Klent i Anderslövsrallyt, SM-åkarna sviker Skåne och Saab står stilla igen!

Just nu klockan 17.20 är där 126 anmälda till Midnattsolsrallyt och senast att slänga in anmälan var Eva och Sven Carlsson från Vingåker i en Volvo Amazon. Paret Carlsson kör i likhet med ytterligare 42 ekipage i Regularityklassen.
Trodde faktiskt att jag skulle få riktigt på ”moppo” efter mitt utfall på ”pysåkarna” i gårdagens inlägg, men så har icke blivit fallet. Kan det bero på att majoriteten håller med…
Om där är drag kring historiskt rally, så verkar det mer ljumt för Rally-DM i Södra. Om knappt två veckor är det dags för andra deltävlingen, nu utan Sydsvenska Rallycupen, Anderslövsrallyt i Trelleborgs MK:s regi.
Så här långt, det är ganska exakt två dagar kvar innan anmälan stänger, har bara 65 förare anmält intresse. En så pass låg siffra att tävlingsledaren, den oförtröttlige Lasse Mattsson rimligtvis inte kan vara nöjd. Nu lär det bli tävling ändå, även om det för tillfället bara är drygt hälften anmälda till maxantalet 120.
Ingen tvekan utan att South Swedish Rally:s sena datum i år, körs första helgen i juni, orsakat lite manfall i de skånska tävlingarna. Förr, när SSR kördes i mitten av maj, drog de flesta SM-åkarna från mellansverige söderut för att få lite grusträning inför allvaret. I år däremot har man åtskilliga tävlingstillfällen på hemmaplan innan SSR drar igång.
Blir onekligen spännande att se hur många som kommer att åka Kong Christian Race den 7 maj, den här gången med förnamnet Rallytravels sedan Per Carlsson gått in som huvudsponsor. De senaste åren har man pendlat kring tvåhundrastrecket, nu blir jag inte förvånad om man hamnar kring 120-130 startande. Synd i såfall, för Kongen tillhör utan tvekan en av landets absolut bäst arrangerade tävlingar, plus att den dessutom körs på gudomliga rallyvägar. Enda tävling som kan konkurrera om detta enligt min mening, är Asarums Ekratten…
Så står Saabfabriken stilla igen och precis som tidigare är det krångel med mynten, underleverantörerna får inte pröjs och väljer då att inte leverera. Konstigare än så är det inte.
Men med den insikt som informationschefen Erik Geers formulerade i GT.se blir jag mer och mer skeptisk till ett liv efter semestern för Trollhättemopparna. Geers konstaterade här följande:
– Vi jobbar på en lösning med alla leverantörer, det här med stop and go är inte lönsamt!
Enligt mitt sätt att se på det, så behöver man inte spränga studielånstaket för att kunna dra den här slutsatsen. Självklart måste fabriken vara igång hela tiden annars blir nog lönsamheten skral. Får hoppas att Antontov pröjsar startavgiften i Midnattsolsrallyt själv och inte belastar Saab.s konto? Då kanske det hade passat bättre för honom att lufta Saab Turbon i ”Sockna runt” i Kolsva till helgen!

2 svar på “Klent i Anderslövsrallyt, SM-åkarna sviker Skåne och Saab står stilla igen!

  1. Kan ju tipsa om att det körs en regularity tävling den 21 maj i västerås. Den heter SVK-Pokalen. Var förra året väldigt välarrangerad och hade fina vägar med lite klurigheter.

  2. Hej.
    Blir spännande att se hur många av de just nu 45 anmälda Regularityåkarna i MSR som även åker i Västerås. Kan man hoppas på hälften…
    MVH
    Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *