Asfaltskungen Mats Andersson är för överlägsen…

För fotbollsälskarna är det något speciellt med den allsvenska premiären ( imorgon måndag börjar MFF marschen mot SM-guldet) och likadant är det för oss ”rallytöffar”, när det är tid för barmarkspremiär i rally eller rättare sagt som i helgen, RS. Nu är det i gång och nu är det vår oavsett om vädret vill eller ej!
Asfaltskungen från Eslöv Mats Andersson förnekade sig inte på Sturup utan åkte åttor runt konkurrenterna med sin lilla 1600-kubiks Proton i första deltävlingen i RS-DM. Inte utan att man ser likheter med namnen från Forshaga, med efternamnet Jonsson. Båda är allt för överlägsna för att det ska bli riktigt spännande race där de ställer upp. Dessutom åker båda Matsarna i underlägset bilmaterial i jämförelse med många av konkurrenterna. Men det som skiljer i material kompenserar man med stor förartalang och sådant finns inte att köpa för pengar…
Nu hade ”mjölkabonnen” från Sösdala, Ebbe Nilsson, den ende som på allvar utmanade Mats ifjol, lite oflyt. Den nya kit-car Golfen var inte testad tillräckligt för riktigt snabba varv runt den halkiga banan. Framförallt var det bakvagnen som inte ville som Ebbe ville. Trots mycket skruvande nådde han inte fram till Asfaltskungen även om han pressade tiderna för varje åk.
Normalt är det kit-car Puman som är Ebbes vapen i RS-DM, men den nyrenoverade motorn har ännu inte kommit tillbaka från England. Men till nästa deltävling i Hörby om två veckor ska allt vara klart. Förresten får den snart sällskap hemma i Ebbes garage av ännu en Puma som byggts hos Ford Motorsport och som tidigare körts av Miko Hirvonen vid ett par tillfällen.
Sturupsprinten blev ganska odramatisk trots halkan, men nestorn i gänget Östen Andersson, 65+ och pappa till Mats hade oturen att sätta Kadetten i räcket. Skadorna blev inte så farliga, men sedan tillkom drivaxelbrott och styrproblem vilket förstörde premiären för Östen. Att märka är att han innehade samma position på sjuttiotalet som Mats har nu, nämligen Skånsk Asfaltskung.
Oflyt hade en annan duktig asfaltsåkare, Tollarpsboende Christoffer Nordholm i B-förarnas Volvo Originalklass då växellådan krånglade på 740:an. Segraren Björn Stuhre, Tomelilla var dock alltför överlägsen för att Nordholm skulle kunnat hota även med friska växlar…
Från Sturup till Bahrain är det en bit och det är väl bara det man kör på asfalt på båda ställen som förenar. Där blev det inte den klang och jubelföreställning som Michael Schumacher hoppades av sin come back. Startade sjua och slutade sexa, fullt godkänt men Schumi själv är naturligtvis inte nöjd förrän han står överst på pallen. Nu blev det Ferrari för hela slanten i Formel 1 premiären genom Fernando Alonso och stallkompisen Felipe Massa som tvåa.

3 svar på “Asfaltskungen Mats Andersson är för överlägsen…

  1. Hej Tommy ! Jag var givetvis på plats på Sturup Raceway , som vanligt med förre ”rallyvirutuosen” Boris Jephson från Olofström som sällskap. Det var en rolig tävling. Det är publikvänligt ,när det går att se tre bilar samtidigt. Det blir lite banracing över det , när man ser att bilarna tar in på varandra.Vi ser fram mot Hörbytävlingen den 28/3. Jag hoppas verkligen på en lika bra tävling. Vad är fotbollspremiär mot att motorsporten tar nystart i sydsverige? Ser även fram emot speedwaypremiären i MÅLILLA 27/4 samt i Malmö den 28/4. Det vore verkligen kul om Du tar med Din kamerautrustning till Malmö Motorstadion någon onsdagskväll i sommar, när Gnistorna kör hemmamatch i Div. 1 serien. Ett litet reportage i Kristianstadsbladet fixar Du med Din vassa penna på nolltid. MvH Conny Warnheim

  2. Hej.
    Den ide´n ska jag lägga på minnet. Nu är jag ingen större speedway fantast, men det skulle vara kul att komma till Malmö, helt klart.
    Vi ses i Hörby.
    MVH
    Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *