ett jobb att gå till. Såg att Motorsport Italia då påpassligt annonserar ut ” 4 x Motorsport Italia MINI JCW WRC / MINI JCW Super 2000. Gravel and Tarmac specs available.” Inget pris så det går säkert att snacka sig till en bra deal och är du sugen så ring Bruno De Pianto +393351269720. Jag hoppar, dom tar antagligen inte Silver-VOC.en i byte!
För några månader sedan gick legendariske kristianstadspolisen Krister Kjellander med hastighetsövervakning som specialité i pension. Men han är ingalunda bortglömd, speciellt de yngre gasglada trafikanterna minns Krister och den fruktade ”fartpistolen”. Träffade en tjej idag som berättade att hon sett en kille ur ”rätt målgrupp” med en kul tröja. På tröjryggen stod, ”Vem fan är Kjellander?”, som sagt har gått i pension men är ingalunda glömd!
När vi är inne på detta råkade jag ut för tre trafikincidenter idag. Först skulle jag köra ut min bil från parkeringsrutan på den enkelriktade gatan utanför tidningen. Erkänner att jag hade mer uppmärksamhet i backspegeln för att ha koll om där kom trafik bakifrån och där var det helt tomt. Rullade ut från trottoarkanten och är millimeter från att krocka med en EU-moppe som kommer mot färdriktningen. Ingen som helst tvekan om vem som var boven i dramat, jag så klart. Moppeföraren girade och klarade sig så pass bra att han även hade tid att ge mig både ”blicken” och ”fingret”. Samtidigt formade sig munnen till ” hur f-n kör du gubbadjävel”…
Hade inte mer än hämtat mig, förrän nästa trafikhuligan dök upp på samma sätt. Nu en mamma med lillkillen på pakethållaren och hon gav mig inte fingret utan nöjde sig med en irriterad blick, men tänkte säkert samma som moppekillen…
Svänger ut på nästa gata där enbart ”varutransporter” är tillåten att köra mot färdriktningen och möter direkt en Audi TT som nästan tvingar upp mig på trottoaren. Undrar vad för sorts varor han transporterade i det minimala bagageutrymmet?

5 svar på “McLaren byter till Honda (?), STCC-Johan lever i ovisshet och trafikhuliganerna vill ta över!

 1. Trafikmarodörer verkar dra sig till dig som flugor till…… Tycker du är hos bagaren ofta, men det är klart att springer där en massa trevliga personer så kan jag förstå att du hellre vistas där än på redaktionen….

  1. Hej.
   Inte precis, de finns överallt men det är nog så att jag är lite mer observant…
   Vad gäller ”kondisbesök” så är det inte så ofta, iallafall inte så ofta som jag är på redaktionen men vill man träffa trevliga människor är det ett utmärkt ställe!
   MVH Tommy
   PS. Nu håller vi väl tummarna för att Latvala kan avsluta snyggt hos Ford innan den ”nya tiden” börjar?DS.

   1. Vi håller alltid tummarna för Latvala! Hoppas att han kommer i mål i Spanien och gör ett bra resultat där. Åt Loeb lär det inte vara något att göra, han vill säkerligen avsluta snyggt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *