Niklas Rydh fick SBF:s Guldratt, rallycrossare lika snabb i rally som på dansbanan!

En lugn rallyhelg. Har bara backat VOC:en ur garaget för att komma åt trädgårdsredskapen, då kan ni själv räkna ut hur kul den har varit…
Har i alla fall hunnit med att kolla lite på anmälningsstatusen på kommande tävlingar. Anderslövsrallyt ligger kvar på drygt sjuttio medan Silverratten sprängt hundravallen och om några dagar händer samma sak med Hässleholms asfaltsrace, Lille-Mats Rallysprint, just nu 92 bilar anmäda.
Midnattsolsrallyt har kommit in i en liten svacka, tempot på anmälningarna har knappast ökat alls under helgen. Nu ligger man på 166 anmälda och bland de senaste namnen finns Kenny Bräck som varit ”klar” sedan lång tid tillbaka. Ett nytt namn i listan är Västerås f.d. rallycrosskung Alf Öberg som lagt rallycrossandet på hyllan och nu tänker göra livet surt för de som åker ”Amazonklassen” i Midnattsolsrallyt. Alf har inhandlat Anderstorps Thomas Teorins gamla mörkgröna Volvo Amazon ( är inte alla Amazoner gamla? ), medan Thomas kommer att åka med en nybyggd variant. För säkerhets skull samma årsmodell, samma färg och nästan samma reg. nummer, bara en enda siffra skiljer.
Så mycket kan jag lova håller Alf samma tempo t.om halva räcker, som han gör på dansgolvet i Playa del Ingles när vi träffas där i november, då kan resten av gänget kamma sig…
I helgen hade Svenska Bilsportförbundet sitt stora meeting under ledning av ”rörkrögaren” från Åstorp, KåGe Schildt, för övrigt anmäld till MSR med sin Austin Healey. Schildt delade ut femton Guldrattar och bland dessa välförtjänta fanns en skåning, Niklas Rydh från Arlöv.
Kul och att Niklas uppmärksammades då han ofta kommer lite i skuggan av brorsan Janne. Kul också att han fastnat i rallysporten med tanke på att han fick sina första lärospån som kartläsare till just Janne i dennes, om jag inte minns fel mörkgröna VW-Bagge. Nåväl Niklas betalade sedan tillbaka med ränta i en blå/gul Ascona A. En avbetalning fick Janne i TV-Svängen i början av åttiotalet, jag var där. I den berömda målsvängen på Kagarpsträckan, här staplades förr bilarna ovanpå varandra, laddade Niklas vad det gick. Han missade dock att det var en högersväng då får alltid föraren smällen först, så även den här gången. Vänster dörruta gick i molekyler medan Janne lugnt satt kvar. Hur som helst, Russelheimaren klarade smällen bra så bröderna Rydh kunde inte bara ta sig i mål, utan dessutom runt hela tävlingen. Grattis Niklas du är väl värd din gyllene ratt.
Som sagt, helgen har mest inneburit skitjobb, slavarbete eller som folk med indiskt fakirblod i ådrorna säger ” vad underbart det är att äntligen kunna komma ut och få jobba i trädgården”. Själv säger jag bara, underskatta inte nyttan av tio-tjugo centimeter snö över det gröna helvetet…
Här har räfsats, planterats, krattats, vattnats, klippts, krattats ännu mer, svarta sopsäckar och ….. plus hans mormor. Jag är inte och kommer aldrig någonsin att bli någon trägårdsnisse. Mitt motto är och har alltid varit, ” låt naturen ha sin gång”. Kan bara säga att sambon inte har riktigt samma inställning…
Till sist så noterade jag att Sebastien Vettel vann Formel 1 i Malaysia och att Petrov gjorde årets flygtur. Så där, då är väl Formel 1 gänget också nöjda?
Nu håller jag bara tummarna för att det blir uppehållsväder på onsdag då STCC-gänget intar Ring Knustorp. Vid ringside finns Motorbloggaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *