Är Loeb slut och blir det Hirvonen som vinner Rally Argentina?

Blir det åttonde raka segern för Sebastien Loeb i nästa runda för WRC i Rally Argentina? Jag är skeptisk, tror helt enkelt att Loeb är slut. Avåkningen i Portugal var nästan av C-förarklass och nu är det hög tid för ”a new sheriff in town”…
Nu undrar ni kanske om jag börjat fira valborg redan idag onsdag men så är det inte, istället försökte jag ”skämta” lite. Självklart är inte Loeb slut och rullningen i Portugal berodde på att det gick ”on the edge” och då är där inte stora chanser att reparera misstag. Vet själv hur det känns efter söndagens RS på Sturup Raceway. Hade inte en chans att klara chikanen med Silver-Voc:en i min allt för höga hastighet…
Nu ska jag kanske inte dra för många paralleller mellan mig och Loeb, han kan bli stött om man säger. Med åtta segrar i CV:et borde Loeb vara skyhög favorit, men jag tror ändå inte att han tar en nionde i helgen. Nu är det Miko Hirvonens tur, men på andra plats blir det franskt.
Jag tippar så här:
1. Miko Hirvonen Citroën
2. Sebastien Loeb Citroën
3. Mads Östberg Ford
4. Evgeny Novikov Ford
5. Petter Solberg Ford
Petter Solberg som femma är lågt räknat, men de Argentinska sträckorna tillåter inga ”Solberg genvägar”. Räknar med lite avslagna hjul och liknande för Petter den här helgen.
Östberg visade i Portugal att han är en vinnare även om han just där fick segern till skänks sedan ”fusk-cittrorna” plockats bort. Men att två tävlingar i rad vara i absolut toppslag, nej tror inte det!
Tror faktiskt mer på ryssen Novikov än Östberg egentligen. Snart dags för den riktiga fullträffen, tvåa i Portugal kan det bära än högre i Sydamerika?
Kollar anmälningslistan och ser att Ramona Karlsson startar på sista halvan, några bilar före rallyts riktige veteran, f.d. Formel 1-föraren Eliseo Salazar. 58-år gamma kör han en WRC-Mini och har specialtrimmats av Prodrives Kris Meeke hemma i England. Meeke var imponerad och menade chilenaren mycket väl med lite flyt kan ta poäng. De senaste åren har han kört en hel del rally framförallt i hemlandet Chile, så något riktigt blåbär är det inte tal om. Nästan fyrtio F1-starter i ryggsäcken visar ju att Salazar rimligen kan skilja på gas och broms…
Samtidigt i en annan del av världen, PG Andersson kör andra deltävlingen i Asia-Pacific mästerskapet med Protonen, den här gången på den franskspråkiga ön Nya Kaledonien i Stilla Havet. Motståndet är ungefär detsamma som i premiären där PG slutade tvåa, Alistair McRae och Chris Atkinson fullbordar favorittrion. Rallyt startar på fredag, men är lite oklar hur svensk tid är jämfört med ”kalledonarnas” så någon exakt starttid törs jag mig inte på.
Porscheförare sökes!
Verkar som både TTA och STCC behöver förstärkning med förare som kör ”vässad folkavagn”. Kanske allra mest STCC för enligt TTA har man här sjutton förhandsanmälda förare till sin Carrera GT-Cup. Betydligt fler än de fem som infann sig vid den officiella träningen för STCC-varianten på Mantorp.
En ny förare anslöt sig dock till STCC-gänget idag. Johan Sturesons teamkamrat i IPS-Biogas Patrik Olsson har en bror som heter Niclas och är 21 år gammal. Han ska nu köra Seat i privatcupen SEMCON-Cup så någon direkt fajt mellan Trollhättebröderna kan vi nog inte förvänta oss. Niclas Seat är till detta allt för långsam för att kunna utmana på allvar, men i privatgänget kan Seaten mycket väl vara en vinnare…

Ett svar på “Är Loeb slut och blir det Hirvonen som vinner Rally Argentina?

  1. Tjenare,Tommy! Håller med dej om att Loeb inte vinner. Men där stoppar det, lika abrupt som mot en däckstrave. Hirvonen, Solberg och Östberg, i nämnd ordning. Får hjärtat tippa, blir det Solberg, Östberg och Hirvonen. Ramona blir trea i PWRC, men med mycket problem. Låt oss säga att hon får lite mindre problem änflera andra.
    Trevlig Rallyhelg på Er. Här blir det Rallyradio från WRC.com
    Saludos desde España!
    Skoda-Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *