Löften och önskningar till 2011 och Petter Solberg kvar i WRC!

Motorbloggen vill börja med att önska er alla ett riktigt Gott Slut och ett Gott Nytt 2011!
Så här på 2010 års sista dag är det vanligt med krönikor och genomgång av året som gått, det ska ni slippa här. Istället ska jag bjuda på fem scenarier, som jag hoppas blir verklighet 2011.

• Fordbossen Malcolm Wilson ringer ett Årjängsnummer och i andra ändan svarar PG Andersson. Malcolm harklar sig och frågar.
– Vill du köra WRC-Ford under 2011?
PG svarar naturligtvis.
– Hur mycket pröjs får jag?
Malcolm kontrar.
– Du får så du klarar dig och förresten, har du mobilnummer till Sandell och Flodin för vi har två bilar över…
• KåGe Schildt och personalen på Svenska Bilsportförbundet går rätt in i väggen. Anledningen är att man inte orkar med att skriva ut alla funktionärslicenser till nya unga rallyfunktionärer.
• Rickard Göransson vinner STCC-finalen men det spelar mindre roll för Knislingepågen Johan Sturesson blir tvåa. Detta räcker för att han ska knipa titeln mitt framför näsan på Örebroaren.
• Karin Svensson Smith i Miljöpartiet gör gemensam sak med Trafikverkets Claes Tingvall och kräver en lagändring som innebär obligatorisk dubbdäcksanvändning i hela landet under vintern. För att rädda nattsömnen för dem som störs av oljudet från dubbarna, går Bingolotto och Bert Karlsson in och sponsrar hela befolkningen med öronproppar. Dessa skickas ut i det orangekuvertet som även innehåller en pensionsökning på runt 30 procent.
• Västsverige dammsugs på all tillgänglig arbetskraft då Saab i Trollhättan går som tåget (dålig jämförelse, tågen står ju mest stilla). Det plötsliga inhoppet i STCC och den nya Saab 9 3 Rally Cup som körs samband med Rally-SM, förresten har man gjort klart även med finaltävling, har gjort att även folk under 50+ fått upp ögonen för den ”bredaxlade svensken”.
Nu har jag satt bollen i rullning i fortsättningen är det upp till högre makter att se till att scenarierna blir verklighet.

Ska även bidra med fem egna nyårslöften som jag ska försöka uppfylla under 2011.

• Jag lovar att inte blanda mig i toppstriden varken i Sverige-Serien eller i Södras Rally-DM för Volvo Original. Målet blir istället att just bara ta sig i mål…
• Jag lovar att ansluta mig till Veganrörelsen till en viss del. Alltså kommer jag även i fortsättningen att vägra äta, lever och all annan inälvsmat, blodkorv och så kallad Lundaknake. Vid eventuellt ställt matkrav hänvisar jag bara till gällande Veganlag!
• Jag lovar, egentligen lovar jag inte men ska försöka, att var lite snällare mot de stackarna som skriver Vinterbloggen. Ingen vet riktigt hur många som skriver i den här udda bloggen, fler än tre och mindre än hundra är den senaste siffran. Men det verkar kvitta för läsarna klickar hellre på Motorbloggen och Fotbollsbloggen. Vi två har en sak gemensamt, en enda skribent. Hur är det ordspråket säger, ” ju fler kockar desto sämre soppa”…
• Jag lovar att försöka lära mig att backa med biltrailern. Lite pinsamt i längden, att behöva be kompisarna om hjälp så fort utrymmet är mindre än en tom parkeringsplats på IKEA.
• Jag lovar att även i fortsättningen ha MFF som laget i mitt hjärta och tippa dom som segrare även 2011. I år löd jag inte hjärtat utan hade MFF som trea i den stora allsvenska tipstävlingen jag varit med i sedan tio år tillbaka. På kuppen blev jag bara trea i tipset och för detta fick jag lika många tusen kronor. Om jag placerat MFF som hjärtat ville, hade det blivit en nolla till. Förlåt Roland och pågarna!

Till sist så verkar det inte helt klart, eller tvärtom tämligen osäkert att Petter Solberg hänger in rallyoverallen. I norsk tv har han istället förklarat att ” jag har lite ouppklarade affärer med Sebastien Loeb”. Underförstått, Petter siktar fortfarande på en andra VM-titel och jag säger bara, Go for it Petter…

Ett svar på “Löften och önskningar till 2011 och Petter Solberg kvar i WRC!

  1. Hej Tommy

    Du glömde nog ett löfte från dej………… Trevligt med senariet ang. Saab, man kan ju alltid hoppas!

    Gott Nytt År och lycka till med Motorbloggen under 2011.

    Bertil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *