Loeb var först!

Sebastien Loeb och Dani Sordo i Citroën Total teamet blev första VM-åkare att anmäla sig till Rally Sweden, men de lär inte bli ensamma. Snart kommer BP Ford Abu-Dahbi World Team med Hirvonen och Latvala, Munchi s-Forden med Villagra. Fordbasen Malcolm Wilsons son Matthew kör som vanligt i Stobart-Forden och förhoppningsvis kompletteras han av Henning Solberg. Lillebror Solberg, Petter har fått ny huvudsponsor i Norska Bilsportförbundet och kommer att hårdsatsa i år med en nyare Citroën C4, samma bil som Loeb och Sordo.
Värmlänningen PG Andersson går i valet och kvalet, vad ska han köra i hemmarallyt? I helgen kör han första deltävlingen i norska mästerskapet med sin privata N4 Mitsubishi, samma bil som han sopade rent i Rally-SM med. Frågan han ställer sig, blir det Mitsubishin eller ska det hyras en S-WRC bil? Nytt för i år är att N4 och S-WRC är två klasser i VM, ifjol körde man gemensamt och PG vill vara snabbast ”icke-WRC” bil i Rally Sweden. För att hyra en S-WRC bil måste PG slanta upp runt 700 000 kronor, enligt en artikel i Nya Wärmlandstidningen. Väljer han att åka Mitsubishi hamnar han på halva summan. Så frågan är om Mitsubishin räcker till?
Pengarna finns med hjälp av sponsorer, men PG vill klokt nog ogärna satsa allt på en enda tävling. Målet är att först och främst åka i Värmland och sedan även ta sig till Sardinien och WRC-tävlingen där.
I SM-delen av Rally Sweden blev Johan ”Kalle” Gren med brorsan Morgan från Hässleholm första skåningar att anmäla sig. Bröderna Gren kör sin Golf i 2WD-klassen och lär få det tufft mot Golfkollegan Per-Arne Sääw med Olofströmsboende co-drivern Kalle Lexe. Säkert lär även SM-vinnaren 2009 Leif Pettersson komma till start med sin Toyota.
Lite kul är småländske rallyprofilen Sune Svenssons start. Sune fyller sextio år i år och har som present fått starten i SM-delen av sin mackkompanjon i Bredaryd, Kent ”Nacka” Johansson. Båda har åtskilliga år som åskådare i Värmlandsskogarna men för Sune blir det debut som förare och vid sin sida har han sonen Christoffer. Nacka däremot körde tävlingen i slutet av nittiotalet med en Suzuki och blev känd för sitt konstaterande.
– Festen efteråt på Sandgrund kostade mer än tävlingen!
I morgon smäller det i jämtländska Rissna där Offerdalingen körs med tre skåningar på plats, Johan Gren, Joachim Grahn och Jonas Olsson. Väderprognosen för Rissna i morgon lördag är minus 23 grader och garanterat myggfritt…

4 svar på “Loeb var först!

 1. Hej Tommy!
  Kul att du skriver lite om oss smålänningar också. Angående festen på Sandgrund 1988, så blev det så dyrt p.g.a att det satt så många skåningar runt bordet.

  Mvh Nacka och c/o

  1. Hej. Klart vi ska skriva om alla glada smålänningar.och önskar även Sune & c/o lycka till.
   Angående festen på Sandgrund finns det inga bevis för detta, men å andra sidan finns det heller inget som talar för att det inte skulle varit som du påstår…
   Vi ses i Värmlandsskogarna och sedan hoppas jag även att ”tvåknackaren” är tvättad, nystruken och färdig för nya bataljer?
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *