Fri fart för VW:s WRC-åkare, Ramona ”Helgens Svensk” i SVT, Mats vann på Sturup och VOC/Grupp F såpan fortsätter.

Nu väntar giganternas kamp i de två sista WRC-tävlingarna för året sedan VW-bossen Jost Capito förklarat att det är ”full fart framåt” som gäller för Sebastien Ogier och Jari-Matti Latvala i Spanien och Wales. BloggOgierNågon stallorder har Capito inte gett i år, har aldrig heller varit aktuellt då Ogier varit allt för överlägsen och nu kommer där definitivt ingen då VM-titeln för Ogier är klar. För att även bärga Märkes-VM guldet behövs sex poäng ytterligare och det vore väl märkligt om inte Polo-duon kompletterad med Andreas Mikkelsen skulle fixa detta. På presskonferensen efter helgens äventyr förklarade Capito sin passion för rally.
Jag är så passionerad av motorsport och vad den gör med människor. Många har problem i livet men när man följer rally glömmer man problemen.
Visst är det fint sagt och kanske något för ”Fråga Doktorn” på SVT att förmedla till människor med problem. Börja med rally, kör, kolla eller allra helst bli funktionär så blir livet genast mycket lättare!

*
När vi är inne på WRC så måste jag än en gång ta upp Ramona Karlssons insats i Rally Uppsala. Totalsegern kan inte mätas i pengar för hur positivt detta är för svensk rallysport. Har inte sett så många mediaklipp om rally på många, många år. För att ytterligare understryka det positiva så utsågs Ramona till ”Helgens svensk” av sportpanelen i SVT:s Godmorgon-program. Ingen skugga över Eddie Hörbing och andra hårdsatsande rallyåkare, men till SVT:s morgonsoffa har dom lång väg att vandra. Den som inte förstår hur positivt tjejsegern betraktas utifrån bör söka till ”grundkurs i sponsring och mediakunskap”…


Tyvärr kom Pontus Tidemand lite i skuggan av Ramona och skickar en passning till Kvällspostens chefredaktör ”lönsingen” ( beteckning på person som är från Lönsboda) Martin Kroon. Han påstod i våras att Kvällsposten/Expressen skrev om allt viktigt i motorvärlden, men i gårdagens tidning hittade jag inte en enda rad om Pontus JVM-guld. Fast det är klart inte lika viktigt som alla bollar/puckar, för att inte tala om allt utrymme som spenderas för att berätta hur bra tidningen är på webben. Tveksamt om det är därför folk köper kvällstidningar, för att läsa om eget skryt?

*
Hyllade VW för sin påpasslighet med helsidesannonser efter Ogiers VM-guld. Nu väntar jag bara på att Suzuki kontrar med annonser om SM-seger för Johan Holmberg. Peugeot ligger säkert på sina AD:s för att skynda på att berätta om Mattias Adielssons SM-guld i 208:an. Hos Skoda jobbas det febrilt för att få fram material till Ramona-annons. Vet inte om Mitsubishi fortfarande existerar som personbils leverantör, om så är fallet borde de vara på väg till Växjö för lite nya bilder på Patrik Johansson. Allt detta är så klart fantasier från min sida, marknadsavdelningarna till ovan nämnda bilmärken har säkert ingen koll. Någon resultatlista från Rally-SM har aldrig anslagits på golfbanan, svårare är det inte..

*
BloggRydellHar inte stenkoll på WTCC men när Rickard Rydells namn dyker upp ökar mitt intresse. Nu ska han göra comeback i Nika Racings Chevrolet nästa gång det körs race och då i Shanghai första helgen i november.
– Jag har i princip inte suttit i en racerbil sedan STCC-finalen på Solvalla 2012, och jag har heller aldrig kört i Shanghai – så jag vet att jag står inför en riktigt tuff utmaning. Samtidigt känns det väldigt bra att kunna göra det här tillsammans med ett team jag känner väl, och i en bil jag tävlat med under två säsonger, säger Richard.
Rydell och Nika Racing tävlade i STCC 2011 även då i Chevrolet med SM-guld som resultat.

Det lyckades inte för Noah Milell att skrälla vid Karting-VM i Italien. En ynka palcering skilde Kristianstad Kartingklubbs löfte från att ta sig till VM-final. Surt för Noah och pappa Niklas.

*
BloggMatsI avsaknad av både Silver-Voc:en och Black Beauty hamnade söndagens RS Svedala Runt i lite medieskugga. Vann gjorde som vanligt får jag väl tillägga och kanske med hjälp av tuffa spårval (bilden från Henrik Åkesson) Mats och Frida Andersson. Detta före SMK Hörbys Tommy Andersson, Rolf Grybb körde in som trea med Jonas Olsson på fjärde plats. ”The blue ovals” störste fantast i nordväst Skåne Ulf Olofsson slutade femma.


BloggAnders kopia 2Anders Hasselgren svarade för årets bästa insats när han körde in som trea i C-förarnas D1 klass eller VOC Mekonomen Rally alternativt Grupp F RWD, gäller att gardera mig. Ingen tvekan utan att förra helgens huvudskada för Anders med de nio styngen som resultat var positivt för farten. Kanske läkaren var snäll och samtidigt som han sydde även kopplade ihop lite trådar som hängde löst?

*

Ingen tvekan utan att helgens rallyarrangörer lyssnade på Rallyutskottet som i fredags mer eller mindre bannlyste VOC att kallas för VOC, Grupp F RWD skulle det istället stå i start och resultatlistorna, punkt slut. Har under helgen kollat lite på VOC Mekonomen Rally Gästboken och det är bara att konstatera att debatten inte svalnat. Turerna mellan General-Fransson och Rallyutskottet är nu så krångliga att berömda specialsträckan ”Stengrepen” i Ekratten ter sig som en nybyggd motorväg i jämförelse. Själv har jag inte en bråkdel av all fakta som de inblandade besitter men med hänsyn till det lilla jag vet, så manar jag till besinning från båda håll.
Innan Rallyutskottet tog sitt dramatiska beslut trodde jag inte att klassen skulle skadas nämnvärt om det ”rördes om lite i grytan”. Men med tonläget i Rallyutskottets ”bulletin” i fredags är jag inte längre lika säker…

*
Läste som sagt i VOCGästboken där mer eller mindre kunniga debattörer ger sina tankar luft, frågan är dock om vissa inte hade mått bättre av att stanna kvar inne i respektive hjärnor. T.ex syns ofta här flitige skribenten ”Jimmy”, alltid anonym även om han själv inte tycker så.
Jag heter Jimmy, menar Jimmy är tillräckligt pricksäkert. En annan skribent konstaterade att det fanns 17 417 Jimmy i Sverige, så onekligen finns där att välja bland.
Tänker inte recensera Jimmys inlägg, men min ståndpunkt i alla lägen är densamma. Vågar man inte stå för sina åsikter med namn, är det bättre att hålla käften!

3 svar på “Fri fart för VW:s WRC-åkare, Ramona ”Helgens Svensk” i SVT, Mats vann på Sturup och VOC/Grupp F såpan fortsätter.

  1. Kul läsning som vanligt!

    Tycker det är lite med Oplar på din blogg. Här kommer lite ”spaning” från RS i Minnesberg april 1976….

  2. Du får ett par Oplar till. Tog dessa på Danskarnas deltävling i historisk racing på Knutstorp Ring oktober 2010. Danskarna har många fina bilar för tävling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *