Mattias och Sophia ”missade J-EM pallen” med 0,3 sekunder, Lappi vann och mycket WRC hos SVT nästa vecka!

En fjärde plats i ERC-premiären var inte fy skam från Kilåkaren Mattias Olsson med Sophia Karlsson vid noterna. I tuffa lettiska Rally Liepaja har bromsarna strulat för svenskparet nästan direkt från start och orsakade dessutom en avåkning på sträcka två.
– Jag har fått trampa tre fyra gånger för att få bromsen inför kurvorna, det känns inte helt optimalt om man ska prestera topptider, berättade Mattias efter lördagens sex sträckor.
Gick till ”halvtidsvila” som femma bland juniorerna och idag har det kämpats på och faktiskt klättrade Fordparet upp en placering. Trots en ny avåkning på dagens första sträcka där man befarade att kylaren fått sig en knäck, gick de i mål efter de tolv sträckorna som fyra i Junior-EM. Dessutom en ”självförtroendestärkande” femtonde plats totalt.
Vann klassen gjorde tjecken Jan Cerny i en Peugeot, arton sekunder före finska hoppet Risto Immonen i en Citroen. Placeringen före Mattias blev norsk genom Petter Kristiansen i en Skoda, 55 bak tjeckiske vinnaren. Fram till norrmannens Skoda hade Mattias 19,7 sekunder vilket säkert svider i det värmländska hjärtat. Detta då man fick ett tidstillägg på tjugo sekunder på lördagen för ”sen ankomst”.  20 sekunder minus de 19,7 som skilde upp till Skodan blir 0,3 sekunder och detta var alltså vad som i verkligheten istället gett en pallplats. Måste kännas för dj-ligt!

*
Totalsegern gick till slut till finske förhandsfavoriten Esapekka Lappi, Skoda. Tvåa blev hemmaföraren Vasily Gryazin, med en Fiesta medan WRC-satsande Craig Breen körde in som trea.
Rally Liepaja blev tufft och bara 34 bilar kom i mål, vilket betydde att 22 bröt. Nästa deltävling blir klassiska ”Acropolis Rally Greece” den 28 mars.

*
Du som inte tänker uppleva ” the fastest wintersport” live får ändå många chanser att följa det via SVT, både på ettan och tvåan samt SVT Play. Tre av sträckorna går direkt, först SuperspecialenFärjestadstravet på onsdagskväll. Sedan är det Värmullsåsen på lördagen som visas bägge gångerna och sista gången som ”Power stage”. Så här ser tv-tiderna ut.
Onsdag 5 feb:
20.00-21.00 Direktsändning från SS1 på Färjestad travbana. SVT24 + SVT play.
22.15-22.45 Magasin med inför samt höjdpunkter från SS1. SVT2 + SVT play.
Torsdag 6 feb:
18.00-19.00 Live med händelserna från dagen. Intervjuer, depåsnack och gäster. SVT play.
22.45-23.15 Magasin med det bästa från dag 1. SVT2 + SVT play.
Fredag 7 feb:
16.10-17.10 Live med händelserna från dagen. Intervjuer, depåsnack och gäster. SVT play.
23.00-23.30 Magasin med det bästa från dag 2. SVT2 + SVT play.
Lördag 8 feb:
10.20-11.40 Värmullsåsen 1 – live. SVT1 + SVT play.
15.10-17.00 Värmullsåsen 2 – live. SVT1 + SVT play.
23.00-23.30 Magasin med det bästa från dag 3. SVT2 + SVT play.
Söndag 9 feb:
16.00-17.00 Höjdpunkterna från Rally Sweden. SVT 1.

*
Till sist nu ni som kan, missa inte morgondagens ”The Winter Trial” som kommer in från Köpenhamn via Öresundsbron, till Hörby Ringsjöstrand runt 09.00. Fortsätter via Glimåkra där bilarna passerar en stund före lunch och vidare upp mot nattuppehållet i Jönköping.

4 svar på “Mattias och Sophia ”missade J-EM pallen” med 0,3 sekunder, Lappi vann och mycket WRC hos SVT nästa vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *