Yippiiee, Solberg leder i Mexico!

Efter sju körda sträckor i andra deltävlingen i Rally-VM, Rally Mexico jublar jag, Petter Solberg leder!
Ända sedan VM segern tror det var 2001, när han hoppade upp på taket på den blå Subarun och jublade som bara en lycklig norrman kan, har Petter haft en plats i mitt hjärta. Träffade honom första gången i mitten på nittiotalet när han och brodern Henning körde South Swedish Rally med Toyota Celicia, redan då fattade jag tycke för bröderna Solberg.
Har lidit med Petter under de problemfyllda åren när Subarun inte riktig höll samma klass som Citroén och Fordarna i VM, men han kämpade på och höll humöret uppe trots den krånglande icke konkurrenskraftiga bilen. När så dråpslaget kom att Subaru till slut gav upp Rally-VM, kraxade olyckskorparna direkt att nu är han slut, det är över. Jag vägrade tro på detta!
Det var därför jag stod lite extra på spänn när det var dags för Superspecialen på Färjestads travet, äntligen satt Petter i en riktig bil, en bil som skulle vara i stor sett likvärdig med Loebs. Nu skulle dom få se, tänkte jag och knöt handen i byxfickan.
Vad händer, jo överladdning och fronten rätt i en däckstrave och så var Rally Sweden i praktiken kört.
När jag klickar upp resultaten för Mexico och ser att han leder, blir jag så glad. Äntligen för att citera Fylking, är han med igen.
Nu har han väl haft lite tur med startnumret där han gått ut som åttonde bil och det mesta av lösgruset är bortkört. Men icke desto mindre. Petter Solberg leder andra deltävlingen i Rally-VM!
Ännu mer glädjande är att Loeb ligger först på tredje plats, nästan halv minuten efter. Det är det inte så att jag inte gillar Loeb, han är bara för bra, därför applåderar man direkt när han inte är i topp. Tyvärr Sebastien, du har helt enkelt vunnit för mycket!
Tvåa är junioren Ogier, trea Loeb och fyra Sordo. Bäste Ford är Lattvala på femte plats och Hirvonen först sexa. Trist att inte Ford lyckas svara upp bättre efter triumfen i Värmland.
Kimi Räikkönen ligger runt 20:e plats, efter att bland annat kört på en sten. Kan bara tänka mig hur sur han är efter det här äventyret?
Nu håller vi alla tummar som finns för att Petter och Phil Mills till höger, lyckas förvalta placeringen och åtminstone klarar en pallplats när rallyt är slut på söndag. För det blir väl ändå som vanligt till slut, att Loeb står överst på pallen medan tricoloren i triumf hissas mot Mexicos mörkblå himmel…

2 svar på “Yippiiee, Solberg leder i Mexico!

 1. Hej,behövs fler som du,tycker att du skriver så bra.Önskade att du fick jobba på TV sporten,så vi fick kunniga kommentarer

  1. Hej.
   Kul att du uppskattar det jag skriver, men på TV-Sporten vill de nog inte ha någon som får frossbrytningar bara han hör ordet ”Skidskytte”. Tyvärr annars hade det varit skoj att få fart på motorbevakningen på vårt fina statsfinaniserade SVT.
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *