Loeb mot nionde WRC-titeln, Breen rullade så PG vann och Milell tog nionde segern!

I denna sekund rullar precis Sebastien Loeb in som sträcktrea på sista sträckan den så kallade ”power stage”, alltså SS18 Ouinnpojha. Inte nog med att Loeb tar full pott i WRC utan kniper till och men en extra bonuspoäng för tredje tiden. Antar att Daniel Elena är den förste att gratulera och sedan väntar såklart teamchefen hos Citroën Yves Matton. Men sedan kommer nog Motorbloggen som tredje grattare, ett stort grattis Sebastien till din tredje Finlandsseger och nionde VM-titeln. För ingen kan väl på allvar tro att någon på allvar kan rubba den lille fransmannen från positionen som världens genom tiderna bästa rallyförare!
Loeb vinner men bara med 6,1 sekunder före Miko Hirvonen och med Latvala som trea. Ner dit var dock över halvminuten och sedan var gapet nästan lika långt till fyran Petter Solberg. Nu tror jag inte att Loeb egentligen är så här pass överlägsen, jag inbillar jag att WRC-Cittran bär en stor del av framgången. När man så parar världens bästa förare i världens bästa rallybil, då är det en svårtuggad mix för resten av gänget. Tyvärr grabbar, så länge Loeb kör i en Citroën så kommer det att se ut så här…
Okej får väl kommentera tipset och gläds då åt Latvalas tredje plats exakt som jag tippade och Mads Östberg som femma. Bra grabbar ni har följt ritningen men Loeb, denne Loeb han sket fullständigt i tipset och vinner. Klart jag är besviken, lite samarbetsvilja hade inte skadat!
Hade ju bland annat tre kompisar på plats som utmanade mig och de roade sig även att tippa sjuan. Kompisarna, vi kallar dom grävaren, polisen och elektrikern tippade ju efter sitt förstånd. Polisen hade Loeb rätt som vinnare medan grävaren och elektrikern lyckades pricka in Hirvonen som tvåa. Vad gäller placeringen som sjua var där ingen som hade hemmaföraren Rantanen. Ingen av Prokop, Östberg eller Henning Solberg som var ”expertrions” val blev sjua, närmast var Östberg, femma och Prokop nia. Där ser ni hur lätt det är…
Riktigt stort grattis även till PG Andersson som körde in Protonen som vinnare i SWRC sedan ledande Craig Breen rullat våldsamt på näst sista sträckan. Breen som körde för första gången efter den tragiska olyckan som kostade hans co-driver livet, var hela tiden snäppet värre än PG. Nu var det säkert så att Breens Fiesta är en betydligt vassare S2000-bil än PG:s och därför tror jag att PG satsade på att säkra andra platsen. Men på sträcka 17 gick det överstyr och två kanske tre varv rullade Breen dessutom framlänges innan det tog stopp. Fortsatt tävlande var helt uteslutet vilket nu gav PG segern. Klart allra vassast var Sebastien Ogier med Skodan men han körde ju ”utom tävlan”.
Tvåa i WRC-Academy var ett helt godkänt resultat för Pontus Tidemand men ändå är jag lite förvånad över att han inte kunde rå på vinnaren Efyn Evans. En hel minut efter innebär respekt och det visar att Evans ledning i klassen på 71 poäng inte är en tillfällighet. Pontus gick upp till fjärde plats med 41 poäng.
Kartingens egen ”lille-Loeb” heter Noah Milell och kommer från Kristianstad. Idag tog han nionde segern i SKCC nere i Malmö men den här gången med tufft motstånd av ”Lill-Hirvonen” klubbkompisen Andreas Johansson.
Silver-VOC:en är lastad och klar för Trelleborg Motor Show och fajten mot främst ”Black Beauty” rattad av Roland Brorsson. Medan jag åker kraftigt begagnade Toyo har Roland tagit till grövre ammunition. Han satsar på samma typ av däck, helt nya dessutom som RS:ens egen Loeb, Mats Andersson från Eslöv allt för att knäcka den silvrige. Jag och bisittaren Stefan tittar längtansfullt mot himlen och önskar från han där uppe.
– Kan det bli regn, lite åtminstone och det räcker över Trelleborg. Resten av landet får gärna behålla sommaren…

6 svar på “Loeb mot nionde WRC-titeln, Breen rullade så PG vann och Milell tog nionde segern!

 1. Tommy – Snapphanerallyt går nu på lördag. Med det tempot du hade i Trelleborgs RS tävling idag kan det bli svårt att hinna till Hässleholm i tid…;) Vad hände? Fel ringtryck, dubbla loppor på stiften eller rent av en kartläsarmiss? 
  Skojade självklart bara. En kanonblogg som vanligt!

  1. Hej.
   Jag tycker om dig också!
   MVH
   Tommy
   PS. Räknar med att köra från Hörby tidigt på fredag då bör jag hinna till Hässleholm…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *