Loeb i Mexico och Jonsson leder inte Supercupen!

Precis som jag befarade så orkade inte Petter Solberg hålla Loeb bakom sig i Rally Mexico. När jag skriver detta återstår en sträcka och då skiljer det 0,6 sekunder mellan Ogier som är tvåa och Solberg på tredje plats. Åt fransmannen längst fram är inget att göra, men Petter kom igen, du ska bara ha andra platsen!
Latvalla fick nu känna av sin roll i Fordteamet, uttalad andre förare som han är bakom Hirvonen. Med två sträckor kvar att åka är Latvalla nere på femte plats efter att ha hållit fjärde genom i stort sett hela rallyt. Nu tappade han lagom med tid för att Hirvonen kunde smita förbi och plocka viktiga VM-poäng i jakten på VM-titeln. Ska man bli upprörd över detta, nej det tycker jag inte!
När samma sak händer inom både cykel och skidsporten, som i OS nu senast. Då hyllas de mindre duktiga lagkompisarna för sin fina lagkänsla och moral, när samma sak händer inom motorsporten då är det istället skandal. Här är någonting på vägen som jag måste ha missat, var ligger skillnaden?
Sist det hände gick där upp en stjärna i öster och tre gubbar med kameler gav sig i väg till Betlehem, nja kanske inte riktigt men nära. Mats Jonsson vann inte tredje deltävlingen i Supercupen, Härjedalsbrickan. Ja du läser rätt, han vann inte det gjorde istället Eddie Hörbing. Dessutom trillade Jonsson ner till andra plats, nio poäng bakom Hörbing. En punktering sinkade över fyra minuter och nu blev det en nionde plats i klassen. Helt otroligt, Jonsson leder inte ett mästerskap, vem hade kunnat gissa detta…
Supercupen verkar ha tappat lite av sin popularitet, i Sveg nu i helgen var där bara lite mer än femtio anmälda. Återstår att se hur intresset är när det blir grus och Rally Österlen i början av maj.
Populär är som vanligt Limas LBC-Ruschen som körs nästa lördag med 184 anmälda. Här ingår även Sverige-Serien för Volvo Original och i denna finns faktiskt en flock skåningar, samtliga från SMK Hörby. En av dessa är Ola Wingren som ligger sexa i B-klassen efter premiären upp i Vännäs. Han hade stora förväntningar på Lima, men på sonens handbollsträning i fredags gick det snett. Ola överansträngde sig i ambitionen att ta bollen och pang så gick hälsenan. Det är tuffa tag på Lågans P10-träningar!
Men skam den som ger sig. I helgen har man konstruerat en skena som ska fixera Olas vänsterdoja, en rejäl sak i plast liknande en slalompjäxa, vid kopplingspedalen. För tävling ska det bli för den ”tuffe och hårde” trebarnspappan.
– Det ska gå, menar Ola!
Ett tips Ola, skippa den tuffa P10-träningen. Följ istället med yngste sonen, han är väl runt sex år, här är tempot mer din stil…
Till sist ett stort grattis till Kalle Lexe, normalt co-driver till Pelle Sääv i Rally-SM. Kalle åkte Vasaloppet och slutade på en mycket fin placering, 2796. Inte nog med detta han formligen åkte åttor runt f.d rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm som slutade på 6547:e plats.
Inte illa av en bleking från Olofström att spöa Grönholm!

5 svar på “Loeb i Mexico och Jonsson leder inte Supercupen!

 1. Lite förre deltagare i Supercupen i Härjedalen men hade Limas tävling ingått som vanligt så hade deltagarantalet varit bättre. Fast det är en förskjutning från Supercupen till SM i år och det tycker jag bara är positivt.
  Naturligtvis hoppas jag på många deltagare på Österlen i maj och jag tror många vill testa inför Sydsvenska rallyt. Särskilt om det blir problem att genomföra Kong Christian p g a sen vinter. Fast det är sju veckor kvar till den tävlingen och någon gång skall väl vintern ta slut.

 2. Hej Kjell.
  Passar väl dig bra med Rally Österlen? Först konstrundan i påsk och sedan rally i maj, visst händer det mycket på Österlen.
  Absolut tror jag det blir ett helt annat tryck i Rally Österlen och precis som du säger, perfekt uppladdning inför SSR.
  Nu hoppas jag verkligen inte att det blir problem med varken Kongen eller vår sydsvenska rallypremiär, Anderslövsrallyt den 10 april på grund av vintern.
  Fast nu är det minusgrader igen och i helgen har det inte töat med någon större reda. Så riktigt fint mildväder med mycket sol är vad vi vill ha. Snälla du där uppe hjälp nu till en smula…
  MVH
  Tommy

  1. Hej Roger.
   Jag är medveten om att kommentarerna är lite svårlästa, mörkgrått mot ljusgrått är inte optimalt. Tar detta vidare till webbansvariga.
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *