Loeb tog WRC-avsked upp och ner, Rickie fick nöja sig med JSM-brons, Caroline Tjej-RM vinnare och trångt i skamvrån!

Helt klart blev det inte den avslutning på den enastående WRC-karriären som Sebastien Loeb hoppats på när han rullade och bröt direkt på söndagsmorgonen i Rally de France Alsace. Den speciallackerade DS3:an hade även försetts med en del siffror refererande till händelser under hans nio säsonger som VM-vinnare. Frågan är om där även fanns någon siffra för antal rullningar och om mekanikerna i så fall justerade upp siffran med ytterligare en…
Självklart var Loeb besviken när han vattenplanade ut i spenaten, inte alls det sätt han planerat att tacka fans och hemmapubliken på. Till Autosport sa Loeb.
Jag är inte glad, men jag har inte med mästerskapet att göra, jag behöver inte poängen. Jag är mer ledsen för publiken och stallet, det var så många åskådare som väntade på mig och så kom jag aldrig…

Loeb låg på fjärde plats och var i högsta grad inblandad i kampen om segern.
– Jag tappade kontrollen på bilen, snurrade och hamnade i diket. Jag hade föredragit att avsluta med en pallplats!

*
Nu tog nykorade världsmästaren Sebastien Ogier hand om segern , tolv sekunder före Dani Sordo och nitton före Latvala. På fjärde plats kom Thierry Neuville som aldrig lyckades köra in den minut han tappade på punkteringen under lördagen. Sist på topp fem körde Evgeni Novikov in med sin Ford och före Miko Hirvonen som allt mer ser ut som en ”looser”. Blir det bara två WRC-tävlignar till innan karriären är över? Jag skulle inte bli förvånad om så blir fallet…

*
I WRC 2 var det Robert Kubica som gick upp ny ledning med full pott i helgen. Tvåan Al-Kuvari körde inte i Frankrike och är nu åtta poäng efter den f.d polske F1-föraren.

*
BloggTidemand1Klang och jubel var det för Pontus Tidemand som säkrade Junior-VM titeln redan i helgen och sista tävlignen i Spanien blir helt betydelselös för Eda-åkaren. Tack vare uppbackningen från EVEN Management och Tätab har Pontus verkligen gjort sig förtjänt av guldet.
– Det kan inte kännas bättre än det gör nu, säger Pontus.
Jag är otroligt glad över att få vinna här i Frankrike samtidigt som vi tar hem titeln, det här är utan tvekan det bästa som har hänt i min karriär!
BloggTidemand2VM-guldet i all ära men det som Pontus säkert uppskattar än mer är de sex VM-tävlingar i en Ford Fiesta R5 i näst högsta klassen, WRC2, under säsongen 2014.
Jag ser verkligen fram emot nästa år, säger Pontus. Att få skaffa så här mycket erfarenhet i en Ford Fiesta R2 den här säsongen har varit mycket värt och att gå över till en R5:a och WRC2 känns som ett perfekt nästa steg.
Känns det inte som att svensk rallysport andas lite framtidstro?

*
I går hoppades Rickie Borgström att han skulle klara Junior-SM silvret trots att han bröt Rally Uppsala. Men inte heller detta gick ”Kräbblebodas fines´t” väg utan det blev Mattias Adielsson som i kraft av fler andra placeringar tog hand om silverpengen. Vet inte om det är i frustration över enbart brons som Rickie redan i dag har annons på Volvon eller om det rent av är ny bil på gång. Rykten gör gällande att att han och kartisen Mathias Bengtsson till alla Volvo-nördars fasa, gärna skulle vilja prova något framhjulsdrivet. BloggCorsaEtt tips Rickie och Mathias, finns en fin Opel Corsa kit-car på rallycars for sale. Vill bara hjälpa…

*
När vi ändå är inne på Volvo så har det ju blivit omkastningar i RM för Historiska bilar. Detta sedan det uppdagades i Rally Småland att årets suverän Ola Axelssons 240:a inte uppfyllde reglementet. Resultatet av detta blev uteslutning, åtminstone i första läget, motorn plomberades och ska plockas isär inom kort. I och med uteslutningen försvann också hela årets poängskörd för Ola, helt enligt gällande regler. Tyvärr har jag inte lyckats hitta någon uppdaterad slutställning för RM så därför svävar både ni och jag i ovisshet vem som körde hem det mer än lovligt tunna mästerskapet.
I Rally Uppsala var det Mikael Wisti som vann RM-klassen före Bosse Warmenius. Om RM var tunt så vet jag inte vad man ska kalla Tjej-RM med bara två tjejer som startade. Tjej-mästare blev Caroline Jurå, nästan fem minuter före Jessica Larsson. Fast allra snabbaste tjejen var förstås Ramona Karlsson!

*
BloggRamonaPå tal om Ramona (tack för fina bilder Pierre Skytt), nu får väl det gamla talesättet ” han kör som en hel karl” skrotas? Efter Rally Uppsala får vi väl ändra till ”han kör som en hel tjej”, eller?

*
I skuggan av Rally-SM och WRC i Frankrike kördes det även SM-final i Rallycross i Götene. Peter Hedström säkrade där sitt andra raka SM-guld med Skodan.

*
Det blir extra trångt i skamvrån nu när även jag själv ska in och trängas med ”Ramona-skitsnackarna”. Det ”skånska levet” för Ramona och Miriam blev istället ett oförlåtligt misstag kan jag erkänna och i mejlkorgen flockades rättelserna. Dennis Tillgren från Trelleborg var den förste att rätta mig,
Alltså, inte för att jag är SÄKER men visst är ett måttfullt Skånskt leve bara tre? Vi vill ju inte slösa på beröm allt för mycket….
Fast jag vill gärna stämma in i ett Svenskt fyrfaldigt leve för Ramona o Miriam, det var riktigt gött! Tack för det du skriver, fortsätt så! Bästa hälsningar från Dennis i GT Rally”.
Först detta, sedan Ramona som femma i SM-tipset för att inte tala om mina förutsägelser i Frankrike. Nej, bara att kränga skämsstruten på huvudet och knö in sig i vrån!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *