Mats Jonsson vinner SSR och Wilke förtydligar krocken!

Om några timmar smäller det, förhoppningsvis inte bokstavligt, då drar South Swedish Rally igång för 35:e året. Först ut är sträckan i Millebygden vid Älmhult. Tyvärr är SM-delen betydligt tunnare än under glansperioden på åttiotalet, 1983 hade rallyt 250 startande. Detta betyder definitivt inte att det inte blir spännande i de djupa Smålandsskogarna kring Ljungby.
Ska som vanligt försöka mig på ett tips i SM-delen, Sydsvenska Rallycupen och Rallycup Öresund får ursäkta, men den här gången får ni allt stå lite i skuggan…
Trimmat 4WD:
1. Mats Jonsson Forshaga MC WRC-Ford
2. Eddie Hörbing Laxå MK WRC-Ford
3.Jaako Keskinen Finland WRC-Toyota
4. Åke Jacobsson Emådalens MK WRC-Ford
5. Lennart Gälliner Jämtlands MK Audi Quattro
Tror att Mats grejar sin nionde rallyseger även om Hörbing har en bättre bil. Varför jag tror så? Därför att Mats är så säker så säker och gör inga misstag!
Otrimmat 4WD:
1. Jimmy Joge SMK Motala Mitsubishi
2. Jocke Nyman Jämtlands MK Mitsubishi
3. Pontus TidemandSMK Eda Ford S2000
4. Patrik JohanssonWäxjös MS Mitsubishi
5. Per-Arne Sääw VÖMK Skoda S2000
Den här gången tror jag stenhårt på Jimmy Joge, vet inte riktigt varför. Kanske blir rutinen mer avgörande i SSR än vad den varit i vinter…
Trimmat 2 WD:
1. Leif Peterson Göteborgs MF Toyota
2. Peter Zachrisson Säffle MC Volvo
3. Johan Holmberg Gotlands MF Suzuki
4. Martin Berglund SMK Gävle Golf
5. Mattis Olsson Gullabo RC Toyota
Såg en film när Leif testade däck och bil inför rallyt. Verkade taggad till max och den här gången går det äntligen göteborgarens väg.
Otrimmat 2WD:
1. Nils Fransson Vännäs MK Ford
2. Robin Friberg Ludvika MS Ford
3. Andreas Thelaus Karlstad MC Ford
4. Jonas Olsson Hässleholms MK Ford
5. Robert Eriksson Eskilstuna MK Renault
Har inte tagit med Victor Henriksson då jag noterat att hans rallybil blivit stulen och vet inte om han startar. Om han gör så, tror jag han vinner!
Fick en hel del reaktioner på gårdagens inlägg om Öresund Rally. Band annat ringde Hässleholms ordförande CG Wilke upp och vill förklara hur den olyckliga krocken uppstått. Redan tidigt sa Wilke ifrån till de danska arrangörerna att just den här helgen är omöjlig ( inte nog med alla andra biltävlingar, Wilke själv ska dessutom vara domare i TV-Svängen på lördagen ). Men när röken skingrats hade man trots Wilkes invändningar ändå bestämt sig för den 10-11 september. Lite märkligt kan jag tycka…
Nu menar Wilke vidare att Öresund Rally inte lär komma i konflikt med övriga arrangemang, elbilsrallyt är så udda och vänder sig till en helt annan målgrupp. Håller dock inte riktigt med, utan tror nog att en hel del ”motortöffar” gärna skulle vilja se när ”nytänket” drar igång. Sedan får man inte glömma att även klassiker är inbjudna och i TV-Svängen körs TEKNOS Classic Rally Cup för exakt samma målgrupp. Hoppas bara inte att danskarna med hjälp av feta prispengar lockar över ”våra” förare!
Till sist var SBF:s pressutskick väldigt luddigt formulerat, så luddigt att det inte ens framgick att presskonferensen i Köpenhamn är först nästa onsdag den 9 juni. Hur som helst, känns inte som att Öresund Rally fått någon riktigt bra start!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *