Mats Jonsson i topp igen, men Ola Wingren stod för bragden!

Så återställdes ordningen i ”rallysverige”, Mats Jonsson är åter längst upp i resultatlistan. Plumpen i Sveg är glömd och i Limas stortävling var allting som vanligt igen. Fast allra bäst började Eddie Hörbing som vann senast i Svegs Supercuptävling och tog hand om sträcksegern både på SS1 och SS2. Sedan fick Mats och Jonny Johansson ordning på grejorna och resten är historia. Fast det var tätt, bara 1,2 sekunder skilde Jonssons äldre Escort mot Hörbings nyare Focus.
Nu hade Mats lite fördel av att ha Hörbing före sig i spåret och kunde så att säga lägga tempo därefter. De här båda stod i en klass för sig och trean Thomas Thunström var 2,31 efter.
För Rickard Göransson blev det en lyckad debut. Med bilägaren PG i högerstolen gick det riktigt bra för ”assfaltsnötaren” och klassegern i C 4WD var klockren. Det som imponerade på mig var istället totalplaceringen, Rickard blev 38:a av de 170 startande. Frågan är, finns det någon rallypotensial hos honom? Om jag ska svara, då blir det ett absolut ja!
För Skåningarna, fyra av de fem ekipagen kom från SMK Hörby och ett från Trelleborg som körde i Sverige-Serien blev det ömsom vin ömsom vatten. Bäst gick det för kämpen Ola Wingren som med sitt specialstöd för vänsterfoten, han slet av hälsenan för en vecka sedan i samband med sonens handbollsträning, slutade sjua i B-klassen av de tjuguett startande. Kan han vara en kandidat för Svenska Dagbladets Bragdguld?
Sämre gick det för Jim Nilsson och Staffan Ahlström som båda fick skotta snö på första sträckan. Jim i drygt två minuter och slutade på artonde plats i B. Staffan satt hårdare fast och la en kvart på den stärkande vintermotionen och slutade sist i C-klassen. Fyra placeringar bättre, 16:e kom klubbkompisarna bröderna Ottosson med Jonny vid ratten och Mikael vid noterna.
Snabbaste Orginalare blev inte oväntat Niklas Karlsson från Katrineholm före Bodens Thomas Lahti. Hörbyåkaren Fredrik Nilsson som normalt sett sitter i en grupp H 240 provade nu sin gamla Orginalbil och det provet slutade med en trettonde plats, över fem minuter efter vinnar-Niklas.
Borta i Kina tog Patrik Flodin hand om segern på första sträckan i det kinesiska mästerskapsrallyt, Moho-Rally. Patrik Sandell fick nöja sig med femte tid ute på den hårdfrusna flod där hela rallyt körs på upplogade sträckor. Fräckt!
Till sist för att blidka min Formel 1 intresserade kollega, så var det lite kul att Sebastien Vettel var snabbast på träningen inför premiären i Bahrain på söndag.
En prestation fullt i klass med Ola Wingrens var att Felipe Massa var näst snabbast i comebacken efter sin olycka i höstas. Men Olas var ett strå vassare om jag får välja…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *