Mads Östberg byter till Citroén och Fredrik Åhlin klar för ännu ett år i WRC-Academy!

En som det har varit väldigt tyst om inför WRC 2012 är Petter Solbergs förste arvtagare, ”Våler-gutten” Mads Östberg. Efter sin fina andra plats i WRC-finalen Rally Wales med Fiestan var det med spänning jag såg framemot planerna för året. Nu blev det ingen anmälan till Monte-Carlo Rallyt, alla pusselbitarna hann inte falla på plats för Mads men nu lutar det åt bilbyte från Ford till Citroën. Går alltså motsatt väg mot Petter och Rally Sweden lär bli 22-åringens WRC-premiär. Här går anmälningstiden ut den 10 januari, inte många dagar kvar innan pusslet måste vara klart!
En som pusslat färdigt och där tråkigt nog de sista bitarna saknades är landsmannen Eivind Brynildsen. Sponsorbrist har gjort att S2000 Skodan inte längre finns tillgänglig men talangen saknar inte anbud. Två WRC-team (ingen vild gissning att Mini är ett) och tre i SWRC-klassen har erbjudit honom ratt för säsongen. Ett lite krux, ratten är inte gratis och de pengarna finns inte hos Eyvind. Nödutgången är en gammal Mitsubishi i Norska Mästerskapet…
De sex första förarna i WRC-Academy 2012 har nu presenterats och glädjande nog är Fredrik Åhlin en av de sex. Man kan väl inte säga att fjolåret blev den succés som Fredrik både förtjänande och hade hoppats på. Bäst gick det i Italien om jag inte minns helt fel men nu ska det bli ändring på detta är det tänkt.
Lite uppseendeväckande är att av de sex första namnen är två från Ryssland och där Vasilly Gryazin är rekordung. Vasily fyllde arton i november och att så här tidigt vara mogen för en internationell karriär är snudd på otroligt. Fast det är klart, har dålig koll på hur pass stränga körkortsreglerna är i Ryssland han har kanske kört bil de senaste sju-åtta åren…
Tog del av lite kul men totalt onyttig information om IRC 2011. Den totala längden av IRC-tävlingarna ifjol var 2714 mil. Flest sträcksegrar tog totalvinnaren Andreas Mikkelsen med 38 segrar. Norsk seger på en fjärdedel av alla de156 sträckor som kördes alltså. Meste vinnare blev dock finnen Juha Hänninen som var överst på pallen tre gånger.
Ser onekligen mycket mörkt ut för Bergslagsrallyt om två veckor. Inte bara vädret verkar jobba mot de arrangerande Bergslagsklubbarna. Bara sjutton anmälda bör såklart med automatik innebära att rallyt ställs in oavsett vädret.Onekligen synd om Kung Bore till slut får för sig att ”change of plans”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *