Latvala skrotade nya Fiestan medan Mattias och Klara blev Årets Bilsportare !

Får precis nu meddelande via TT att Jari-Matti Latvala skrotat den ena av Fords två bilar under ett test i Jämtland. Fullt ös på sexans växel över ett krön, hopp över snövallarna och pang in bland träden i 150 km/tim. Latvala och co-drivern klarade sig båda oskadade men nu tvingas man avstå start i finska Arctic-Rally i helgen. Ett stort avbräck i utvecklingen av nya Fiestan inför Rally Sweden men till dess ska dock bilen vara startklar.

Ett stort grattis till Hässleholms Formel Renault-förare Mattias Lindberg som i helgen fick ta emot utmärkelsen ”Årets Bilsportman”. Priset fick Mattias när Södra Bilsportförbundet i helgen hade sin årliga bautakonferens/prisutdelning i Åhus. Unge Mattias, han fyller 17 i år, slutade trea i SM och avslutade säsongen strålande bland annat genom seger i näst sista deltävlingen. Självklart blir detta en sporre för nästa säsong och han har redan varit i Barcelona för tester mot Europas bästa. Dessutom hävdade han sig väl och låg på varvtider fullt i klass med de mera rutinerade.
Lika stort grattis till SMK Hörbys kartingtjej Klara Andersson som blev ”Årets Bilsportkvinna” (känns lite märkligt att kallas kvinna när man precis fyllt tio som Klara, eller…). Klara vann Formel Microklassen före alla killar och var naturligtvis självskriven mottagare.
Det skrivs aldrig om motorsport, känns detta igen? Lite får vi allt skylla oss själva och som exempel kan jag plocka fram Södras konferens. Nu ska jag inte skylla ifrån mig, visste mycket väl att den ägde rum. Men visst hade det varit trevligt om det kommit en inbjudan till sportredaktionen. Där man då lämpligtvis talat om att det fanns pristagare från vårt område som skulle belönas och att vi var välkomna. Som ni förstår kom aldrig någon sådan, och varför det inte heller fanns varken text eller bild på Mattias och Klara i dagens tidning. Lite synd om ni frågar mig…
Noterade att Patrik Flodin gjort som Motorbloggaren, ”bytt” till Volvo om än tillfälligt. I helgens hemmatävling Monitorrallyt, sattes Patrik för första gången i sitt liv i en 940 grupp H. Volvoerfarenheten tidigare var ju från tiden med Volvo Original. Vad hände, seger så klart. Lite trevande på första sträckan, sedan var det Flodin-show för hela slanten. Segermarginalen blev till slut nästan minuten före Tommy Ström. En sak som skiljer Flodin från mig är att han bara sätter sig i bilen och vinner, själv har jag till och med problem bara komma i bilen…

I morse på väg till jobbet kom jag ikapp en lastbil med en både rolig och tänkvärd text på skåpet, ” Jag kör nykter utan alkolås”. Visst är det för dj-ligt att man överhuvudtaget diskuterar alkolås i bilar? Noterade även att STR, Trafikskolarnas organisation nöjt berättade i en artikel hur många körskolebilar det fanns med alkolås.
Hallå, menar dom verkligen att det kommer mer eller mindre packade elever till körlektionerna? Eller är det lärarna som är problemet som ska pusta luft i maskinen innan lektionen? Oavsett vilket tycker jag det låter otroligt att man överhuvudtaget förser den här typen av bilar med alkolås!
Har förresten fått mig en ”skräckupplevelse” till livs idag, har nämligen åkt en sväng med en av deltagarna i tv-såpan ”Sveriges värsta bilförare”. Skojade bara det var ingen skräckfärd alls, lite osäker men i stort sett helt OK. När jag kom tillbaka till redaktionen frågade min ”sidekick” Emilie mig hur bilfärden varit?
– Ingen fara alls, tycker att hon körde som vilken tjej som helst, svarade jag.
Nu lästes hon in något i mitt svar som jag inte förstår, för Emilie svarade.
– Tack för den!
Jag menade bara att hon körde som de flesta flickor,tjejer eller kvinnor gör, nämligen bra. Det är inte alltid lätt att göra sig förstådd…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *