Marcus Grönholm pigg o alert, Formel 1-testförare i svår olycka och roadtripp i Alaska!

Marcus Grönholm, WRC-utmanaren i den amerikanska rallycrossen befinner sig fortfarande på sjukhus efter den våldsamma kraschen i fredags. Nu visar det sig att det var ett cementblock och ingen lyktstople som satte stopp för Marcus och Best Buy-Fiestan. Det är mycket sällan cementblock förlorar den här typen av matcher…
Senaste bulletinen från teamet gör gällande att Marcus gör goda framsteg, är pigg och alert men har fått en del kompressioner i kroppen efter det plötsliga stoppet. Han kommer att stanna kvar på sjukhus ytterligare en tid.
Ännu en allvarlig olycka har drabbat motorsporten när ryska F1-teamet Marussias kvinnliga testförare Maria de Villota i morse kraschade rätt i en av teamets lastbilar på engelska Duxford banan. Det var när de Villota var ute på sitt allra första testvarv som olyckan inträffade i kraftigt regn dessutom. På väg in till depån saktade den 32-årige spanjorskan ner helt enligt regelboken, för att sedan plötsligt accelerera kraftig och mekanikerna fick kasta sig åt sidan för att undvika att bli påkörda. Efter några meter träffade bilen en parkerad lastbil och det blev stopp. Oturligt nog tog smällen på ovandelen på F1-racern och Marias hjälm. Ambulans var snabbt på plats, men det tog ändå över en kvart innan man fått loss henne och hon kunde föras till ett närliggande sjukhus. Efter detta finns motstridiga rapporter, vissa gör gällande att hon har ådragit sig livshotande skador medan andra beskriver hennes tillstånd enbart som allvarligt men stabilt.
Läser på Erikssonmotorsport att det verkar lite osäkert med Miko Hirvonens start i Midnattsolsrallyt. Redan tidigare har Juha Kankkunen hoppat av Toyota-teamet och kommer nu inte heller Hirvonen blir det ju klart lite trist. Så här skriver man på emotorsport.se:
”Tidigt gjorde man klart att såväl Mikko Hirvonen som Juha Kankkunen och Hannu Mikkola skulle köra var sin Toyota i tävlingen för Toyota Team Historic, detta i en hyllning till bortgångne Ove ”Påven” Andersson. Redan tidigare föll Kankkunen bort med förhinder, nu verkar det också som att VM tvåan Mikko Hirvonen försvinner från tävlingen. För några dagar sedan återfanns hans namn i den seedade startlistan, som nummer ett. Nu saknas namn för just bil nummer ett samtidigt som den publicerade listan återgått till att bli en anmälningslista. Uppgifter från Finland säger det samma, att det inte blir någon start för Citroénföraren.
Något officiellt uttalande har inte kommit med besked åt något håll, men från organisationen talas det om ett utskick inom kort.
Om det nu handlar om att man måste plocka fram en ersättare kan vi nog inte hoppas på en förare av samma kaliber som Mikko – samtidigt som vi och arrangören får hoppas att enda kvarvarande internationella affischnamnet Hannu Mikkola inte tvingas lämna sin plats!”
Träffade idag inte helt oävne Saabåkaren på sjuttiotalet Bertil Börjesson i Linderöd. Bertil lämnade dock rallyåkandet och började istället åka motorcykel. Nu berättade han att han och Linderödskompisen Bengt Fondell precis kommit hem från en liten roadtripp i Alaska. På hyrda motorcyklar åkte de bägge runt fyrahundra mil i Alaskas vildmarker och körde bland annat rätt in en rallytävling. Bertil snackade med en av förarna i en Ford Mustang som berättade att det var en liten rallytripp från New York till Anchorage i Alaska med specialsträckor och allt. Linderödarna mötte också en Volvo 142, lite senare en 144 till sist en 145:a alla rallyutrustade och det var då Bertil sa till kompisen Bengt.
– Nu väntar vi bara på Silver-Voc:en så är det komplett!
Hela tiden höll man sig underrättad om motorsportnyheterna genom att dagligen gå in på Motorbloggen. Men man tycke ändå det var lite konstigt att där inte skrivits någonting i bloggen om rallyt ”over there”? Tja, även solen har sina fläckar…
När Bertil var klar med sin reseskildring förstod jag att det inte var lönt att nämna att jag i förra veckan åkte en dagstripp på Göta Kanal, från Berg till Borensberg. Inte ens det faktum att det var tur & retur kändes tungt nog att matcha en mc-tripp i Alaska!
Noterar att Fotbollsbloggen tar semester juli ut. Semester? Motorbloggen tar aldrig semester, möjligtvis korta avbrott för tekniska uppdateringar men semester, knappast…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *