Pastrana och Lovvikkavantar

En som firade det nya året på ett ovanligt och häftigt sätt var den amerikanska rallyföraren Travis Pastrana. I Long Beach i Kalifornien satte han nytt världsrekord i längdhopp med bil, 85 meter. Han hoppade med sin Red Bull – Sponsrade Subaru Impreza i hamnen i Long Beach och en som var på plats var en kompis till mig och han skickade ett mail om detta. Framförallt var han imponerad över hur hur man tacklar rattfylleriet där borta.
“På nyårsafton var vi i Long Beach och tittade på när Travis Pastrana hoppade 85 meter över vattnet med en Subaru. Ett ovanligt nyårsfirade tillsammans med 30-50000 andra. Ganska nyktert och städat med allt från barnvagnar till pensionärer. Men det jag egentligen ville berätta var ett annorlunda grepp mot rattfylleri. Alla bussar gick som vanligt, men var gratis från kl 1800 nyårsafton till 1200 nyårsdagen. Dessutom så kunde de som är medlemmar i AAA(liknar Adac i Tyskland) ringa ett speciellt telefonnummer och bli gratis hemskjutsade max 7 miles, och endast hem, inte till en annan fest. ”
Är du intresserad av att se Pastrans jättehopp så titta på någon av dessa länkar, du blir inte besviken…

http://blog.roadandtrack.com/travis-pastranas-long-beach-rally-car-jump/
Även om jag trappat ner på inläggen om dubbdäckens överlägsenhet på vinterväg, så kan jag inte undvika att skriva om en som i likhet med mig föredrar dubb, nu när vi snart haft riktig vinter i en månad!
Dubbdäcksvännen undrade följande.
– Nu när isarna lagt sig och folk börjar med pimpelfiske, längdskridskoåkning och andra kul grejor på isen, så propagerar man hur viktigt det är med isdubbar om man skulle gå igenom isen.
– De som kör dubbfritt, skippar dom isdubbarna och använder Lovikkavantar istället när de ska kravla sig upp ur vaken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *