Loeb snabbast medan Räikönen fixar kaos.

Igår var det fullständig kaos när Citroén höll sin presskonferens inför Rally Sweden. Anledningen till kaoset var naturligtvis inte att sexfaldige världsmästaren Sebastien Loeb var på plats, nej det var istället nykomlingen i gänget, Kimi Räikkönen som stal föreställningen. Media formligen kastade sig över Kimi för att få höra senaste nytt. Men det var som vanligt inte så mycket fåordige Kimi sa.
– Det ska bli kul och jag känner ingen press.
– Nej, jag längtar inte tillbaka till Formel 1.
– Vill jag får jag en styrning när jag vill, frågan är om jag vill?
Ungefär detta var kontentan av presskonferensen men, för media ren julafton. Tänka sig en världsmästare från motorsportens finrum på plats i Värmland för att köra rally, som inte är riktigt lika fint som Formel 1. Äntligen något nytt och positivt på rallyfronten…
I morse körde man ”shake-down” som vanligt i Råda och som vanligt var det Loeb i topp. Alla fick köra den 3,5 kilometer långa sträckan fyra gånger och sista gången slog Loeb till med dagens bästa tid, 1.53,4. En dryg sekund efter kom Citroenkompisen Dani Sordo. För Fordgänget borde körningen vara en liten besvikelse, Hirvonen var över två sekunder långsammare än Loeb medan Latvala var snabbaste Ford, knappt två tiondelar före Hirvonen. För det kan väl inte vara så Fordåkarna mörkar?
Räikkönen fick till körningen hyggligt men bästa tiden blev ändå nära sex sekunder sämre än Loebs. Att räkna med honom i toppstriden, eller till och med bland de fem bästa är nog att hoppas för mycket.
Grönholm visade att han fortfarande har känslan kvar, sjua i Råda och en tiondel före Petter Solberg. Ner till Loebs röda Citroën hade Grönholm knappt tre sekunder, men till Hirvonen bara två tiondelar!
Bäste svensk och snabbaste S-WRC åkare blev PG Andersson i Skodan, en tiondel snabbare än Tjecken Prokops Ford. Kalle Lexe och Pelle Sääv har en bit kvar till toppen visade det sig och bästa tiden blev nu nästan nio sekunder långsammare än PG:s.
Om några timmar drar rallyt igång med Superspecialen på Färjestadstravbana. Dessförinnan finns alla WRC-förarna och co-drivers på plats för autografskrivning och det är bäddat för nytt kaos. Även här är det självklart Räikkönen som får hållas ansvarig för kaoset…

2 svar på “Loeb snabbast medan Räikönen fixar kaos.

  1. Hej Tommy!
    Hoppas det blir en trevlig helg med mycket jobb i Värmlandsskogarna! Tänk inte på oss som jobbar på hemmaplan….
    Har precis skickat ett mail till TV4-sporten som på fredagkvällen lyckades med konststycket att inte kommentera att ett av Sveriges största motorevenemang är igång!

    1. Hej Kurt. Helt rätt att påpeka för TV4 hur man överhuvudtaget kan undvika att rapportera från årets största publik arrangemang. Skylla på rättigheter och annat trams. Hade det varit Skidskytte eller annan pseudosport hade man säkerligen fixat rättigheterna i god tid. Men motorsport, är där någon som är intresserad? Jag säger bara till TV4 kom till Värmland och kolla in, tusentals åskådare som pulsar kilometervis i snö för att få se världsstjärnor göra upp i ”the fastesest wintersport on earth”. Intresse, jag tror faktiskt man kan säga det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *