Latvala berättar om skidolyckan, tv från South Swedish Rally och kändis -Stefan anmäld!

Har lyssnat på en radiointervju med Jari-Mati Latvala där den finske WRC-åkaren i detalj berättade hur olyckan gick till som satte stopp för både Rally Argentina och kanske även chansen till VM-guld.
Latvala berättade att han var på väg tillbaka till huset i finska Lappland där han genomförde sitt av M-Sport beordrade träningsprogram. Det var några plusgrader med nysnö och i den sista utförsbacken ner mot huset fastnade ena skidan i en trädgren dold under snön.
– Precis som när man bromsar för hårt med framhjulet på en cykel, du åker rakt fram över styret och så blev det även för mig, berättade Latvala.
– Tyvärr landade jag så olyckligt att all tyngd hamnade på vänsteraxel och nyckelbenet bröts rätt av!
Sedan förklarade han hur hans mamma hade skjutsat honom till närmaste sjukstuga där han fick smärtstillande och sedan transport för operation i Helsingfors.
– Det gjorde fruktansvärt ont hela tiden och jag förstod direkt att det var en allvarlig skada, avslutade han intervjun.
Någon fara för starten i Rally Grekland är det inte och läkningen fortskrider som planerat. Med detta hoppas jag att alla lömska rykten och spekulationer om Latvalas olycka är punkterade en gång för alla. Anledningen var alltså inte som belackarna hoppats, att Jari-Mati träffat de gamla polarna och haft ett ”privat träningsläger på finskt vis…”!
Lite nytt från South Swedish Rally som körs om drygt tre veckor. Tyvärr verkar intresset inte riktigt lika stort som åtminstone jag hade hoppats, idag var där trettiofyra ekipage anmälda och anmälningstiden går ut om en vecka, det börjar jäkta!
Rallyt körs med femton specialsträckor eller rättare sagt sju, för alla utom stadssträckan i Tingsryd körs två gånger. Något som verkligen gladde mig var att det blir någon form av tv-sändning från rallyt. Var, när, hur och i vilken kanal har jag dock inte lyckats klura ut.
Kollade lite på vilka som anmält sig och idag såg jag att en riktig superkändis fanns i listan. Tidemand och Jonsson får ursäkta men här hamnar ni i skuggan av Älmhults Stefan Håkansson. Stefan Håkansson, vem är det? Jo detta är DEN Stefan Håkansson som är bland de absolut mest klickade filmerna på you tube och som varit gäst i Alex Schulmans teveprogram. Detta efter sin avåkning med den blå VOC-940:an, (var det i Ryd?) och där kartläsaren nästan förtvivlat upprepar ”Stefan, Stefan men Stefan…”.
Nu blir det SSR med ny bil och för mig lite överraskande, en Ford Fiesta. Låt oss hoppas att Stefan blir känd i SSR för vilken duktig förare han verkligen är och inte för en komisk in-car film!
Gamle VM-kämpen François Delecour kör nästa deltävling i IRC Rally Korsika. Den hetlevrade fransmannen har lyckats övertala sin co-driver Dominque Savignoni att än en gång sköta notblocket, den här gången i en tvåhjulsdriven Renault Megane. Annars var det helt klart efter inhoppet i Monte-Carlo Rallyt att nu var det definitivt slutåkt. Att sitta vid sidan av Delecour är inget för blåbär, när inte körningen stämmer är det aldrig någon tvekan vems fel av de två i hytten som bär skulden. Han som sköter ratten är det helt klart inte..

3 svar på “Latvala berättar om skidolyckan, tv från South Swedish Rally och kändis -Stefan anmäld!

 1. Det är roligt att läsa att du skriver om mig Tommy. Det är ju lite rättelse i historian men skit samma vi förstår vad du menar.
  Det ska bli fruktansvärt roligt att börja köra igen. Har kört en del tester nu sist med Robin Sandberg. Så det går absolut framåt och sen får vi se vad resultaten blir. Följ gärna oss under 2012 under vår hemsida http://www.hakanssonsmotorsport.se
  Mvh Stefan Håkansson Älmhult

  1. Hej Stefan och thoelf.
   Där snurrade det till, visst var det i Filip o Fredrik och ber oförbehållsamt om ursäkt. Däremot ber jag inte om ursäkt för mitt omdöme att du Stefan är en så pass bra förare att du ska bli känd för detta och inte för en lite olycklig avåkning…
   Lyckatill i SSR
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *