Vinterrally i Hässleholm, Roten som kartläsare och Blomquists Audi till salu!

Vinterrally i Hässleholm! Jo du läser rätt, den 15 januari planerar Hässleholms MK med outtröttlige entusiasten/entreprenören Anders Åberg i spetsen för ”vinterträning”. En 2,5 kilometer lång och väl preparerad sträcka tänker man bjuda på om vädrets makter tillåter och det mesta tyder väl ändå på detta…
Nu är det ju ingen riktig tävling utan mer tillfälle att känna på bil och däck inför mera nordliga rallyäventyr, men ändå.
Vad jag kan minnas är det exakt trettio år sedan som det kördes rally på snö i Skåne. Tänk att detta åter blir verklighet och dessutom mitt i den globala uppvärmningens högkonjunktur!
1981 var det SMK Örkelljunga som arrangerade tävlingen och vem som vann har jag inget minne av. Det enda jag minns är att min klubbkamrat Stig Kristiansson premiärkörde sin helt nybyggda Opel Ascona B i tävlingen. En premiär som mer eller mindre slutade i katastrof sedan Stig åkt av på en av de första sträckorna. Med publikens hjälp kom han och Roland Brorsson i högerstolen dock upp på vägen igen. Men säg den lycka som är beständig och bara någon kilometer längre fram missade Stig på nytt i ett vägbyte, utan publik den här gången. Den fina Asconan åkte rakt fram på en oplogad skogsväg och innan Roland hann komma ur bilen( brukar normalt alltid ta lite tid! ) för att sätta upp varningstriangeln, gjorde Hässleholmaren Leif Nilsson samma misstag.  Skillnaden var bara att där nu var upptaget i hålet. Resultat, två kraftigt förkortade vita Asconor, den ena i fronten och den andra i baken. Så slutade det vinteräventyret!
Noterar att det till slut blev 116 anmälda till Munkforsrundan på lördag. En siffra som arrangören torde vara nöjda med. I Klassiska och Historiska Rallycupen fylldes det också på även om flera av toppåkarna saknas. Till exempel återfinns den snabbaste av dem alla och regerande mästaren i HRC, Tony ”Roten” Jansson som kartläsare i Rasbos Mikael ”Lövet” Löövs vassa Ford Anglia. Skönt tycker säkert konkurrenterna, med Roten som kartläsare är det mer ovisst vem som kör hem segern…
Förresten, har du eller frun mer pengar kvar i julklappsbörsen kommer här ett tips? Den Audi Ur-quattro som Stig Blomquist kört vid några tillfällen är till salu. Helt nybyggd med de rätta grejorna från 1981 och byggd som där står i annonsen ” utan hänsyn till kostnader”. Är du sugen på en vinnarbil till Midnattsolsrallyt, då är det bara att åka till Örebro och slå näven av Stig. På vägen dit får du förstås stanna till vid Bankomaten och plocka ut kronor motsvarande 175 000 euro!

3 svar på “Vinterrally i Hässleholm, Roten som kartläsare och Blomquists Audi till salu!

 1. Det är jag, bröderna Green och Micke Persson som gör att vårt vintertest kan genomföras! Viktigt att även poängtera att det är Test, inte träning eller tävling!

 2. Det är jag, bröderna Green och Micke Persson som gör att vårt vintertest kan genomföras! Viktigt att även poängtera att det är Test, inte träning eller tävling!

  1. Hej Anders.
   Bra initiativ av dig, bröderna Green och Micke. Nyttigt förde som tänker åka någon vintertävling och nu hoppas jag att vädret håller i sig till nästa lördag.
   Att det inte är tävling är ju helt självklart, men vad är skillnad på test och träning?
   Lycka till
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *