Marcus Grönholm kvar på sjukhus, WRC-Loeb utklassade Gymkahna-Block och tunnt i IRC!

Dubble WRC-mästaren Marcus Grönholm ligger kvar på sjukhus i Los Angeles efter den våldsamma kraschen i samband med träningen inför helgens X Games. I en officiell bulletin från teamet ”Best Buy” berättas det att Marcus inte brutit något och har full rörlighet i hela kroppen. Men med tanke på att han slogs medvetslös vill läkarteamet ändå hålla kvar honom för observation ytterligare en tid.
Ser också att alla de andra förarna reagerade kraftigt på hoppet där Heikkinen kraschade, enligt uppskattning från hundra till noll på blott några decimeter. Hoppet som var helt öppet under ville de återstående förarna ändrade till en bro. Detta innebar att om man kom för sakta som finnen hände inget mer än att man körde på ”bron” och inte som han gjorde nu, krascha rakt i väggen.
Arrangörerna föll till föga och byggde om så att Sebastien Loeb i lugn och ro kunde utklassa resta av Global Rallycross-gänget. Förste utmanaren, Red-Bull kompisen Travis Pastrana försvann tidigt när han trycktes upp i en mur med sin Dodge. Till slut var det bara Gymkahna-specialisten Ken Block som skulle som han sa ” visa fransosen hur man kör riktig rallycross”. Nu gick det sådär för Block, han slutade visserligen tvåa men var hela tolv sekunder bak Loeb som begick sin rallycrosspremiär. Block lyd mitt råd, bli inte fartblind…
I Höljes var det för mig helt okände, men vad jag förstår EM-ledande ryssen Timur Timerzyanov som var snabbast inför de 22 400 besökarna. Tvåa slutade hemmafavoriten Peter Hedström medan Stecka Walfridsson flyttades ner från tredje till fjärde plats efter protest.
PG Andersson handikappades i finalen av att ha fel däck, det var franska sulor som gällde om det skulle gå riktigt bra. Nu satt där engelska på Skodan och när sedan även centerdiffen gick sönder blev det sista plats i finalen för PG.
Klent startfält i nästa deltävling i IRC, Rally San Marino bara 39 bilar ungefär som en halvtaskig RS här hemma. Helt klart är det så att IRC-åkarna vill ha asfalt under hjulen och inte som nu italienskt grus. En enda sträcka går i lilleputtlandet San Marino resten körs i Italien. Storfavorit är såklart mästerskapledaren Andreas Mikkelsen och i klassen har han tolv Super 2000 konkurrenter bland dessa Patrik Flodin. Den här gången med ny kartis i form av Morgan Olsson. Intressant blir också nye Protonföraren Juha Salo som testar inför Rally Finland där han sluter upp bakom PG.
Sju segrar av nio möjliga får man väl säga är hyfsad facit och det är vad Noah Milell från Kristianstad kan ståta med. I helgen var det återigen SKCC-tävling i Jönköping den här gången och återigen med Noah överst på pallen. Tvåa slutade klubbkompisen Andreas Johansson och det är samma placering i tabellen med 209 poäng för Noha medan Andreas har 186.
Ser en riktigt läcker rallybil till salu på ”Rallycarsforsale” en Fiat 124 Abarth Grupp 4. Visserligen är den inte i riktigt rätt färger som när Ingvar Carlsson utgjorde en tredje del av Fiat-teamet i Svenska Rallyt, tror det var 1976. Då var sportvagnen den är ju bara tvåsitsig, lackerad mattröd av någon outgrundlig anledning. Den här var också röd, men blank o fin i lacken och priset 60 000 euro får väl anses rimligt med tanke på att Escorterna kostar nästan det dubbla…
Noterade i radions riksnyheter i morse där toppnyheten var att Thai-massage salongerna inte var de oförvitliga skattebetalare som Skatteverket trott. Märkligt att det är så, men jag skriver som jag brukar om var björnen bajsar och om Påven har rolig hatt…

2 svar på “Marcus Grönholm kvar på sjukhus, WRC-Loeb utklassade Gymkahna-Block och tunnt i IRC!

 1. Har ett förslag till dig Tommy angående ditt erbjudande att låna Ramona Karlsson din Silver-VOC.
  Kolla om Ramona har en ledig helg den 8 september och om så är fallet låna ut Silver-VOC:en till Ramona med erbjudande om att köra TV-svängen.
  Och till Ramona vill jag bara påpeka att Silver-VOC:en går att köra fort med. Den har i tidigare ägarförhållande körts i betydligt högre hastigheter än vad som nu är fallet…..

  1. Hej.
   Låter lockande, men jag utgår från att Ramona åker WRC i Wales helgen efter och då kan det kanske bli tufft tidsmässigt…
   Det där med tidigare ägarförhållandet o.s.v låtsas jag som att jag inte har läst!
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *