Lite summering från SSR och hjärndöda cyklister i Ringsjön Runt!

Hemkommen från South Swedish Rally är kannan självklart full av intryck. Vet inte riktigt var jag ska börja, kanske på sträcka ett i Millebygden igår kväll. Mycket attack i synnerhet från Trimmat 2WD och förste som drabbats av ”hjärndöd” var föråkaren från Hörby, Lars Servin. Absolut on the limit med den numera ”Castrolmålade-240:an”.
– Har publiken pröjsat åttio spänn ska dom väl ha lite valuta, menade Lars lika generös som vanligt.
Nästa bestående minne var Jonas Kruse som hamsade å det värsta i målsvängen. Armarna gick som ”lärkvingar” när han försökte få ”mini-cittran” att gå dit han ville. Den här gången gick det bra men nästa runda, takkänning och så var den här comebacken över…
Dagens snabbaste avåkning svarade Kristianstads klassikeråkare Anders Johansson för. Samme Anders som var tävlingsledare för SSR 1976. Vittnen uppgav att han körde av fem meter efter start och fick backa upp igen. Vet inte ens om detta är teoretiskt möjligt, men efter andra åket gav Anders ändå upp med en trött Saab-motor!
Idag fortsatte jag med hårnålen på sträcka fyra. Satt i godan ro, var som vanligt i god tid och drack en kopp kaffe när en klart och tydligt göteborgsmärkt Subaru Forester, backade in i luckan framför mig. Ut kom en av Kålles kompisar, stannade i växten när han såg undertecknad och sa.
– Men va f-n det är ju Motorbloggaren, missar inga av dina inlägg, dj-ligt bra!
Klart man är glad för smicker, men det måste jag erkänna, har fortfarande svårt att förstå att mina blygsamma inlägg har den spridning över hela landet som de uppenbar har. Mycket märkligt, men självklart är jag glad…
Hårnålen var en trevlig kurva, inget märkvärdigt men lite uppvisningar bjöds det på. Jonsson, Hörbing, Joge eller Tidemand, you name them. Jag säger istället Färjestads BK och Emil Kåberg. Vadå Kåberg? Jo när hockeystjärnan kom med 940 VOC:en över krönet före hårnålen fanns inte tendens till släpp. Där de andra tjafsade om bromspunkter och skit, brakade han bara på, rätt i sargen om man säger. Hade tur och kunde backa ur planteringen med en halvminut förlorad. Det märkliga är att samme Kåberg säkert fått se massor av hockeybilder med guldhjälmar och allt under sin karriär. Men när jag kom med kameran och skulle visa bilderna från avåkningen, var likheterna med ungarna på förskolan slående.
– Visa en gång till, snälla!
Lite trist när pånyttfödde Cemoni Olsson fick ge upp efter en fullfartsrullning på sträcka nio. Cemoni som dragit på sig den gamla fortåkaroverallen och kämpade om pallplatserna i Otrimmat 4WD när en växel hoppade ur och det blev en jätterullning med EVO X:an. Cemoni åkte direkt till serviceplatsen med vraket och där klagade mångårige bisittaren Göran ”Spex” Lönnmark på ont i revbenen. Ambulans tillkallades, men då ville plötsligt inte Spex åka med. Som tur var gav sig varken service eller ambulanspersonal utan det blev transport för närmare översyn.
Annars är läget så här inför avslutningen på söndag. Pontus Tidemand har ryckt upp i ledning drygt två sekunder före min favorit Jimmy Joge. Trea är ”the local hero” Patrik Johansson, ytterligare sexton sekunder bak. Sedan börjar raset, fyran Hans-Erik Weng är över minuten bak och först på femte plats hittar vi Mats Jonsson som haft turboproblem. Ytterligare två sekunder efter ligger Eddie Hörbing.
I Trimmat 2WD har det varit ”tio små negerpojkar” och nu leder SM-topparen Martin Berglund i Golfen. Leif Peterson blåste toppackningen och Peter Zachrisson fick andra tekniska problem. Min favorit och den jag tippat fyra, Gullabos Mattis Olsson, ligger, ja gissa? Just det, fyra!
Måste ju även nämna Åhuskärrs snabbaste grävmaskinist Jonas Olsson. Har avancerat till fjärde plats och ligger bara och väntar på att klasskompisarna ska jaga livet ur varandra. En klok taktik!

I SSRC vann Stoffe Nilsson komfortabelt och när jag skulle ta segerbild så ville först inte fru Anna ställa upp.
– Som jag ser ut?
– A men för f-n det är ju rally replikerade Stoffe och så blev bilden tagen.
Till sist så hade jag förmånen/helvetet att ta mig till Ljungby via Ringsjön Runt cyklisterna. Vad är det med normalbegåvade medelålders herrar/damer när man får på sig cykelhjälmen, den färgglada t-shirten och klättrar upp på en cykel för att köra ett ”motionslopp” utan tidtagning dessutom på allmän väg? På den 70-begränsade vägen Hörby/Sösdala mötte jag ”idioterna”. Jag tvekar inte en sekund om deras mentala status efter att kört emot motionärerna i dryg två mil. Väl medveten om att det var lätt sjuka irrationella varelser jag hade emot mig, låg jag runt sextio alltså tio kilometer under gällande hastighetsbegränsning. Kom över ett krön och då mötte jag ett helt gäng glada motionärer, cirka sju/åtta i bredd varav flera långt över på ”min sida”. Inga problem, jag hade säkerhetsavstånd, men vad gör då idioten längst ut på min väghalva. Jo han börjar vifta med handen, det internationellt gångbara tecknet ”slå av på farten”. Alltså sju cyklister i bred bakom ett krön och han viftar att jag ska slå av på farten? Tur att jag är en fredlig man annars kunde det, borde kanske till och med blivit en reaktion och det hade nog inte varit så bra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *