Het rallyhelg i nordost Skåne, men hur blir vädret och mitt krav inför skatt på trädgårdsjobb!

Nu närmar sig årets hetaste rallyhelg i Skåne med både Rallytravels Kong Christan Race och Lille Mats Rallysprint på menyn. Först ut på lördag är fyrtioårs jubilerade Kongen med nästan 240 anmälda. På söndag är det så asfaltdags på Garnisonen i Hässleholm med drygt 130 bilar. Det som utan tvekan är dagens ”snackis” är hur blir vädret? Får man tro yr.no så blir det regn på lördag, nio millimeter och tolv plusgrader enligt norrmännen. På söndag mulet, lite svalare och bara en tredjedel så mycket regn som dagen före. Ser alltså inte ut att bli det där riktiga rallyvädret som vi alla hoppas, men meteorologerna har haft fel förut. I går t.ex. lovade man dyrt och heligt på samtliga vädersidor jag tittade på, inget regn, absolut inte en droppe. Vad hände med detta, jo regnet strilade ner precis hela dagen…
I dag har jag haft en ”out of office day” alltså varit ledig. Ledig och ledig, sambon har beordrat trädgårdsarbete och trädgårdsarbete blev det. När jag ”jobbade” i det gröna helvetet funderade jag en hel del. Bland annat på detta att Borg och gänget kring honom är pigga på att hitta på nya skatter. Det mest förhatliga, att köra bil enbart för nöjes skull beskattar man hårt och skoningslöst genom bensinskatten. Likaså om du går på bio eller tar en svängom med de lurviga på något dansställe, då är det nöjesskatt som du plockas på. Men trädgårdsarbete är fortfarande skattefritt och då ställer jag frågan, varför?
Finns inte en tidning eller tv-kanal med lite självaktning som inte har trädgårdsfix som en självklar del av utbudet. Här låter man oss tro att svenska folkets stora intressen är att antingen stå i det designade Gaggenau-köket och steka strimlad falukorv med vitlök eller pula i trädgården. Ingen hejd på hur folk fixar med sina buskar, anlägger engelska trädgårdar på lunchrasten eller trycker ner allehanda fröer i sina förbannade jordfyllda pallkragar. Mitt första krav är att kraftigt beskatta innehav av pallkragar och att sedan även införa skatt på allt som kan hänföras till trädgårdsskötsel. Om det nu är så f-bannat roligt med jord under naglarna, då ska det självklart också kosta precis som allt annat roligt, köra rally t.ex. Att mitt skatteförslag ska vinna gehör är väl som man brukar säga ” en nåd att stilla bedja om”. Men om detta en dag ändå skulle bli verklighet, kan jag garantera att jag inte kommer att bli föremål för någon form av restskatt…
Lyssnar på radion och hör nu att senaste virrpannan i politikerleden ( tar dom aldrig slut?) Center-Lööf inte fick nog av klavertrampet med Kina i helgen. Istället fick hon ännu mer syre och kastade idag ut förslaget/kravet att både Uppsala och Linköping skulle införa trängselavgifter. Tack och lov verkade dock inte berörda lokalkollegor pigga på att hoppa på ”dumhetståget” och avvisade förslaget. Måste kännas skönt för Lööfskans väljare, de flesta bosatta långt ifrån allt vad kollektivtrafik heter, att ha en ordförande som verkligen tänker på de sina…

6 svar på “Het rallyhelg i nordost Skåne, men hur blir vädret och mitt krav inför skatt på trädgårdsjobb!

 1. Jag ville asfaltera gräsmattan och måla den grön men behålla en slinga så barnen (Jag mest då) kunde köra gocart och minimoto.
  Sen måla brunt som rabatter och ha plastblommor.
  Hur skoj som helst med tulpaner i december tyckte jag.

  Men min kära fru undrade om jag inte hade alla hönsen hemma i päronträdet.

  Men lägg det på förslag tycker och se hennes reaktion.

  Får bli en tur på Garnisonen på söndag efter att man irrat runt i skogarna i Sandåkra.

  Det med trängselskatt i Linköping var nåt av det dummaste jag hört, en av de städer i landet som trafiken flyter bra i även under rusningstrafik.
  Frun är från Linköping och jag kör hellre där i rusning än i Kristianstad.

  Kennet

 2. Så, äntligen har 3:dje statsmakten satt ner filttofflan på  i ett angeläget samhällsproblem!
  Dagligen ser jag hur grannen, skattefritt, tar in stora buketter av påskliljor från sina välansade rabatter till huset. Att några ynkliga samanbundna liljor kostar 49 kr (varav 9,80 moms) på ICA tar han ingen hänsyn till. Han plockar sina liljor helt utan tanke på att han riskerar en hel, och välavvägd, kedja där människor har sin utkomst. Allt från den holländske växthusägare, via den papperslöse blomsterplockaren, till den polske kylbilschauffören, lagerarbetarna på ICA-CL, butikspersonalen och givetvis statskassan.
  Ja, för att inte tala om den stackars ICA handlaren, vilken kanske mäste vänta ännu en tid på att få byta Ferrarimodell.  Vilket i sin tur får återverkningar på jobben i Modena, vilket gör att Italienarnas ekonomi går ännu sämre, vilket gör att vi måste låna ut mera pengar, vilka vi inte har för det har inte kommit in 9,80 i moms!
  Ännu värre blir det givetvis av egna bär och frukt, för att inte tala om uteplatser, vilka ju måste anses som rent sabotage mot regeringens och riksdagens beslut att vi skall äta och dricka oss ur arbetslöshetskrisen på restaurang.
  Instämmer alltså kraftfullt med Redaktör Svenssons förslag om beskattning av trädgårdsarbete.
  Ett eventuellt överskott från ”Trädgårdsskatten” kan, förslagsvis, via statliga transferingssystem utfalla som stöd till Historic Rally klass H2, under 2000cc. 

  1. Hej.
   Vem vet, detta kan kanske bli början till en världsomspännande resning från oss som inte precis ”älskar trädgårdsarbete”. Se vad som hände med den ”arabiska våren”, så bäva månde alla ”grön rum sympatisörer”…
   MVH
   Tommy

 3. Inte vet jag eller……

  Ut i trädgården måste ju vi gubbar ibland iallafall, och det lär ju inte bli roligare om vi måste betala skatt.

  1. Hej.
   Tänker mig att att skatten ska drabba dom som finner nöje i detta. Slavarbete beskattades väl inte ens i de amerikanska sydstaterna på 1800-talet?
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *