Vintertest på Hovdala hjälpte inte, Mats Jonsson överlägsen och fler köper dubbat!

Det hjälpte inte att Gullabos Joachim Carlström vintertestade på Hovdala förra helgen, redan på sträcka två tappade han åtta minuter med Mitsubishin i Rally Järnlunden som arrangerades av Linköpings MS/Östergyllens MS. Tidstappet innebar sist i 4WD-klassen.
Vann gjorde inte helt oväntat Pelle Sääw med Kalle Lexe som bisittare. Gamängen Pelle var naturligtvis nöjd med segern, enligt pressmeddelandet från Team NH Super 2000.
– Jättekul, det är alltid lite speciellt att vinna på hemmaplan.
Nu börjar förberedelserna inför årets första deltävling i Rally-SM, som körs i samband med Rally Sweden.
-Vi kommer att se över bilen så att den är i toppskick under de närmaste veckorna. Jag känner att vi kommer mycket bra förberedda till SM-premiären!
Lite kul var det att smålänningen och ständige gästen i de skånska DM-tävlingarna Åke Jacobsson lyckades bli tvåa med nya Focusen efter Sääws Skoda. Visst det skilde långt över minuten, men så har ju också ”hissmontören” mer vinterrutin än taxiåkaren…
En trist upptakt på säsongen fick SM-guld satsande Jonas Wigren. Även han fick problem på SS2 och fick till slut ge upp på sista sträckan. Wigren var dock aldrig så nära Sääw att han kunde hota.
I Finnskogsvalsen handlade det bara om en enda förare, Mats Jonsson. Nu håller väl inte STCC-åkaren Rickard Göransson med om detta, men tittar man på tiderna så var Mats i en helt egen klass. Efter tre sträckor var han 1.36 före Göransson som ändå gjorde sitt bästa race hitintills. Till slut blev tidsskillnaden 2.19 till ”gamla Bettans” fördel före Göranssons nya fräscha grupp N Mitsubishi.
Nästan lika överlägsen var Mats Thorszelius när Roslagsvalsen avgjordes på hemmavägar kring Uppsala. Den här gången hade Mats bytt Appendix K- Asconan mot den hyrda Mitsubishi han ska ratta i Rally Sweden. Nu fick han ju bra träning i Munkforsrundan där det gick undan i svängarna och Mats blev bäste tvåhjulsdrivna klassiker. I helgen blev det totalseger, nästan minuten för Rimos gamle fortåkare Anders Lundin.
Nu har ju vintern bedarrat lite i Skåne även om det fortfarande är minusgrader. Snötäcket har sjunkit ihop, vägarna är torra och på de flesta håll isfria. Men dubbdäcken känns ändå som pålitliga kompisar, du vet aldrig var den lömska isfläcken gömmer sig!
Glädjande nog läser jag också att dubbdäcksanvändningen ökat enligt en undersökning från däckkedjan Vianor. Under oktober såldes 25 procent mer dubbdäck än samma månad i fjol!
Kan detta vara Motorbloggarens förtjänst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *