Loeb har inget att bevisa, Mäster Stig i Porsche som rögad ål och vaniljsås!

Nej, den gubben gick inte! Sebastien Loeb tar själv död på ryktena som vill placera honom som försteförare, när VW till nästa är öppnar börsen på vid gavel i syfte att placera märket i topp i Rally-VM. Men satsningen blir utan Loeb han vill inte lämna Citroén, märket han har varit troget under hela karriären. Till wrc.com säger Loeb själv.
– Vi har vunnit allt tillsammans så nu kanske det är lite sent med ett byte. Jag vet inte, jag skulle säkert kunna bevisa någonting, men jag har ingenting att bevisa!
Anmälningarna fortsätter att rulla in till Midnattsolsrallyt och närmar sig nu raskt 160. Nu har även våra två världsmästare anmält sig. Björn Waldegård kör i år med sonen Mathias som kartläsare medan Stig Blomqvist tar över Björns tidigare kartis Robert Jakobsson. Både Stig och Björn är anmälda av Team Tidö Slott och i varsin Porsche 911 RS. Stig i en av Tidös Porschar tolkar jag som att Mikael Persbrandt avstår årets upplaga, han har väl ändå dagboken fylld med filminspelningar och annat.
Men Stig Blomqvist och Porsche, hur rätt känns det? I mina ögon som rögad ål och vaniljsås. För er upplänningar kan jag berättat att detta är tokfel, passar inte alls. Vad jag kan minnas har Mäster aldrig rattat en Porsche i tävling förrän nu. Helt klart är det aldrig försent, men varför inte sätta Stig i det han förknippas med allra mest, en riktig V4:a med korsinsug och hela kittet. I nödfall en Turbo 99:a, BDA-Escort, Audi Quattro eller Lancia Stratos bilar han kört, men Porsche? Nej det köper jag inte!
Om MSR spränger alla intressevallar, så blir det precis som jag befarade klent i Anderslöv nästa lördag. Med bara minuter kvar tills anmälan stänger, är man exakt sjuttio anmälda och bland de allra sista att anmäla sig var fjolårssegraren, Stoffe Nilsson med sambon Anna som co-driver.
I dag, har det varit Klass två varning i Skåne för kraftiga vindar, nästintill full storm. Vad gör man helst inte när det blåser storm? Ger sig ut på öppet vatten i en flatbottnad eka eller som jag försökte idag, samla ihop en nedkapad häck med vidhängande löv. Man kan lugnt konstatera at det gick så där…
Nåväl min granne f.d skogsarbetare gick lös på häcken igår utan vetskap om vädrets makter och även om han vetat, hade han varit lika svårstoppad som att stå på kajen i Japan och sträcka ut händerna för att stanna tsunamin. Han får alltid samma lyckliga leende i ansiktet när han drar igång motorsågen som kollegan i den mera kända filmversionen, där samma motorsåg innehade huvudrollen.
Till sist lyckades jag få ihop skiten och det blev många turer till Återvinningen för flisning. På väg dit kom jag ikapp en röd Citroén av lite äldre modell. Jag har alltid skojat om att hålla bra avstånd till franska bilar och Cittror i synnerhet man vet aldrig, där kan komma lösa delar flygande när som helst. Nu blev det inte så, för jag fick stopp på honom innan han tappade bakhjulet. Satt väl med max två bultar nästan urgängade, när han förstod att mitt tutande och helljusblinkande innebar att han skulle stanna. Vad lär vi oss av detta, jo det skrev jag lite tidigare…

5 svar på “Loeb har inget att bevisa, Mäster Stig i Porsche som rögad ål och vaniljsås!

 1. Tjenare, Tommy! Om jag inte kommer ihåg fel var vi och tittade på Knutstorpssvängen ngn gång i slutet av 70-talet. Tror det kördes som en SM-deltävling och tror mej också komma ihåg att Stig då åkte som föråkare med en 911.

  1. Hej.
   Vad jag vet har Knutstorpsvängen bara körts som SM-tävling en gång, i november 1972 och då final i T-SM. Vann gjorde Per-Inge Walfridsson medan Åke ”Bryggaren” Andersson säkrade sitt tredje SM-guld i en Saab V4.
   Helt rätt, jag var på plats, men har inget som helst minne av Stig Blomquist i en Porsche. Lite skeptisk är jag, Porschen var ju då inte längre klassad i grupp 2 och att Stig skulle kört en sådan som förbil verkar lite osannolikt.
   Säger inte att du har fel, men mitt minne brukar vara bra på sådant som hänt i modern tid, det är ju inte mer än 39 år sedan…
   MVH
   Tommy

   1. Hola!
    Kan naturligtvis ha fel, det har hänt en gång tidigare. (Enl. Sambo nästan ständigt). Men tror att det är just denna tävling jag tänker på. Har ett litet minne av att ”Bryggarn” vann ett SM-guld. Måste finnas ngn där ute som har bättre minne än oss båda, som kan tala om för oss vem som har drabbats mildast av demens.
    Sommrvarma hälsning
    Skoda-Nilsson

  1. Hej.
   Har jag missat, men där är ändå två pusselbitar som inte faller på plats. Porsche Carrera Cup= racing, Midnatsolsrallyt= rally ,plus att Carera Cup är ”modern tid” medan MSR handlar om Historiskt Rally, så den gubben går jag inte på.
   Stig har ju även kört Formel 3, Opel Calibra, Subaru, Golf, Studebaker, det jag menar med mitt resonemang är de bilar som gjort Stig till den superstjärna han är…
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *